ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Fancasting: Επιλέγουμε σημερινούς stars για τις διάσημες ταινίες των ’80s

Ποιος θα έπαιζε σήμερα τον RoboCop και ποιος τον John McClane. Ποιος θα "επέστρεφε" ως Terminator και ποιος θα εκτελούσε τις 'Death Wish'; Ο Σταύρος Καραϊνδρος ερευνά.

Θοδωρή, πώς τα λένε αυτά του διαβόλου; Remake; Reboot; Ε, ορίστε, για να διευκολυνθείς σε μελλοντικές αναβιώσεις διαφόρων franchise, μία λίστα αυτών που ΠΡΕΠΕΙ (γιατί έτσι) να αναλάβουν τους σχετικούς ρόλους.

Η επιλογή των ταινιών τυχαία, ουχί οι ρόλοι. Οι χαρακτηριστικότερες των ’80s με τους χαρακτηριστικότερους ηθοποιούς των ’00s/’10s. Τρελό; Πάρε να ‘χεις.

TERMINATOR (Ben Affleck)

Ναι, ναι! Δεν ανήκει στη νέα γενιά ηθοποιών, αλλά γουστάρω τον θόρυβο που θα γίνει με την επιλογή του. Οι haters θα κράζουν ανελέητα, ο Schwarzenegger θα βγαίνει στα social media και θα εναντιώνεται με… ευγενικό τρόπο, ενώ ο ίδιος o Affleck θα αναλάβει και τη σκηνοθεσία ενός νέου μελλοντικού franchise, το οποίο θα φτάσει να μας δείχνει την ετεροθαλή αδερφή της Sarah Connor να επιστρέφει από το μέλλον για να σκοτώσει τον μελλοντικό ηγέτη της επανάστασης κατά των μηχανών. Κάπου εκεί θα υπάρχει και ένα πλάνο του Schwarzenegger στο τζάκι, να περιμένει καρτερικά τη δεύτερη επιστροφή του μελλοντικού του εγώ. Παρανοϊκό.

 

ROBOCOP (Matt Damon)

Ελάτε, πείτε την αλήθεια. Βγείτε στο δρόμο και ρωτήστε 10 ανθρώπους. Τον ίδιο ηθοποιό θα σας πουν. Φιλαράκι του Ben Affleck (που ξέρεις, μπορεί να τη σκηνοθετήσει κιόλας), ο Damon είναι ο ιδανικός για να αναβιώσει τον μπάτσο-μηχανή. Ο αγαθός οικογενειάρχης αστυνομικός, που τον γαζώνουν με σφαίρες, τον μετατρέπουν σε μηχανή και μπορεί στο φινάλε να βρεθεί εγκλωβισμένος στον Άρη ψάχνοντας το δρόμο της επιστροφής. Για να μη σας πω ότι ο ιδανικός Dick Jones (ο κακός των κακών) είναι ο Robert De Niro. Δεν θα έλεγε όχι σ’ άλλη μία αρπαχτή.

 

COMMANDO (Dwayne Johnson)

Εδώ κλέβουμε εκκλησία. Μπράτσα, μπράτσα και πάλι μπράτσα. Εξάλλου είναι ο μόνος που μπορεί να σηκώσει έναν κορμό δέντρο χωρίς CGI. Δεν μας ενδιαφέρει το σενάριο, δεν μας ενδιαφέρει ποιους σκοτώνει και πώς (ούτε στο original μας ενδιέφερε), μας ενδιαφέρει όμως ότι ο Rock φαντάζει ο τέλειος. Τώρα που το σκέφτομαι, είναι ιδανικός και για T-800 στο Terminator του Affleck (στραμπούληξα τον εγκέφαλο).

 

DEATH WISH (Liam Neeson)

Μπορεί να το πάρει από το ‘Taken’ και να το αναπτύξει. Αφού του απήγαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά του από συγγενείς, τελικά τους σκοτώνουν και o Liam Neeson βγαίνει στους δρόμους για εκδίκηση. Το πολύ 90 λεπτά η ταινία, δεν χρειάζεται παραπάνω. Βάλε και μία νέα τριλογία και έχουμε τον νέο Charles Bronson. Γιατί έτσι κι αλλιώς ο νέος Charles Bronson είναι ο Liam Neeson (δεύτερο στραμπούληγμα εγκεφάλου).

 

TOP GUN (Άνθιμος Ανανιάδης)

Μη γελάτε, ρε! Τον βάζεις στο cockpkit και είσαι έτοιμος. Τα λόγια θα τα μάθει -θα του βάλουμε και προφορά που να αναδεικνύει τις ελληνικές ρίζες του- θα γίνει ένας χαμούλης στην Ελλάδα για τη μεγάλη επιλογή του Χόλιγουντ, τα μεσημεριανά κι ο Λιάγκας θα γελάνε με την υποκριτική του και ο Παπακαλιάτης θα τραβάει τα μαλλιά του που έφερε τον J.K. Simmons αλλά ο Ανανιάδης θα κόψει περισσότερα εισιτήρια. Μου φτάνει που με το άκουσμα του ονόματος Ananiadis, θα δω τον Tom Cruise έτσι:

 

RED HEAT (Russell Crowe, Ryan Gosling)

Ο Crowe στο ρόλο του Schwarzenegger και ο Gosling σε αυτόν του James Belushi. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ, που λέει και ο Καίσαρης. Το δίδυμο θεωρείται πλέον επιτυχημένο μετά το ‘Nice Guys’, βάζουμε κι έναν Shane Black σε σενάριο-σκηνοθεσία και έχουμε την επικότερη αναβίωση από τη δεκαετία ’80.

 

BEVERLY HILLS COP (Will Smith)

Δεν κατάλαβα; Όλα εγώ; Πάλι εκκλησία κλέβουμε. Ο πρίγκιπας του Μπελ Ερ, αστυνόμος. Τι πιο τρελό; Βάλτε και τον Eddie Murphy σε cameo στο ρόλο του διοικητή κι έδεσε το γλυκό. Α, για τον κακό υπάρχει πιο τρελή ιδέα: Bryan Cranston (σαν να βλέπω τον Δημητρόπουλο να βάζει το μαλλί πίσω από τα αυτιά, προσπαθώντας να καταλάβει τι ακριβώς διαβάζει).

 

PREDATOR (Tom Hardy)

Tom Hardy. Πάμε πάλι: Tom Hardy. Δεν ξέρω γιατί. Τον θέλω μέσα στη ζούγκλα, να ψάχνει το πλάσμα. Δεν κατάλαβα δηλαδή; Γιατί Max και όχι Dutch; Άσε που τις ατάκες θα τις λέει καλύτερα από τον Arnold. Bonus: Ο Danny Glover έχει γίνει αρχηγός ιθαγενών (για όσους δεν θυμάστε, έχει παίξει στο sequel του ‘Predator’, σε αυτή τη φαεινή ιδέα να φέρουν το πλάσμα στην πόλη, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι ο Roger Murtaugh μπορεί να αντικαταστήσει τον Schwarzenegger). Σκεφτείτε το, η δική μου ιδέα είναι καλύτερη.

 

RAMBO (Christian Bale)

“Εδώ σε θέλω καρδιά μου”, που λέει και το τραγούδι. Θα έβαζα Christian Bale. Έχει τα ψυχολογικά του, μπράτσα θα κάνει, μια χαρά. Βάλε και τη μπάσα φωνή από το Batman και είσαι ok. Του πετάς και έναν Samuel L. Jackson στο ρόλο του διοικητή κι έχεις την επικότερη αναβίωση. Στο sequel θα παίξει κι ο Άνθιμος Ανανιάδης (αλά Σπύρος Φωκάς) που θα έχει γίνει γνωστός από το ‘Top Cun’. Όλα εγώ;

 

DIE HARD (Robert Downey Jr.)

“Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;” που έλεγε και μια παλιά διαφήμιση. Φλεγματικό χιούμορ: τσεκ. Πρόβλημα με το αλκοόλ: τσεκ. Ειρωνικό υφάκι: τσεκ. Άμα λάχει κλαίμε κιόλας (βλέπε ‘The Judge’) κι έχουμε τον νέο John McClane. Οκ, δεν ανήκει στη νέα γενιά ηθοποιών, αλλά τον Matt Damon τον χρησιμοποιήσαμε παραπάνω. O Di Caprio θα έλεγε ναι αν το σκηνοθετούσε ο Scorsese, ο Jai Courtney έκανε τον γιο του στο ‘A Good Day to Die Hard’ οπότε κάηκε και ο Justin Τimberlake θα έλεγε το “yippee ki-yay” με χορευτική φιγούρα και θα μας ξενέρωνε, οπότε πάμε στα σίγουρα.

Ποιους stars του σήμερα θα έβαζες στα μεγάλα σουξέ των ’80s; Περιμένουμε ιδέες στα σχόλια.