PROFILE

H Maria Bakalova είναι μεγαλύτερο troll από τον Borat

Ποια είναι η ηθοποιός πίσω από τον χαρακτήρα της Tutar Sagdiyev, της κόρης του Borat, που μας συστήθηκε μέσα από το 'Borat Subsequent Moviefilm';

Η συνένοχος του Borat στα πιο άσεμνα αστεία της νέας του ταινίας, στην πραγματικότητα είναι μια νέα ηθοποιός που εμπνέεται από τον Lars Von Trier και την καλλιτεχνική κίνηση του ‘Dogma 95’ και προειδοποιεί πως δεν ήρθε στα Hollywood για να γίνει κωμική καρικατούρα.

Κάτι τρέχει με την Maria

Η 24χρονη ηθοποιός που είδαμε αρχικά στην ιταλική noir σειρά ‘Gomorrah’ και φέτος στο ‘Borat 2’, κατάφερε με χαρακτηριστική ευκολία να γίνει το talk of the town για το Hollywood και να σαγηνεύσει μέχρι και τους New York Times για ένα ολοσέλιδο πορτραίτο-συνένεύξη. Στη συνέντευξη αυτή, η Bakalova αποκαλύπτει μεταξύ άλλων, πώς πέρασε από τρεις κύκλους δοκιμαστικών μέχρι να ξεκινήσουν τα πραγματικά γυρίσματα της ταινίας, με τον Sacha Baron Cohen και την ίδια να βγαίνουν έξω ντυμένοι Borat – Tutar για να ξεγελάσουν όσους περισσότερους περαστικούς μπορούν.

Εξηγεί επίσης, πως ουδέποτε υπήρξε φαρσέρ, ουδέποτε έβγαινε στους δρόμους μασκαρεμένη, ώστε να ξεγελάσει περαστικούς. Αντιθέτως, μεγάλωσε με σκληρή πειθαρχία, διαβάζοντας φανατικά ρώσικη λογοτεχνία και αγαπώντας τα βιβλία του Dostoevsky. Μας εισάγει στο modus vivendi της, λέγοντας πως αποφάσισε να γίνει ηθοποιός γιατί «με την ηθοποιία μπορείς να ταξιδέψεις παντού, μέχρι και στον πλανήτη Άρη». Άρα η ηθοποιία για την Bakalova είναι μια απόδραση από την κυνική πραγματικότητα, ίσως και το ξεγύμνωμά της.

Πώς την παλεύει κανείς στα γυρίσματα μιας ταινίας ‘Borat’;

 

Η ίδια περιγράφει:«O Sacha μου εξήγησε πως η Tutar θα έπρεπε να είναι το ιδιο τρελή με τον Borat, ίσως ακόμα περισσότερο. Θα έπρεπε να είναι τελείως μπερδεμένη ως προς τις έννοιες του καλού και του κακού, ώστε μέσα από αυτό το ταξίδι να μάθει να φέρεται σαν μια φυσιολογική ανθρώπινη ύπαρξη. Ξέρω πως είναι μια σατιρική ταινία, μέσα στην υπερβολή, αλλά με ώθησε να σκεφτώ πόσο σημαντικό είναι να ζεις τη ζωή σου, ακόμα κι αν είναι ψεύτικη.

Θα ήταν χαρούμενη η Tutar αν ο μοναδικός σκοπός της ζωής της ήταν το να παντρευτεί και να ζήσει μέσα σε ένα κλουβί; Άραγε, έπρεπε να ντρέπεται η Tutar επειδή είχε τρίχες στο σώμα της, επειδή είχε περίοδο, επειδή ήταν γυναίκα; Μέσα από το ταξίδι της Tutar, ο Sacha ήθελε να δείξει πως το 2020 οι άνθρωποι πρέπει να αρχίσουν να κρίνουν ισάξια ο ένας τον άλλον».

«Όλα ήταν αληθινά στην ταινία, οι τρίχες στις μασχάλες και στα πόδια μου, ήταν οι δικές μου, φυσικές τρίχες. Έμεινα εντελώς αξύριστη για τις ανάγκες της ταινίας, που ήταν κάτι απαίσιο. Αλλα τα φρύδια μου δεν μεγαλώνουν γρήγορα, οπότε εκεί με βοήθησε η στυλίστρια της ταινίας. Στα γυρίσματα, όταν ο Sacha μεταμορφωνόταν στον Borat, το πρόσωπο του άλλαζε, γινόταν απόλυτα σοβαρό. Έπρεπε να τον ακολουθήσω, να υποδύομαι το ρόλο μου σαν να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. Αλλά εκείνος ήταν απίστευτα αστείος. Υπήρξαν στιγμές που δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω, αλλά αυτό δεν ήταν σωστό εκ μέρους μου, γιατί χάλαγε την αποστολή του εκάστοτε πρακτικού αστείου και ο κόσμος μας καταλάβαινε αμέσως. Στην πορεία, ευτυχώς ο Sacha μου έμαθε ένα κόλπο, να σταματώ τη ροή αίματος στα δάκτυλα μου για να μην γελάω».

Η σκηνή με τον Giuliani

Η σιγή ιχθύος για όσα συνέβησαν στην επίμαχη σκηνή της συνέντευξης με τον Rudy Giuliani σε κρεβατοκάμαρα, με ανοικτό το πουκάμισό του, είναι κάτι στο οποίο ορκίζεται η Bakalova. Στη συνέντευξή της στους New York Times ορκίζεται πως ό,τι είδαμε όλοι το είδε κι εκείνη, πως οι χαρακτήρες που εμφανίζονται στην ταινία, είτε είναι ηθοποιοί, είτε υπαρκτά πρόσωπα, δείχνουν τα αληθινά χρώματα της προσωπικότητάς τους. Αυτό που μοιάζει με ένα άψογα σκηνοθετημένο αστείο, για την ίδια ήταν μια ακόμα απαιτητική σκηνή κινηματογραφικής υποκριτικής, ένα ακόμα case study, όπου αναδεικνύει το έμφυτο ταλέντο της στο να μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο, χιλιόμετρα μακριά από τον πραγματικό εαυτό της.

Ανυποψίαστη debutante ή ανερχόμενη δύναμη;

Καθώς ο απόηχος της δεύτερης ταινίας ‘Borat’ σβήνει σιγά – σιγά, η Maria Bakalova εξαργυρώνει την viral φήμη της, με συμμετοχές σε δυο μίνι σειρές, το ‘Freedom of Death’ και το ‘Women Do Cry’ που αναμενεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2022, μαζί με άλλο ένα φιλόδοξο ‘Anthology Project’ για το οποίο δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία μέχρι στιγμής. Το ταξίδι της Tutar τελείωσε, εκείνο της Bakalova ήδη ξεκίνησε, ως μια θηλυκή εκδοχή του Raskolnikov από το ‘Έγκλημα και Τιμωρία’ του Dostoevsky, που αλλάζει πρόσωπα για να τρολάρει τον εφιαλτικά κυνικό σύγχρονο κόσμο.

Τι παρασκήνιο οδήγησε στο Home Alone; Ποια stunts κοψοχόλιασαν τους συντελεστές και τι διάγνωση έκανε πραγματικός γιατρός στα τραύματα των ληστών; Ποια θεωρία για τους γονείς του Kevin θα σου αλλάξει για πάντα την ταινία; Το POP για τις Δύσκολες Ώρες γιορτάζει την επέτειο της ταινίας!