NETFLIX

Γιατί το Netflix αποφάσισε να πετάξει εκατομμύρια κόβοντας το He-Man

Το He-Man των αδελφών Nee ήταν ουσιαστικά προ των πυλών για την επιστροφή του στην πλατφόρμα αλλά τελευταία στιγμή -και ενώ είχαν ήδη δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια- τα πλάνα άλλαξαν.

Και ενώ οι θαυμαστές του He-Man, του Πρίγκιπα που έκανε θραύση στα 80s, είχαν έναν πολύ καλό λόγο να περιμένουν την επιστροφή του, εντέλει τα όνειρά τους πάνε στράφι. H live-action ταινία με τίτλο “Master of the Universe” (όπως το πρωτότυπο καρτούν) ήταν προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει, αλλά το Netflix αποφάσισε να εγκαταλείψει το πρότζεκτ.

Οι λόγοι που ώθησαν τον γίγαντα του streaming να ακυρώσει την ταινία πριν καν προβληθεί φαίνεται να είναι κυρίως οικονομικοί. Φαίνεται ότι η ταινία, η οποία θα γινόταν σε συνεργασία με τη Mattel, απαιτούσε μια χρήση κεφαλαίων που κρίθηκε υπερβολικά υπερβολική, ειδικά μπροστά σε κάποιες οικονομικές απώλειες που είχε να αντιμετωπίσει το Netflix το τελευταίο διάστημα. Η απόφαση για τη διακοπή της παραγωγής ελήφθη παρά το γεγονός ότι είχε ήδη ξεκινήσει μια μεγάλη επένδυση στο έργο. Και όταν λέμε μεγάλη, εννοούμε τουλάχιστον 30 εκατομμύρια δολάρια.

Τι αφορούσε η ταινία Masters of the Universe

Η πλοκή της ταινίας δεν έπρεπε να αποκλίνει από την αρχική σειρά της δεκαετίας του 1980, που επίσης ήταν εμπνευσμένη από τα παιχνίδια της Mattel. Ο πρίγκιπας Adam έχει μια διπλή ταυτότητα που κανείς δεν γνωρίζει. Είναι αυτός που κρύβεται πίσω από τη μάσκα του He-Man και, μαζί με τους Dominators, υπερασπίζεται την Eternia από τις επιθέσεις του κακού Skeletor.

Η ιστορία της επαναφοράς της ιδέας

Η ιστορία της live-action εκδοχής του Master of the Universe δεν ήταν ιδιαίτερα απλή. Πρέπει να πάμε πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 2000 όταν και άρχισε να γίνεται λόγος για την πιθανότητα να γυριστεί μια ταινία που θα αναπαριστούσε τις περιπέτειες του He-Man και του αρχόμενου εχθρού του, του Skeletor. Τα δικαιώματα αρχικά βρίσκονταν στα χέρια της Warner Bros. πέρασαν και πέρασαν στη Sony, η οποία το 2018 ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στη διαδικασία παραγωγής μιας ταινίας σε σκηνοθεσία των αδελφών Aaron και Adam Nee.

Το 2019, ανακοινώθηκε ότι πρωταγωνιστής θα είναι ο Noah Centineo και ότι η ταινία θα κυκλοφορήσει πιθανότατα τον Μάρτιο του 2021. Ωστόσο, η υλοποίηση δεν προχώρησε και η ταινία μπήκε στο συρτάρι την ώρα που ο πρωταγωνιστής δήλωσε ανοιχτά ότι είχε φύγει από τα γυρίσματα. Το 2022, ωστόσο, το Netflix ανακοίνωσε τελικά ότι είχε αποκτήσει τα δικαιώματα της παραγωγής. Η σκηνοθεσία παρέμεινε στα χέρια των αδελφών Nee, οι οποίοι επέλεξαν τον Kyle Allen για τον ρόλο του He-Man/πρίγκιπα Adam. Σήμερα, όμως, ακόμα και αυτή η εκδοχή της ταινίας φαίνεται να έχει ναυαγήσει.

Γιατί το Netflix είπε stop και πώς το όνειρο μπορεί να σωθεί

O γίγαντας του streaming φάνηκε το ιδανικό “σπίτι” για το Master of the Universe. Μεταξύ 2021 και 2022, μάλιστα, το Netflix κυκλοφόρησε τρεις σεζόν (των 8 επεισοδίων η καθεμία) μιας σειράς κινουμένων σχεδίων αφιερωμένης ακριβώς στις περιπέτειες του He-Man. Γιατί λοιπόν, επήλθε η ρήξη; Σύμφωνα με το Variety, η δημιουργία της ταινίας απαιτούσε δαπάνη περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων και ήταν αδύνατο για το Netflix να αντέξει ένα έργο που δεν έχει ακόμη “δοκιμαστεί” στο κοινό.

Η πλατφόρμα δεν είναι προς το παρόν διατεθειμένη να επενδύσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια για την ταινία, ενώ οι παραγωγοί και οι σκηνοθέτες δεν πέφτουν κάτω από τα 180 εκατομμύρια δολάρια. Οι διαπραγματεύσεις χάλασαν και η ταινία χάθηκε τουλάχιστον προς το παρόν. Η live-action ταινία μεγάλου μήκους θα γυριζόταν μάλιστα από το Netflix σε συνεργασία με τη Mattel και, όπως φαίνεται, η εταιρεία παιχνιδιών δεν έχει εγκαταλείψει ακόμα το όνειρο να την κάνει, οπότε δεν αποκλείεται η συνεργασία της με κάποια άλλη πλατφόρμα.