ΣΙΝΕΜΑ
SPONSORED

Φεστιβάλ Δράμας: Υποψήφιες δύο ταινίες σπουδαστών της SAE

Υποψήφιες για το 45ο Φεστιβάλ Δράμας οι σπουδαστικές ταινίες της SAE "Salted Lake" και "Ποδήλατο".

Η SAE στην Αθήνα αποτελεί μία εξαιρετικά επιτυχημένη σχολή για όσους θέλουν ν’ ασχοληθούν με τον κινηματογράφο. Δίνει έμφαση στην πρακτική εξάσκηση και τις ανάγκες των σπουδαστών της με βάση τις επαγγελματικές προδιαγραφές της αγοράς εργασίας.

Κι η επιτυχία της φαίνεται… εκ του αποτελέσματος.

Δύο από τις 20 συνολικά υποψήφιες ταινίες μικρού μήκους, του Εθνικού Σπουδαστικού Προγράμματος του του 45ου Φεστιβάλ της Δράμας, αποτελούν παραγωγές σπουδαστών της SAE.

«Το Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας (DISFF) για 45 χρόνια προβάλει τις πρώτες ταινίες ανερχόμενων σκηνοθετών, από τη Φρίντα Λιάππα το 1980, το Γιάννη Οικονομίδη το 1992, τον Γιώργο Λάνθιμο το 1995, μέχρι το Βασίλη Κεκάτο το 2015. Η ομάδα του φεστιβάλ, μετά από δεκάδες χιλιάδες ώρες παρακολούθησης ταινιών, με μεγάλο ενθουσιασμό θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με μικρά αριστουργήματα και φρέσκες ανακαλύψεις από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα. Φέτος είχαμε νέο ρεκόρ συμμετοχών και παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις 285 ταινίες που υποβλήθηκαν. Οι αγαπημένες μου ταινίες στο Εθνικό Διαγωνιστικό του DISFF, είναι μια γενναία συλλογή από σαγηνευτικά, μοναδικά έργα που προκαλούν σκέψη»

  • Γιάννης Σακαρίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ

Δες στη συνέχεια τις δύο ταινίες σπουδαστών της SAE, οι οποίες είναι υποψήφιες στο 45ο Φεστιβάλ Δράμας.

Salted Lake


“Η ταινία αποτελεί ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ. Έχει να κάνει με τη σχέση του γυμνισμού και της σεξουαλικής διάθεσης στην παραλία λιμανάκια της Βουλιαγμένης. Αφενός μας απασχολούν οι λόγοι για τους οποίους κάποιος θα πήγαινε σε μια παραλία γυμνιστών. Αφετέρου εξετάζουμε κατά πόσο ο κόσμος εδώ θεωρεί ότι γυμνισμός και σεξουαλική διάθεση έχουν μπλεχτεί μεταξύ τους ή ήταν μπλεγμένα από πάντα. Θα έπρεπε άραγε να γίνεται λόγος για διαχωρισμό των δύο κι αν όχι, ποια θα μπορούσαν να είναι τα όρια που ανέχεται κάποιος.”

  • Αλέξανδρος Σόλτς, Σκηνοθέτης

Δες το trailer…

Ποδήλατο


Ο Πέτρος και ο Γιάννης, παρόλο που συγκατοικούν χρόνια και θεωρούν ο ένας τον άλλο οικογένεια, στην καθημερινότητα τους υπάρχουν στιγμές που βρίσκονται πιο μακριά από ότι θέλουν να δεχτούν. Μια ταινία πυροδοτεί έναν καβγά μεταξύ τους, κάνοντας τον Πέτρο να φύγει από την Αθήνα χωρίς τελικό προορισμό.

“Η ταινία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εργασίας, στο δεύτερο έτος των Film Production σπουδών μας. Μας έδωσε την ευκαιρία, για πρώτη φορά ολοκληρωμένα, να βιώσουμε την παραγωγή μίας ταινίας, αλλά και να καταλάβουμε σε πιο προσωπικό επίπεδο, τη σημασία του για εμάς.”

  • Στάθης Καλούδης, Σκηνοθέτης

Δες το trailer…

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την SAE:

Τα νέα τμήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο 2022

Bachelors: BA/BSc Audio Production – BA/BSc Film Production – BA/BSc Game Art & Animation – BSc Games Programming
Certificates: Sound Engineering – Electronic Music Production – Videography – Visual Design – User Centered Design – Front-End Development – Web App Development

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τα προγράμματα σπουδών και να δεις από κοντά τις εγκαταστάσεις της SAE, κλείνοντας ένα Campus Tour στο sae.edu/grc/campus-tours

Open Day

Με αφορμή τα νέα τμήματα Κινηματογράφου του Οκτωβρίου 2022, είσαι καλεσμένος/η στο SAE Open Day. Αν θες να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για τις Σπουδές Κινηματογράφου, να γνωρίσεις τους καθηγητές και να πάρεις μια γεύση από τα σπουδαστικά projects της SAE, μην το χάσεις!

Μάθε περισσότερα και κλείσε θέση στο sae.edu/grc/study/open-days

Μάθε περισσότερα στο sae.edu/grc/film

Παρακολούθησε όλες τις δράσεις των σπουδαστών μέσα από το Instagram (@saeathens) και τα global hashtags #WeAreSAE #TheHomeOfCreatives.