ΣΙΝΕΜΑ

Η Jessica Chastain τα βάζει με το λόμπι της οπλοχρησίας στο ‘Miss Sloane’

Το πάντα επίκαιρο θέμα της οπλοχρησίας παίρνει κινηματογραφικές διαστάσεις από τον σκηνοθέτη του ‘Shakespeare in Love’.

Με τις μαζικές επιθέσεις με όπλο – μόνο για το 2016 – να καλύπτουν πλέον 11 ιντερνετικές σελίδες του Gun Violence Archive, δεν είναι περίεργο που υπάρχει μία ταινία σαν το ‘Miss Sloane’. Περίεργο είναι που άργησε τόσο να έρθει.

Οι γυναίκες βρίσκονται σπάνια στο κέντρο των πολιτικών θρίλερ, αλλά εδώ δεν πρόκειται μόνο για έναν δυνατό γυναικείο ρόλο που ονομάζεται Elizabeth Sloane, αλλά για μία αδίστακτη λομπίστρια που δε θα διστάσει μπροστά σε τίποτα μέχρι να επιβάλλει αυστηρότερους νόμους για τον έλεγχο της οπλοχρησίας.

Η Jessica Chastain ήταν η πρώτη σκέψη που ήρθε στο μυαλό του σκηνοθέτη της ταινίας John Madden, αφού είχαν δουλέψει ξανά μαζί για το ‘The Debt’ και όπως λέει, πίστεψε αμέσως πως η προσοχή της στη λεπτομέρεια και ο “συνδυασμός τεράστιας δύναμης και στόχου από τη μία και η ευαισθησία από την άλλη πλευρά”, είναι ακριβώς αυτά που χρειάζονται για να απογειωθεί ο χαρακτήρας της Elizabeth.

Ο ίδιος ο Madden είχε σκηνοθετήσει το βραβευμένο με Όσκαρ ‘Shakespeare in Love’ και μετά από τη μέτρια αποδοχή που είχαν ορισμένες από τις επόμενες ταινίες του, κέρδισε ξανά τις εντυπώσεις με το ‘Best Exotic Marigold Hotel’.

Το ‘Miss Sloane’ βρισκόταν και προ τρέιλερ στη λίστα με τις 40+1 ταινίες που θέλουμε να δούμε τον χειμώνα, απλά τώρα το περιμένουμε ακόμα περισσότερο.

* Το ‘Miss Sloane’ θα κυκλοφορήσεις στις 9 Δεκεμβρίου στις αμερικανικές αίθουσες.