ΣΙΝΕΜΑ

Για τον Alexander Payne, ο Paul Giamatti είναι ο σπουδαιότερος ηθοποιός

Το OneMan εξασφάλισε ένα αποκλειστικό featurette με τον Alexander Payne και το καστ της νέας του ταινίας να μιλάνε για τον σπουδαίο Paul Giamatti.

Υπάρχουν διάφορα πράγματα που θα νιώσει κανείς βλέποντας τη θαυμάσια νέα ταινία του Alexander Payne, The Holdovers (Τα Παιδιά του Χειμώνα) στη μεγάλη οθόνη, όπου προβάλλεται ήδη από την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.

Αρχικά, όπως έγραψε πολύ εύστοχα κι η Ιωσηφίνα Γριβέα, «είναι η αγαπημένη φθαρμένη σου ζακέτα, σε μορφή ταινίας». Πιο ακριβής κι εύστοχη περιγραφή για το συγκεκριμένο φιλμ δε θα μπορούσε να υπάρξει. Θα νιώσεις και ζεστασιά και πίκρα και γέλιο και συγκίνηση, όλα μαζί. Θα θες να αγκαλιάσεις αγαπημένους σου ανθρώπους, πώς το λένε.

Πάει αυτό, το πρώτο.

Δεύτερον, θα θυμηθείς γιατί επί χρόνια, επί δεκαετίες, ο Paul Giamatti δεν έχει σταματήσει να θεωρείται κινηματογραφικός θησαυρός, είτε παίζει στιβαρούς δραματικούς ρόλους, είτε παίζει σε υπερβολικές περιπέτειες, είτε παίζει τηλεόραση μασώντας το σκηνικό. Τον άνθρωπο αυτό απλά δε χορταίνεις να τον βλέπεις να κάνει ό,τι έχει όρεξη ανά πάσα στιγμή να κάνει. Από τους πιο απολαυστικούς περφόρμερ που μπορείς να βρεις αυτή τη στιγμή στο Χόλιγουντ.

Η ταινία The Holdovers (Τα Παιδιά του Χειμώνα) κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Tanweer.

Και φέτος, είναι –ξανά– η Στιγμή του. Ο Giamatti πρωταγωνιστεί στα Παιδιά του Χειμώντα στο ρόλο ενός στρυφνού καθηγητή σε οικοτροφείο όπου οι πάντες φεύγουν για τις διακοπές εκτός από έναν κατακημένο μαθητή που ξεμένει πίσω, να περάσει τις διακοπές μαζί του. Κανείς δεν είναι ευτυχισμένος όμως όλοι (μαζί με τη μαγείρισσα που παίζει επίσης φανταστικά η Da’Vine Joy Randolph, φαβορί για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου) θα μάθουν καινούρια πράγματα για τον εαυτό τους, θα ξεπεράσουν κάποια προσωπικά τους όρια, θα εξελιχθούν.

 

Και στο κέντρο όλων είναι ο Giamatti, παίζοντας έναν χαρακτήρα γεμάτο παραξενιές, έτοιμο να λούσει τους μαθητές με κάποια άκρως λογοτεχνίζουσα προσβολή, και γενικός ένας Giamatti έτοιμος για όλα σε μια ερμηνεία-σίφουρα.

Είναι και πάλι υποψήφιος για Όσκαρ, πήρε τη Χρυσή Σφαίρα, τα προγνωστικά τον φέρνουν όλο και πιο κοντά στο Όσκαρ, αλλά ό,τι κι αν γίνει τη βραδιά της τελετής, αυτό που μετράει είναι πώς νιώθουμε εμείς βλέποντας την ταινία. Και πραγματικά, δεν γίνεται να μην τον απολαύσεις.

Οι συνεργάτες του πάντως σίγουρα πέρασαν φανταστικά δίπλα του. Έτσι εξηγούν στο featurette που εξασφάλισε αποκλειστικά το OneMan, στο οποίο ο Alexander Payne, η Da’Vine Joy Randolph κι ο φανταστικός πρωτοεμφανιζόμενος Dominic Sessa, μιλούν με γουρλωμένα μάτια και θαυμασμό και λατρεία για τον σπουδαίο κύριο Paul Giamatti.

Απολαύστε τους:

Η ταινία The Holdovers (Τα Παιδιά του Χειμώνα) κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Tanweer.