GAME OF THRONES

“F-ck you, Jon!”: Ούτε το καστ δεν περίμενε αυτήν τη μεγάλη σκηνή του ‘Game of Thrones’

Τι λέμε στον Θεό του Θανάτου; Η Maisie Williams ξέρει. Ξέρει μέχρι κι ο Jon Snow.

Δεν ήμασταν οι μόνοι που εξεπλάγησαν από τις εξελίξεις στο ‘Game of Thrones’. Αν όμως δεν έχεις δει ακόμα το επεισόδιο, ήρθε η ώρα να αποχωρήσεις (σοβαρά τώρα, γιατί πάτησες το άρθρο;) και για να εκπλαγείς κι εσύ.

Οι προφητείες λοιπόν, οι Πρίγκιπες, οι Azor Ahai και οι Last Heroes – όλοι αυτοί μπορεί να ήταν τελικά η Arya. Μπορεί και να είναι όλοι όσοι προσπαθούν να βγάλουν το Westeros από το σκοτάδι του. Κυριολεκτικό και μεταφορικό. Σίγουρα τα λεφτά μας όμως για τον θάνατο του Night King είχαν πέσει στον Jon Snow ή/και στη Daenerys Targaryen.

Το ίδιο φαίνεται πως πίστευαν και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι του καστ. Σε συνέντευξή τους με το Entertainment Weekly, η Maisie Williams (Arya) και ο Kit Harington (Jon) δήλωσαν πως περίμεναν το αναμενόμενο.

«Όταν κάναμε το κομμάτι με τη Melisandre, συνειδητοποίησα πως η σκηνή αυτή με γυρνούσε πίσω σε όσα έκανα επί 6 σεζόν – ή 4 αν το σκεφτείς απ’ όταν η Arya πήγε στο House of Black and White. Όλα φτάνουν σ’ αυτή τη μία στιγμή. Είναι απροσδόκητο και αυτό κάνει η σειρά. Οπότε είπα, ‘Άντε γ@μήσου Jon, είναι δικό μου αυτό», είπε η Williams.

«Έμεινα έκπληκτος, νόμιζα ότι θα ήμουν εγώ! Αλλά μου αρέσει. Δίνει νόημα στην εκπαίδευση της Arya, να έχει έναν τελικό στόχο. Είναι πολύ καλύτερο με τον τρόπο που το κάνει», συμπλήρωσε ο Harington. «Πιστεύω θα απογοητεύσει κάποιους θεατές που το κυνήγι του Jon για τον Night King, η επική μάχη που περιμένεις να συμβεί, δεν συμβαίνει ποτέ – αλλά αυτό είναι το ‘Thrones’. Είναι το σωστό όμως για τους χαρακτήρες. Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο όταν δεν είναι το πρόσωπο που περιμένεις. H νεαρή γυναίκα κάνει τον άντρα να πληρώσει [μτφρ #διπλής του stick it to: ‘το καρφώνει στον άντρα’]».

«Δεν έχω υπάρξει ποτέ σε μάχη», έκλεισε η Williams. «Η Arya δεν είναι ποτέ μέσα. Κάθε χρόνο προσπερνάω το 9ο επεισόδιο. Αλλόκοτο πράγμα, ειδικά γιατί η Arya είναι αυτή με την περισσότερη εκπαίδευση. Δεν έχω υπάρξει ποτέ σ’ αυτό το κομμάτι της δουλειάς. Νιώθω ότι ήμουν μεν πάντα σ’ αυτήν την τεράστια σειρά, αλλά όσον αφορά τη συμμετοχή σε επεισόδια που μας έχουν καθορίσει, αυτή είναι η πρώτη μου γεύση. Και μπήκα και στα βαθιά κιόλας. Προσπαθείς, εκπαιδεύεσαι αλλά τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για το πόσο εξαντλητικό θα είναι. Είναι βράδυ μετά από άλλο βράδυ μετά από άλλο βράδυ και ξανά και ξανά. Δεν σταματάει. Δεν μπορείς να αρρωστήσεις. Πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου γιατί υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνεις που κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει… Αλλά η αίσθηση του κατορθώματος μετά από μια μέρα στο σετ δεν μοιάζει με τίποτε άλλο. Μια από αυτές τις πάρα πολύ ζόρικες μέρες, ξέρεις ότι θα γίνει μέρος κάτι εμβληματικού και θα μοιάζει εκπληκτικό».

* Το ‘Game of Thrones’ προβάλλεται κάθε Κυριακή στη Nova ταυτόχρονα με την Αμερική, και κάθε Δευτέρα Prime Time στις 22.00 στο Novacinema1HD. Για τα πάντα γύρω από το ‘Game of Thrones’, επισκέψου την ειδικά διαμορφωμένη μας σελίδα.

** Το απόλυτο κουίζ του Game of Thrones είναι εδώ και το έχει ετοιμάσει το Oneman, πάτα εδώ και δείξε μας τι ξέρεις.

ΚΙ ΑΛΛΟ GAME OF THRONES:

Γιατί το ιπποτικό χρίσμα της Brienne ήταν κληρονομιά της
Τι σημαίνει το τραγούδι του Podrick για τον Jon και τη Daenerys;