GAME OF THRONES

Όχι, ο Bran δεν άραξε στη μάχη του Winterfell. Την καθόρισε

Μία απολογία για το Κοράκι του Westeros.

Για να δεις το ‘Game of Thrones’ τα τελευταία χρόνια, πρέπει να καταστείλεις για λίγο τη λογική σου. Πρώτα καταστέλλει το σενάριο τη λογική των ηρώων του δηλαδή, γι’ αυτό και αναγκάζεσαι να το κάνεις. Όχι γιατί δεν θες να βλέπεις εξελίξεις με συνοχή. Αλλά μια ζωή την έχουμε, για να περάσεις καλά το βλέπεις το ρημάδι, όχι ας πούμε για ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ DOTHRAKI ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΥΛ ΠΛΑΝΟ ΓΤΚΜ.

*αναπνέει*

Ο Bran, όμως, δεν πιστεύω πως έκανε check out στη μάχη απλώς γιατί δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει. Ούτε είναι στη σειρά πια μόνο για να κοιτάει επίμονα και να πετάει άβολες ατάκες. Που δεν θα με χάλαγε καν το τελευταίο, να ‘ναι καλά τα memes του.

Όχι όμως, ο Bran φαίνεται πως γνώριζε την έκβαση της μάχης με τον Night King και έπρεπε να βάλει όλους τους παίκτες στις θέσεις τους. Ακολουθούν spoilers.

 Αρχικά έδωσε το στιλέτο από βαλυριανό ατσάλι στην αδερφή του όταν την είδε ξανά, και δεν νομίζω να το έκανε επειδή ήθελε να της κάνει κάποιο δώρο για τα γενέθλιά της. Είναι το ίδιο στιλέτο που παραλίγο να τον σκοτώσει στην 1η σεζόν και κάποτε αναρωτιόμασταν πού μπορεί να βρίσκεται. Μόνο που δεν της το έδωσε μονάχα για να σκοτώσει τον Littlefinger, τον άνθρωπο που του το χάρισε σε πρώτη φάση, αλλά γιατί με αυτό θα τελείωνε τον Night King.

Νωρίτερα στη σεζόν επίσης, στο 2ο επεισόδιο, ήταν ο ίδιος ο Bran που τους πρότεινε να τον χρησιμοποιήσουν ως δόλωμα, επιτρέποντας την θυσία χιλιάδων ανθρώπων γιατί γνώριζε πως ένα πιο μελετημένο πλάνο δεν θα σκότωνε τον κατάλληλο χρόνο για να τον φτάσει έγκαιρα η Arya. Αυτό, φυσικά, δεν δικαιολογεί το γενικό φιάσκο στη στρατηγική του Winterfell, εδώ μιλάμε απλώς για τον τελικό στόχο. Δεν φταίει ο Bran που ο Jon, ας πούμε, άραζε με τον δράκο λίγο πιο πέρα από την τάφρο όσο η Daenerys δεν έβλεπε για να την πυροδοτήσει. #JusticeForRhaegal

Ο Bran τους άφησε να σχεδιάσουν τα πλάνα τους, παρακολουθούσε τη μάχη για την κατάλληλη στιγμή και έκανε warging για να δελεάσει τον Night King. Όσο το Winterfell ψυχορραγούσε, εκείνος φώναζε ‘come at me, bro’ με τα κοράκια του. Σκληρή απόφαση, αλλά κάποιος έπρεπε να την πάρει.

Ο νεαρός Stark έκανε μια εξαίρεση για τον Theon – που επίσης ήταν εκεί για να φάει χρόνο μέχρι να έρθει η Arya – και έβαλε τη σφραγίδα στην εξιλέωσή του. Ο Theon είχε σκοτώσει πατρικές φιγούρες και φίλους του Bran, δοκίμασε να τον εκτελέσει και τον οδήγησε στον εξορισμό του από το Winterfell, όμως όλα όσα είχε κάνει τον είχαν φέρει εδώ. Όπως ακριβώς συνέβη και με τον ίδιο τον Bran. Τώρα είναι το Κοράκι και τίποτα δεν έχει πια τόση σημασία όση ο νέος του ρόλος.

Μένει να δούμε αν θα παίξει κάποιον ρόλο και η συζήτησή του με τον Tyrion που έγινε εκτός οθόνης, ή αν ήταν απλώς δύο χαρακτήρες που είχαν να κάνουν παλαβό catch-up.

* Το ‘Game of Thrones’ προβάλλεται κάθε Κυριακή στη Nova ταυτόχρονα με την Αμερική, και κάθε Δευτέρα Prime Time στις 22.00 στο Novacinema1HD. Για τα πάντα γύρω από το ‘Game of Thrones’, επισκέψου την ειδικά διαμορφωμένη μας σελίδα.

** Το απόλυτο κουίζ του Game of Thrones είναι εδώ και το έχει ετοιμάσει το Oneman, πάτα εδώ και δείξε μας τι ξέρεις.

ΚΙ ΑΛΛΟ GAME OF THRONES:

Γιατί το ιπποτικό χρίσμα της Brienne ήταν κληρονομιά της
Τι σημαίνει το τραγούδι του Podrick για τον Jon και τη Daenerys;