ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

H επιστροφή του Comeback

Ήταν μπροστά από την εποχή της. Και για αυτό απέτυχε οικτρά. Επιτέλους, όμως, επιστρέφει. Ευκαιρία να σταματήσω να μιλάω για αυτή.

Εδώ και χρόνια προσπαθώ μάταια να πείσω φίλους και γνωστούς να κάτσουν και να δουν τα 13 μόλις επεισόδια της εξαίσιας σειράς της Lisa Kudrow από το μακρινό 2005. Εκείνης που, παρότι προβαλλόταν μετά το Entourage και κέρδισε 3 υποψηφιότητες για Emmy, κόπηκε απότομα. Πλέον, με την είδηση ότι επιστρέφει για 2η σεζόν 6 επεισοδίων, αισθάνομαι δικαιωμένος.

Βέβαια, το να βρω εγώ το δίκαιό μου, δεν έχει προφανώς σημασία. Εκείνο που μετράει είναι ότι μια σειρά που θα σε κάνει να πέσεις κάτω από τα γέλια έχει πλέον αναστηθεί από τους νεκρούς.

Και σκέψου ότι αυτό στο λέει ένας άνθρωπος ο οποίος, επί μια δεκαετία, σιχαινόταν κανονικά την Phoebe των Friends. Kάτι που σημαίνει ότι ήμουν ήδη βαριά αρνητικά προκατειλημμένος όταν ξεκίνησα να βλέπω την Kudrow στο ρόλο της Valerie Cherish, μιας ξεπεσμένης σταρ sitcom που δεν έχει ίχνος αυτογνωσίας και η οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να επιστρέψει με νύχια και δόντια στο ‘ζωογόνο’ φως του προβολέα συμμετέχοντας σε ένα ριάλιτι ονόματι The Comeback.

 

Εκεί όπου ένα τηλεοπτικό συνεργείο καταγράφει συνεχώς τις κινήσεις της, τις εκρήξεις τις και τις πολλές απογοητεύσεις της. Μεταξύ των οποίων και της συμμετοχής της σε ένα sitcom με πρωταγωνιστές 4 καυτούς εργένηδες (σ.σ. εξαιρετική -και συχνά πυκνά γυμνή- η άγνωστη τότε Malin Akerman, άχρωμος και άγευστος, όπως πάντα, ο Kellan Lutz) ως η μίζερη γεροντοκόρη θεία τους.

 

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό -για την εποχή- δημιούργημα της ίδιας της Kudrow (που το επέλεξε ως τον πρώτο μεγάλο τηλεοπτικό ρόλο της μετά το Friends) και του Michael Patrick King, τότε παραγωγού του Sex and the City και νυν παραγωγού των 2 Broke Girls.

Πρωτοποριακό από την άποψη ότι τότε, το 2005, δεν υπήρχαν ακόμη δεκάδες κλώνοι του Real Housewives παρά μόνο το Simple Life της Paris Hilton (που τότε ξεκινούσε) και δεν ήταν ακόμη τόσο σύνηθες κάποιος να εξευτελίζεται τόσο πολύ για τόσο λίγη εφήμερη δημοσιότητα.

Ένα πραγματικά μοναδικό και εξαιρετικό sitcom με μια εγκληματικά ματαιόδοξη πρωταγωνίστρια που αντιμετώπιζε ένα σωρό εξευτελισμούς, πάντα με ένα παγωμένο και τραβηγμένο χαμόγελο στα χείλη.

Επίσης είχε από πίσω ένα δυνατό team το οποίο στη συνέχεια βγήκε και δημιούργησε σειρές όπως το The Office και το Nurse Jackie.

Τέλος, αυτό που είχε και έχει σημασία, είναι ότι πρόκειται για μια σειρά που γινόταν με αφάνταστο μεράκι. Οι συντελεστές της την αγαπούσαν πραγματικά. Αισθάνονταν -δικαίως- περήφανοι για αυτοί. Και ποτέ δεν την ξέχασαν.

Και, κάπως έτσι, τα χρόνια πέρασαν, η σειρά έγινε cult και το δίκτυο αποφάσισε να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Αυτή τη φορά η Valerie έχει αποκτήσει την επιτυχία που ονειρευόταν. Μια εξέλιξη που εντάσσεται στην κατηγορία του ‘πρόσεχε τι εύχεσαι γιατί μπορεί να γίνει πραγματικότητα’.

Πέρα από την Kudrow στην 2η σεζόν του Comeback θα δούμε όλους όσους έπαιζαν στο original, συμπεριλαμβανομένου των Akerman και Lutz, οι οποίοι, όπως ακριβώς συνέβη και στην πραγματικότητα, θα είναι πλέον φτασμένοι σταρ.