ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

H επόμενη ‘Συνέντευξη με Έναν Βρυκόλακα’ θα γίνει στην τηλεόραση, με κάτι από ‘Game of Thrones’

Η Anne Rice πιστεύει ότι οι βρυκόλακες ανήκουν στη μικρή οθόνη και εκεί θα τους μεταφέρει.

Μεγάλη εβδομάδα αυτή για την Anne Rice. Σε πρώτη φάση είπε να αλλάξει όλα όσα ξέρεις για τους βρυκόλακες.

Στο καινούριο βιβλίο της στη σειρά ‘Vampire Chronicles’, ‘Prince  Lestat and the Realms of Atlantis’,  θα τους πάει ένα ταξιδάκι στην Ατλαντίδα (ναι, το γνωστό χαμένο νησί με την προηγμένη τεχνολογία) και στο μεταξύ θα πάει την προέλευσή τους από το σύμπαν του υπερφυσικού σε αυτό του εξωγήινου. Όλα αυτά μπορείς να τα διαβάσεις αναλυτικά σε συνέντευξή της στο Gizmodo.

Σε δεύτερη φάση ανακοίνωσε μέσα από τη σελίδα της στο Facebook ότι τα δικαιώματα των βιβλίων της βρίσκονται αισίως ξανά στα χέρια της κι έτσι η προγραμματισμένη επαναδιασκευή τους από τη Universal ακυρώνεται δια παντός. Κι αυτό γιατί πιστεύει ότι “οι βρυκόλακες ανήκουν στην τηλεόραση”.

Όλα αυτά τα χρόνια μου λέτε πόσο θα θέλατε να δείτε μία απόδοση του υλικού αυτού α λα ‘Game of Thrones’ και πόσο θέλετε να μείνει η σειρά υπό τον έλεγχο μου. Ε λοιπόν, σας άκουσα. Πάντα σας άκουγα. Αυτό που θέλετε εσείς είναι αυτό που θέλω εγώ.

Το σενάριο του πιλότου γράφει αυτόν τον καιρό η ίδια και ο γιος της, Christopher, μαζί με τη σκαλέτα για “μία σειρά με ανοιχτό τέλος” που θα μεταφέρει πιστά και τα 14 βιβλία των ‘Vampire Chronicles’.

Όσο για το ιδανικό της καστ, μίλησε γι’ αυτό στο Entertainment Weekly.

“Ο Tom Cruise έκανε εκπληκτική δουλειά. Βοήθησε να γίνει ο Lestat πασίγνωστος και κάτι σαν παγκόσμιος ήρωας. Όσον αφορά το κάστινγκ, αρχικά νομίζω ότι είναι σημαντικό ο ηθοποιός να μοιάζει με τον χαρακτήρα, γιατί η εμφάνιση αυτού του χαρακτήρα είναι τόσο μεγάλο μέρος αυτού που είναι. Είναι γύρω στο 1.80’, έχει ξανθά μαλλιά, μπλε μάτια και είναι γνωστός γι’ αυτά του τα χαρακτηριστικά. Οπότε θα ήταν πολύ ωραίο να είχαμε έναν ηθοποιό που πραγματικά ταιριάζει στην περιγραφή. Ύστερα νομίζω θα ήταν καλός κάποιος με φοβερή αίσθηση του χιούμορ, σκανδαλιάρης, με αθλητική χάρη και δύναμη”.

Αυτά για τον πρωταγωνιστή. Για τους υπόλοιπους;

“Ήταν η ομορφιά του Louis που τράβηξε τον Lestat και θα ήλπιζα σε ένα όμορφο ηθοποιό, όπως ο Matt Bomer. Κάποιον με αυτή τη φοβερή ομορφιά. Ο Brad Pitt έκανε καλή δουλειά στην ταινία και ανέβασε πολύ τον πήχη σε σχέση με τη φυσική ομορφιά.

Και κάτι ακόμη: Θα ήταν καταπληκτικό εάν ο Matthew MacFadyen, ο Άγγλος ηθοποιός, θα ήθελε να είναι μέρος της σειράς και να παίξει τον Marius. Ο Marius είναι ένας από τους στυλοβάτες του ‘Chronicles’ – 2.000 ετών – και είμαι τεράστια φαν του MacFadyen στο ‘Ripper Street’ και σε όποια άλλη σειρά έχει κάνει”.

Ποιο θα ήταν το δικό σου ιδανικό καστ;