GAME OF THRONES

Game of Thrones: Είναι αυτή η συνάντηση η προετοιμασία μας για το Cleganebowl;

Μια ανάλυση/πρόβλεψη για τη μεγαλύτερη μάχη που περιμένει να δει το κοινό της σειράς.

Όταν τα ζόρια άρχισαν να σφίγγουν πέρσι με τη Cersei και τα Σπουργίτια στο ‘Game of Thrones’, και πριν καν επιβεβαιωθεί ότι ο Hound βρισκόταν ακόμα στη ζωή, οι φανατικοί του κόσμου του George R. R. Martin – και ειδικά όσοι βασίζουν τις θεωρίες τους στα βιβλία και είχαν εικάσει ότι ο Hound είναι ζωντανός και αράζει με μια κοινότητα πιστών των Seven – είχαν προβλέψει ότι ο πρώην σωματοφύλακας του Joffrey θα ερχόταν αντιμέτωπος με τον αδερφό του. Η δίκη της Cersei θα γινόταν με μονομαχία, ο Mountain θα υπερασπιζόταν την τιμή της, ο Sandor το Faith Militant και εμείς θα είχαμε τη μάχη που περιμέναμε.

Τελικά ο Tommen απαγόρευσε τη δίκη με μονομαχία και ένα θλιμμένο τρομπόνι ακούστηκε απ’ το βάθος.

Εμείς, όμως, δεν το βάλαμε κάτω. Ούτε και το Reddit που έχει σελίδα αφιερωμένη στο Cleganebowl, με θεωρίες, ενδείξεις κι αποδείξεις, ό,τι πρέπει για μελέτη ενόψει των νέων επεισοδίων του 7ου κύκλου, που ξεκινούν 16 Ιουλίου αποκλειστικά στη Nova, ταυτόχρονα με την Αμερική. Η μελέτη είναι λοιπόν απαραίτητη.

Στο τέλος του 6ου κύκλου, ο Sandor, αφού κυνήγησε και δολοφόνησε τα τρία πρώην μέλη της Brotherhood Without Banners που σκότωσαν τους φίλους του, συναντήθηκε με τον Beric Dondarrion, τον αρχηγό της Brotherhood που έχει γυρίσει κάμποσες φορές από τον θάνατο χάρη στον Thoros of Myr.

Ο Beric έχει σχέση και με τους δύο αδερφούς Clegane. Στη διάρκεια της 1ης σεζόν, όταν ακόμα τον υποδυόταν ο David Michael Scott, εστάλη από τον Ned Stark να βρει και να σκοτώσει τον Gregor για τα εγκλήματά του. Τελικά έγινε το αντίθετο, με τον Gregor να διαπερνά το στήθος του Beric με ένα δόρυ (πριν αναστηθεί για πρώτη φορά). Στην 3η σεζόν, ο Beric αντιμετώπισε και τον Hound σε μια μονομαχία που του στέρησε ξανά τη ζωή όταν ο Sandor του έκοψε το χέρι (πριν αναστηθεί για δεύτερη φορά).

(επίσημη φωτογραφία του HBO για τον 7ο κύκλο)

Τώρα που ο Beric στρατολόγησε τον Hound στη Brotherhood και ανεβαίνουν μαζί στον Βορρά γιατί “σηκώνονται κρύοι άνεμοι και σκοπεύει να τους σταματήσει”, ο δρόμος τους σίγουρα θα τους φέρει από το Winterfell. Εκτός από τον προφανή λόγο της εκστρατείας του Jon κατά των White Walkers, ο Beric τυπικά παραμένει σύμμαχος τον Stark και ο Hound θα επανενωνόταν με τη Sansa στην οποία είχε κάποτε προσφέρει την προστασία του – και οι δύο παράγοντες είναι ιδανικοί δραματουργικοί λόγοι για συναντήσεις.

Η ανάλυση θα συνεχίσει με spoiler βασισμένα στο τελευταίο τρέιλερ του 7ου κύκλου και ένα concept art που αποκαλύφθηκε με τη νέα χρονιά, οπότε αυτή είναι η στιγμή σου να εγκαταλείψεις το άρθρο αν δε θες να ξέρεις το παραμικρό. Τουλάχιστον μέχρι να δεις την πρεμιέρα 16 Ιουλίου αποκλειστικά στη Nova, ταυτόχρονα με την Αμερική.

Στο τελευταίο τρέιλερ της σειράς, υπάρχουν κάποια στοιχεία που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Sandor θα βρεθεί ξανά στο King’s Landing.

Αρχικά το voiceover μιλά για ένωση δυνάμεων απέναντι σε έναν κοινό εχθρό, αυτό των White Walkers. Δεν αποκλείεται ο Beric με τον Hound να ταξιδέψουν μέχρι τη μητρόπολη των Seven Kingdoms για να ζητήσουν από τη Cersei να μπει κι αυτή σε ένα κοινό μέτωπο εναντίον της μεγάλης απειλής.

Το δεύτερο στοιχείο είναι μια στιγμή που το τρέιλερ προσπερνά πολύ γρήγορα, με έναν άνδρα που δε βλέπουμε καθαρά λόγω του ήλιου αλλά μορφολογικά μοιάζει εξαιρετικά στον Sandor. Αν υποθέσουμε ότι είναι αυτός, τότε από τη στάση του μαντεύουμε ότι ετοιμάζεται για μάχη και μάλιστα σε ένα περιβάλλον που λίγη σχέση έχει με τα χιονισμένα τοπία του Βορρά.

Η τοποθεσία δε μπορεί εύκολα να καθοριστεί, αλλά μοιάζει πολύ με το Dragonpit που γνωρίζουμε ότι θα επισκεφθεί ο Jon Snow και ο Tyrion Lannister, μέσα από ένα φωτορεαλιστικό concept art που έχει διαρρεύσει. Για κάτι τέτοιες λεπτομέρειες είναι ό,τι πρέπει τα Nova On Demand και Nova GO μέσω των οποίων μπορείς να δεις (και ξαναδείς, και ξαναδείς) όλα τα επεισόδια και όλους τους προηγούμενους κύκλους της σειράς.

Εάν υποθέσουμε ότι το παλιό μέρος που φυλούσαν οι Targaryen τους δράκους τους θα γίνει σημείο συνάντησης για τις διαφορετικές ηγεμονικές ομάδες του Westeros, τότε δεν αποκλείεται τα δύο αδέρφια να βρεθούν εκεί εκπροσωπώντας τη δική τους ομάδα.

Με τη Cersei σίγουρα να μην έχει ξεχάσει ότι ο Sandor εγκατέλειψε τον Joffrey στη μάχη του Blackwater, ο FrankenMountain μπορεί να σταλεί στο σημείο για να βγάλει τον αδερφό του από τη μέση.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Cleganebowl;