© GNTM Fb
GNTM 5

GNTM 5: Οι επικίνδυνες πόζες επάνω στην κούνια και η νέα εμμονή της Βίκυς Καγιά

Πρώτη δοκιμασία, πρώτα ευτράπελα, πρώτες κόντρες. Το GNTM επιστρέφει ανανεωμένο μεν, αλλά με απαράλλακτα τα στοιχεία εκείνα που το κάνουν viral κάθε σεζόν.

Δεν ξέρω αν το έχει καταλάβει και ο τελευταίος τηλεθεατής, αλλά το GNTM φέτος είναι ανανεωμένο, όπως λέει ξανά και ξανά η Βίκυ Καγιά με αμείωτο μπρίο. Η πρώτη δοκιμασία αποχώρησης για τη σεζόν ήρθε να επιβεβαιώσει αυτόν τον αέρα ανανέωσης και οπτικά, ανεβάζοντας τις διαγωνιζόμενες σε μια εναέρια κούνια, περίπου 40 μέτρα από το έδαφος, στην ταράτσα γνωστού πολυκαταστήματος στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Με φόντο τον Πύργο Αθηνών, το επιβλητικό President Hotel και την Αθήνα, τα 21 μοντέλα κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε καμπάνια μεγάλου γαλλικού αρώματος. Σε γενικές γραμμές, το concept ήταν αέρινες πόζες, με χάρη και κίνηση. Το παράδειγμα έδωσε στην παρουσίαση του set το μοντέλο Mary Vitinaros που ανέλαβε τη θέση του model instructor για το επόμενο διάστημα του GNTM, μετά τη Σοφία Χατζηπαντελή.

Όλες κατάλαβαν τότε ότι έχουν να αντιμετωπίσουν το ύψος αλλά και την κίνηση, προκειμένου να βγει μια αιθέρια λήψη με παραμυθένιο feeling.

 

Την επομένη το πρωί, ύστερα από λίγες ώρες ξεκούρασης στο νέο τους σπίτι, τα μοντέλα ανέλαβαν δράση. Αλλά οι συνθήκες επάνω στην κούνια δεν ήταν όσο παραμυθένιες φαίνονταν από μακριά: αρκετά κορίτσια αντιμετώπισαν προβλήματα με την ταλάντωση στον αέρα, δυσκολεύονταν να πάρουν μια άνετη στάση σώματος κοιτώντας τον φακό και παράλληλα να ελέγχουν το φόρεμα ενάντια στον αέρα, ώστε να μην καλύπτονται στη λήψη.

Δεν άργησαν να συμβούν τα πρώτα ευτράπελα μπροστά στον φακό της Ιωάννας Τζετζούμη: είδαμε πόζες που παρέπεμπαν περισσότερο σε ακροβατικά με πανιά παρά σε φωτογράφιση μόδας για άρωμα, είδαμε αμήχανες στάσεις σώματος από την υψοφοβία αλλά και κορίτσια που έδειξαν απόλυτη άνεση με την ισορροπία και το σώμα τους, αλλά λόγω βαρύτητας «κέρασαν» αποκαλυπτικές στιγμές, όπως είπε η Αλεξία για το ατύχημα πάνω στην αιώρα.

Το Twitter δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει τις αμήχανες πόζες με σαρκασμό:

Μέσα σε όλα, η πρώτη δοκιμασία αποχώρησης πυροδότησε και τα στοιχεία εκείνα που αγαπάνε οι τηλεθεατές του ριάλιτι: ίντριγκες, αψιμαχίες και συμμαχίες, αλλά και μερικά πικρόχολα σχόλια από τη Βίκυ Καγιά. Πιο αδύναμη προσπάθεια κρίθηκε εκείνη της Κατερίνας, η οποία αποτελεί και την πρώτη αποχώρηση της σεζόν. Η απόφαση δυσανασχέτησε εντός και εκτός GNTM.

Αρκετοί εντόπισαν τη μεροληπτική στάση των κριτών υπέρ της Τζούλιας από την Ουκρανία, ενώ ακόμη πιο πολλοί εξοργίστηκαν με τη στάση της Καγιά προς της Έλενα Λυσάνδρου, που θεωρείται από τα φαβορί για φέτος. Για τη σκληρή Καγιά, ωστόσο, είναι μάλλον η νέα της εμμονή.