ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η απόλαυση του να βλέπεις ‘Walking Dead’ κάνοντας κοιλιακούς

Με τη WIND VISION μπορείς να συνδυάσεις την αγαπημένη σου σειρά με την αγαπημένη σου δραστηριότητα.

Είτε θα δω μια σειρά μονορούφι, είτε δεν θα την δω καθόλου. Δεν μπορώ, δηλαδή, να παρακολουθήσω τον πιλότο, να μου αρέσει και να βάλω το δεύτερο επεισόδιο μετά από δύο ημέρες ή μία εβδομάδα. Αυτό θα σήμαινε πως απλώς δεν μου άρεσε η σειρά. Το πρόβλημα, το οποίο -όπως καταλαβαίνετε- προκύπτει από αυτή μου τη συνήθειά είναι πως μόλις ανακαλύπτω μια σειρά που μου αρέσει, αντίο ζωή. Ή τουλάχιστον αυτό συνέβαινε μέχρι χθες. Μέχρι πριν τη δημιουργία της WIND VISION.

Γιατί, τι ήθελα από τη ζωή μου; Έναν τρόπο να μπορώ να βλέπω την αγαπημένη μου σειρά όπου κι αν βρίσκομαι και ό,τι κι αν κάνω. Να μπορώ να τις βάζω στην τηλεόραση, στο tablet ή στο κινητό είτε στη ζούλα στο γραφείο είτε όταν κάνω κοιλιακούς στο σπίτι (ξέρετε, τα κλασικά σετ λίγες μέρες πριν βγούμε παραλία). Η WIND VISION δεν έχει λύσει μόνο τα δικά μου χέρια, αφού έπιασα συναδέλφους να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές μέσα στο αυτοκίνητο και στην ταράτσα της εταιρείας.

(Φωτογραφίες: Δημήτρης Βέργης)

Τι κάνει, λοιπόν, η νέα τηλεόραση της WIND; Μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε – από την άνεση του καναπέ μας – Netflix, πάνω από 60 συνδρομητικά κανάλια, τα ελεύθερα ελληνικά, αμέτρητες android εφαρμογές, έχοντας και την δυνατότητα να παρακολουθήσω περιεχόμενο και σε 4K και HDR 10. Ας επιστρέψουμε, όμως, στα σετ κοιλιακών.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν τα πάω καλά με τη γυμναστική. Έτσι κι αυτό το καλοκαίρι, λίγο πριν βγάλω το σώμα στην παραλία, αποφάσισα να κοροϊδέψω λίγο τον εαυτό μου και να κάνω πως το έριξα στην άσκηση. Αγόρασα ένα στρώμα, δύο βαράκια, τα οποία ανάθεμα κι αν ζυγίζουν δύο κιλά μαζί, κι άρχισα να ρημαδογυμνάζομαι. Για να γίνει, όμως, πιο υποφερτή η γυμναστική και για να μην χάσω το ‘Walking Dead’ -το κόλλημά μου των τελευταίων ημερών- μέσω της δυνατότητας catch up της WIND VISION, το έριξα στη νέα μου τηλεόραση. Η οποία σου προσφέρει έναν μαγικό κόσμο σειρών και προγραμμάτων ακόμα και στο κινητό ή το tablet σου, μέσω του WIND VISION app. Έτσι το Walking Dead βρίσκεται πραγματικά στα χέρια μου.

Αλλά μην νομίζεις ότι θα ξενυχτήσω για να το δω. Στις 2 και τις 4 τα ξημερώματα που παίζει στο FOX εγώ βλέπω όνειρα. Με την WIND VISION έχω την δυνατότητα να δω το πρόγραμμα των τελευταίων 7 ημερών ό,τι ώρα θέλω εγώ. Αυτό κύριοι λέγεται ελευθερία. Αλλά πάμε πάλι πίσω στην σειρά.

Μόλις μια ομάδα από ζόμπι πλησιάζει σ’ ένα σπίτι που μέσα κρύβονται άνθρωποι, αρχίζω και κάνω ζέσταμα. Όταν γίνει το πρώτο φονικό, αρχίζω και παίρνω κοιλιακούς. Όχι, όμως, όσους να ‘ναι. Συνήθως, κάθε σετ περιλαμβάνει τον πενταπλάσιο αριθμό των θυμάτων (στην περίπτωση κανονικού μακελειού αλλάζω τακτική). Όταν επικρατεί ηρεμία, κάνω διάλειμμα (ναι, ίσως ξεκουράζομαι περισσότερο από όσο χρειάζεται). Πάντως, όταν μπαίνουν στο παιχνίδι ο Rick και ο Daryl αρχίζω να κάνω χέρια. Δεξί για τον Rick. Αριστερό για τον Daryl. Προφανώς και σταματάω πριν ολοκληρωθεί το επεισόδιο. Δεν είμαι και ο John Rambo.

Για αποθεραπεία μπορεί να δω ξανά στην TV, μέσω της WIND VISION, ένα κλασικό επεισόδιο από ‘Friends’ ή από ‘Orange Is the New Black’ και όταν θέλω να τσιτώσω πάλι το ρίχνω στο ‘The Rain’ και στο ‘Narcos’. Το θέμα είναι πώς θα με πείσω να συνεχίσω να γυμνάζομαι και μετά το καλοκαίρι. Ε όλο και κάποια καινούργια σειρά θα ανέβει στο Netflix για να κολλήσω από Σεπτέμβρη.

Νιώθω πως αυτό που κάνω με τη νέα μου τηλεόραση είναι μια απάντηση στη γυμναστική που δείχνουν τα πρωινάδικα κι άλλες εκπομπές στη συμβατική τηλεόραση. Δηλαδή, αντί να κάθομαι στον καναπέ και να βλέπω τους άλλους να ιδρώνουν, ιδρώνω εγώ (έστω λίγο) βλέποντας ταυτόχρονα αυτό που μου αρέσει. Προφανώς, μπορείς να κάνεις γυμναστική βλέποντας και συμβατική τηλεόραση, αλλά η πιθανότητα να στραβολαιμιάσεις ή να πάθεις νευροκαβαλίκεμα είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο όταν βλέπεις τηλεόραση στο tablet ή το κινητό σου. Κι επανέρχομαι στο ‘αντίο ζωή’ της πρώτης παραγράφου. Η νέα τηλεόραση της WIND αποτελεί στην ουσία την απάντηση στη νωθρότητα που προκαλεί η κλασική τηλεόραση, αφού σε βοηθά να συνδυάζεις την παρακολούθηση με άλλες δραστηριότητες.

Είναι θέμα χρόνου, μετά τη γυμναστική ν’ αρχίσω τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, το ξύρισμα και το μαγείρεμα βλέποντας WIND VISION. ‘Μαγείρεμα παρακολουθώντας ‘Walking Dead’;’, δίκαιη η απορία σου. Οι μαγειρικές εκπομπές του Food Network αποτελούν την απάντηση.