GAME OF THRONES

‘Game of Thrones’ θεωρία: Νέες συμμαχίες, νέοι κίνδυνοι;

Δίνουμε την πρέπουσα σημασία στο μέρος του ‘The Battle of the Bastards’ που δεν πρόλαβε να μας απασχολήσει όσο η μάχη που περιμέναμε.

Σε συνέχεια της παράδοσης που θέλει το 9ο επεισόδιο – 8ο στην περσινή περίπτωση παύλα εξαίρεση – να κορυφώνει κάθε σεζόν του ‘Game of Thrones’, το ‘The Battle of the Bastards’ ακολούθησε την πεπατημένη και μας άφησε κάπου μεταξύ εξάντλησης και συγκίνησης να ψάχνουμε τι είναι η ζωή και τι είναι ο θάνατος.

Εντάξει, δεν ήταν και τόσο πια δραματικά τα πράγματα, αλλά δε βγαίνεις και αλώβητος μετά από ένα τέτοιο επεισόδιο, ειδικά όταν πρόκειται ουσιαστικά για τη διαμόρφωση των ερχόμενων δύο μικρότερων σεζόν, που θα ολοκληρωθεί με το φινάλε της επόμενης εβδομάδας.

Εάν δεν έχεις προλάβει να δεις ακόμα το επεισόδιο γιατί είχες και ζωή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να εξέλθεις του άρθρου γιατί αρχίζουμε τα spoilers.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Tο παρόν άρθρο περιέχει spoilers για το 9ο επεισόδιο της 6ης σεζόν του ‘Game of Thrones’, ‘The Battle of the Bastards’ και από τη σειρά βιβλίων ‘A Song of Ice and Fire’

Τα λάβαρα των Stark έντυσαν ξανά το Winterfell μετά από μία μάχη που κόστισε τη ζωή του νόμιμου κληρονόμου του μεγαλύτερου οίκου του Βορρά – ξέρουμε, ξέρουμε, ο Bran είναι κανονικά, αλλά έχει βγει στον πηγαιμό να γίνει δέντρο – έναν τεράστιο αριθμό wildlings που δεν έζησαν για να δουν την τελική μάχη με τους White Walkers και τη φυλή των Γιγάντων να εξαφανίζεται μια για πάντα από τη σειρά με τον θάνατο του Wun Wun. (Για τους 62 της θεάς Mormont να μην κάνουμε λόγο ε;)

Πέρα από τη Narrow Sea όμως – τόσο πέρα που δε στέκει το ταξίδι-αστραπή των Greyjoy μέχρι το Meereen, αλλά ας καταστείλουμε λίγο τη δυσπιστία μας μιας που βρέθηκε τρόπος να ξεκούνησει επιτέλους η Daenerys από το Slaver’s Bay – γεννήθηκε μία νέα συμμαχία που ήρθε και νωρίτερα απ’ όσο περιμέναμε και αναίμακτα. Το νωρίτερο του πράγματος ήρθε με τα highspeed που ξέρουν και φτιάχνουν προφανώς εκεί στα Iron Islands και το αναίμακτο μιας που ο θείος Euron δεν πρόλαβε να αναχαιτίσει την απόβαση των ανηψιών του στο Meereen.

Τα χέρια δόθηκαν μεταξύ Daenerys και Yara, η wannabe βασίλισσα του Westeros γνωρίζει για τις προθέσεις του Euron και όπως είχαμε προβλέψει δε μάσησε από γάμους και πανηγύρια και, επίσης, όπως είδαμε από την επίδειξη δύναμής της σ’ εκείνο το πλοίο των σκλαβοαφεντικών που έγινε τηγανίτα, ακόμα κι αν ο Euron καταφέρει να χτίσει τον τεράστιο στόλο που ονειρεύεται και πάει να κάνει μαγκιές, δε θα χρειαστεί και τεράστια προσπάθεια από την #TeamTargaryen για να τον ξεφορτωθεί. Άρα συμπεραίνουμε ότι ο πραγματικός σκοπός που γνωρίσαμε φέτος τον θείο Greyjoy ήταν για να βιαστούν ο Theon και η Yara να φτάσουν πρώτοι στην Daenerys; Σαν πολύ εύκολα δεν έγιναν όλα;

Πριν περάσουμε στα δύο μονοπάτια που μας οδηγούν οι τελευταίες εξελίξεις, μία τελευταία προειδοποίηση για τις πληροφορίες που ακολουθούν από τα βιβλία και θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανά spoilers για τις μετέπειτα σεζόν.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακολουθούν spoilers από τη σειρά βιβλίων ‘A Song of Ice and Fire’

ΕΚΔΟΧΗ ΝΟ.1: ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ

Ο Euron ήταν ένα σύντομο εμπόδιο για τα αδέρφια Greyjoy και λειτούργησε σαν εργαλείο της πλοκής για να τους οδηγήσει μία ώρα αρχύτερα στην πόρτα της Daenerys. Το εμπόδιο σίγουρα θα ανακύψει γιατί τι στο καλό, χτίζονται χίλια καινούρια πλοία, αλλά μπροστά στην trifecta Drogon/Rhaegal/Viserion δύσκολα θα φτουρήσουν για πολύ. Αρχές της επόμενης σεζόν λοιπόν, μπορούμε να υπολογίζουμε στο τέλος του Euron, του πιο άχρηστου τηλεοπτικού χρόνου έβερ στην περίπτωση αυτή.

Υπάρχουν κι άλλα δύο σενάρια που ενσωματώνονται στην εκδοχή Νο.1 και λένε ότι, είτε ο Euron θα συμμαχήσει με αυτόν που θα διεκδικήσει τον θρόνο ενάντια της Daenerys – που εδώ και πάλι η trifecta θα κάνει τη δουλειά της – είτε για κάποιον λόγο Yara και Theon θα βγουν από την εξίσωση και η Daenerys θα αναγκαστεί κακήν κακώς να ενώσει τις δυνάμεις της μαζί του.

ΕΚΔΟΧΗ ΝΟ.2: ΚΕΡΑΣ ΔΡΑΚΟΥ

Θυμάστε που ο θειός καυχιόταν για τα ταξίδια του σ’ όλον τον κόσμο; Οι εμπειρίες του, είπε, τον κάνουν τον καλύτερο υποψήφιο για τη βασιλεία των Iron Islands. Στη σειρά δεν αναφέρθηκε ποτέ πού ακριβώς είχε ταξιδέψει, αλλά ένα από τα μέρη που είχε επισκεφθεί ο Euron στα βιβλία σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν η αρχαία Valyria. Εκεί που κάποτε βασίλευαν οι δράκοι πριν τον μεγάλο κατακλυσμό που κατέστρεψε την περιοχή, έναν αιώνα πριν οι Targaryen κινήσουν να καταλάβουν το Westeros.

Στα βιβλία λοιπόν, ο Euron υποστηρίζει πως ένα κέρας που έχει μαζί του είναι Κέρας Δράκων, ένα εργαλείο που όταν το φυσούσες μπορούσε να ελέγξει δράκους και προέρχεται από τη Valyria. Το βρήκε, λέει, στα χαλάσματα που εξερεύνησε όταν βρέθηκε στην τοποθεσία και σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για να κερδίσει την Khaleesi. Αυτά και άλλα σχετικά λέει στην αντίστοιχη σκηνή του βιβλίου όπου διεκδικεί τον θρόνο από τη Yara, χωρίς να μπορεί να γνωρίζει κανείς εάν πρόκειται για αυθεντικό κέρας. Κάτι τέτοιο μπορεί να διαπιστωθεί μόνο όταν αυτό δοκιμαστεί στην πράξη άλλωστε. Στα βιβλία ο Euron δίνει το κέρας στον αδερφό του Victarion για να πάει στο Meereen και να ζητήσει το χέρι της Daenerys εκ μέρους του, γεγονός που δε συνέβη ποτέ στη σειρά και ούτε φαίνεται ότι πρόκειται να συμβεί, οπότε μήπως οι παραγωγοί κρατούν αυτή τη διόλου μικρή λεπτομέρεια για τον Greyjoy, με σκοπό να τη χρησιμοποιήσουν κάποια στιγμή αργότερα;

Ακόμα και ως απειλή να τη βάλουν στο παιχνίδι βέβαια, δεν εμποδίζει κανείς τη Daenerys να τον κάψει ζωντανό και να πάρει το κέρας, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι θα έχει αυτή την ευκαιρία και δε θα ελέγξει αυτός πρώτα τους δράκους της. Προϋποθέτει επίσης ότι οι παραγωγοί θα μπορέσουν να εισάγουν το κέρας στην πλοκή με τρόπο οργανικό και όχι ουπς-να-ένα-κέρας-που-ξεχάσαμε-να-σας-δείξουμε-πέρσι.

Πόσες πιθανότητες δίνουμε στη πρώτη εκδοχή και πόσες στη δεύτερη;

Κάθε εβδομάδα, ο έκτος κύκλος Game of Thrones έρχεται στην οθόνη σου αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema. Κάθε νέο επεισόδιο προβάλλεται ταυτόχρονα με την Αμερική στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στα κανάλια Novacinema. Με τη νέα δυνατότητα εγγραφής γράψε το επεισόδιο και απόλαυσε το με τον πρωινό σου καφέ όποτε εσύ θες. Και για όσους θέλουν να έχουν την πλήρη εικόνα του 6ου κύκλου κάθε Σάββατο παρακολουθούμε και τη νέα εκπομπή «After The Thrones» για περισσότερες πληροφορίες για το κάθε επεισόδιο της σειράς.