ΒΙΒΛΙΟ

Game of Thrones: O George R.R. Martin δεν θα γράψει για το prequel, αν δεν τελειώσει το επόμενο βιβλίο

Κάθε φορά που ο GRRM υπόσχεται το τέλος του Winds of Winter, ένας δράκος χάνει τα φτερά του.

Μπορεί να μην έχει ικανοποιήσει τη δίψα των αναγνωστών του με την κυκλοφορία των δύο υπολειπόμενων βιβλίων της σειράς ‘A Song of Ice and Fire’, ο George R.R. Martin ωστόσο δεν αντιστάθηκε ποτέ σε ένα ενημερωτικό post στο blog του, Not a Blog.

Σε ένα τέτοιο ποστ, λοιπόν, είχε γράψει τα εξής λίγο μετά το αμφιλεγόμενο φινάλε του ‘Game of Thrones’:

«[…] Εγώ είμαι ακόμα εδώ και είμαι ακόμα απασχολημένος. Ως παραγωγός έχω 5 σειρές σε αντάπτυξη στο HBO (κάποιες απ’ αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τον κόσμο του Westeros), δύο στο Hulu, μία στο History Channel. Εμπλέκομαι και στη δημιουργία κάποιων ταινιών, κάποιες βασισμένες σε δικές μου ιστορίες και βιβλία, κάποιες σε δημιουργίες άλλων. Υπάρχουν μικρού μήκους ταινίες που εύχομαι να φτιάξω, μεταφορές κλασικών ιστοριών ενός εκ των ευφυέστερων, ιδιόρρυθμων και πρωτότυπων γραφιάδων που έχει βγάλει ποτέ το είδος μας. Έχω υπάρξει και σύμβουλος για ένα video game στην Ιαπωνία. Και υπάρχει και το Meow Wolf… Και γράφω. Ο Χειμώνας έρχεται, σας το είπα πολύ καιρό τώρα… και ισχύει. Το WINDS OF WINTER έχει αργήσει πολύ, το ξέρω, το ξέρω, αλλά θα τελειώσει. Δεν θα πω πότε, έχω δοκιμάσει να το κάνω στο παρελθόν, για να σας αδειάσω τελικά και να με γρουσουζέψω. Αλλά θα το τελειώσω και μετά θα έρθει το A DREAM OF SPRING».

Με το πρώτο prequel που προγραμμάτιζε το HBO για τη Μεγάλη Νύχτα και τον αινιγματικό χαρακτήρα που θα υποδυόταν η Naomi Watts, οι φαν περίμεναν τον Martin στη γωνία. Η πιθανή, πρακτική ανάμιξή του με τη σειρά πέραν του συμβουλευτικού ρόλου δεν έχει βγει σε καλό στο παρελθόν, τουλάχιστον όχι στις ταχύτητές του σε σχέση με το ‘Winds of Winter’ (γιατί ως προς τη σειρά τα επεισόδια του ‘GoT’ που έγραψε ο συγγραφέας ήταν μερικά απ’ τα καλύτερα). Πάνω όμως που το prequel εκείνο ακυρώθηκε, ανακοινώθηκε τελικά το πράσινο φως του HBO για το ‘House of the Dragon’. Τη σειρά που θα βασιστεί στο ‘Fire & Blood’ του Martin και την ιστορία των Targaryen στο Westeros, 300 χρόνια συγκεκριμένα πριν τα γεγονότα του ‘GoT’.

Σε νέο ποστ του στο blog, ο Martin ξεκαθάρισε ότι δεν θα αφήσει τη νέα σειρά να τον αποσπάσει από την ολοκλήρωση του ‘WoW’:

«Αναμένω να αναμειχθώ στη διαδικασία [του House of the Dragon] ως ένα σημείο… και ποιος ξέρει, αν όλα πάνε καλά, μπορεί να έχω τη δυνατότητα να γράψω και κάποια επεισόδια όπως έκανα για τις πρώτες τέσσερις σεζόν του Game of Thrones. Αλλά… θα το κάνω τελείως ξεκάθαρο… δεν θα αναλάβω κανένα σενάριο μέχρι να έχω τελειώσει και παραδώσει το Winds of Winter. Ο Χειμώνας έρχεται ακόμη και το ‘Winds’ παραμένει η προτεραιότητά μου, όσο κι αν θα ήθελα να γράψω για κάποιο επεισόδιο του ‘House’».

Τον περασμένο Μάιο, ο Martin είχε γράψει ως απάντηση σε πρόσκληση της Νέας Ζηλανδίας στο World Science Fiction Convention της που θα λάβει χώρα στις 29 Ιουλίου:

«Θα πω το εξής, αν δεν έρθω με το ‘Winds of Winter’ στο χέρι όταν φτάσω στη Νέα Ζηλανδία για το Worldcon, έχετε την επίσημη γραπτή άδειά μου να με φυλακίσετε σε μια μικρή καλύβα στο White Island, να κοιτάω από ψηλά εκείνη τη λίμνη από θειϊκό οξύ, μέχρι να τελειώσω».

Challenge accepted, George.

ΚΙ ΑΛΛΟ THRONES:

House of the Dragon: Οι Targaryen επιστρέφουν για φωτιά και αίμα
Ο George R.R. Martin γράφει για το τέλος του ‘Game of Thrones’
And Now Our Watch Has Ended: Η τελευταία μεγάλη ανάλυση του Game of Thrones