ΣΙΝΕΜΑ

Όταν ο Brad Pitt κάπνιζε μαριχουάνα παρέα με τον Edward Norton

Μια ιστορία βγαλμένη μέσα από τα χρόνια του 'Fight Club'.

Ο Marc Maron, stand up comedian και γενικά γνωστή περσόνα στην Αμερική, χάρισε στον πλανήτη του ίντερνετ το τελευταίο του podcast, στο οποίο φιλοξενεί τον Brad Pitt και τον Leonardo DiCaprio. Είναι προφανές ότι αυτοί οι δύο μαζεύτηκαν για να μιλήσουν για το ‘Once upon a time in Hollywood’, όμως στο περιθώριο της κουβέντας βγήκε και μια όμορφη παράπλευρη ιστοριούλα από το κοντινό παρελθόν.

Και πιο συγκεκριμένα, από την πρεμιέρα του ‘Fight Club’ στο Φεστιβάλ της Βενετίας το 1999, την “καλύτερη πρεμιέρα όλων των εποχών”, όπως τη χαρακτήρισε ο Αμερικανός ηθοποιός.

“Για κάποιον λόγο, εγώ και ο Edward Norton, θεωρήσαμε ότι θα ήταν καλή ιδέα να κάνουμε έναν μπάφο πριν την πρεμιέρα”, είπε ο ίδιος γελώντας. “Στη συνέχεια μπήκαμε μέσα στην αίθουσα και μας έβαλαν να καθίσουμε δίπλα στον τύπο που διοργάνωνε το φεστιβάλ. Όλοι σε κοιτάνε, σε χειροκροτούν, η φάση είναι πολύ επίσημη. Και μετά η ταινία αρχίζει.

Έρχεται το πρώτο αστείο και δεν γελάει κανείς. Μετά έρχεται το δεύτερο και συνεχίζει να επικρατεί νεκρική σιγή. Είχε υπότιτλους η ταινία αλλά αυτά τα αστεία δεν θα μπορούσαν να μεταφραστούν επιτυχώς. Και όσο περισσότερο συνέβαινε αυτό, τόσο περισσότερο εμείς γελούσαμε”.

Και συνεχίζει:

“Έτσι συνεχίζουμε να γελάμε συνέχεια. Είμαστε οι μαλάκες της τελευταίας θέσεις που ξεκαρδιζόμαστε με τα ίδια μας τα αστεία. Και οι μόνοι που γελάμε γενικά.

Στη συνέχεια, σε κάποιο σημείο η Helena Bonham Carter πετάει την ατάκα “έχω να κάνω τόσο καλό σεξ από το δημοτικό” και βλέπω αυτόν τον τύπο του φεστιβάλ -ο οποίος για 30 λεπτά κρατούσε με το ζόρι τα νεύρα του- να σηκώνεται και να φεύγει.

Δεν είπε ούτε μία κουβέντα. Απλά έφυγε. Και αυτό μας έκανε να γελάσουμε ακόμα περισσότερο.

Περάσαμε φανταστικά”.

***

Παρέα με έναν απολαυστικά απολογητικό Μάκη Παπασημακόπουλο, αναλύουμε τη φιλμογραφία του Rian Johnson. Τι άλλαξε το ‘Rise of Skywalker’ ως προς την αντιμετώπισή μας στο ‘Last Jedi’; Σε τι φάση βρίσκεται η τριλογία Star Wars που έχει συμφωνήσει να κάνει και, τελικά, θέλουμε να τη δούμε ή όχι;