GAMES

Η Microsoft τσίμπησε σαν τον σκορπιό στην E3 2016

Καλά δεμένη παρουσίαση, πολλά games και δύο κονσόλες, μία για ορεκτικό και μία για επιδόρπιο.

Είπαμε ότι η E3 2016 δεν άρχισε καλά, αλλά ήρθε η Microsoft να σώσει την τιμή του κορυφαίου trade show ανάβοντας τα αίματα. Βέβαια, η Sony απάντησε με τον δικό της τρόπο, αλλά αυτό θα το διαβάσεις αργότερα.

 

XBOX ONE S

Το show ξεκίνησε δυναμικά με το S, την slim (40% μικρότερη) και σίγουρα πιο όμορφη εκδοχή του original Xbox One. Έρχεται σε τρεις εκδόσεις, ξεκινάει από 299 ευρώ (500GB σκληρός δίσκος), συνεχίζει στα 349 ευρώ (1TB) και καταλήγει στα 399 (2ΤΒ), ενώ θα υποστηρίζει 4Κ περιεχόμενο (βίντεο, Blu-ray). Τον Αύγουστο θα γίνει διαθέσιμη η ακριβή έκδοση, οι άλλες δύο αναμένονται αργότερα. Επίσης, καλό θα είναι κρατήσουμε πισινή για την Ελλάδα, όσον αφορά στην περίοδο κυκλοφορίας και στην τιμή.

 

Μαζί με το Xbox One S, είδαμε και το νέο Xbox Wireless Controller, ωραιότατο κι αυτό και εργονομικό απ’ ότι φαίνεται. Χάρη στο Bluetooth, θα μπορεί να συνδέεται ασύρματα με κάθε Windows 10 συσκευή.

PROJECT SCORPIO

Τώρα θα κάνουμε ένα άλμα στο χρόνο, στο τέλος της παρουσίασης, περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά μετά τις αρχικές hardware ανακοινώσεις. Όχι μόνο γιατί τα νέα είναι σημαντικά, όχι μόνο γιατί η Microsoft τραγούδησε Κορκολή (σαν να ‘μουνα σκορπιός), αλλά και για να μιλήσουμε μετά με την ησυχία μας για games. Project Scorpio λοιπόν, ένα ακόμα Xbox One το οποίο αναμένεται την περίοδο των Χριστουγέννων του 2017.

Ποιά θα είναι η διαφορά του με τα προηγούμενα; Σύμφωνα με τον Phil Spencer, τον επικεφαλής του Xbox, θα είναι πανίσχυρο (8 πυρήνες, ισχύς επεξεργαστή 6 teraflops), θα υποστηρίζει 4Κ gaming και VR. Στο τελευταίο κομμάτι, πιθανότατα θα συνασπιστεί με το Oculus Rift, αλλά επίσημη ανακοίνωση δεν υπήρξε. Αντίθετα, από τα πιο επίσημα χείλη ακούστηκε ότι θα υποστηρίζει όλα τα παιχνίδια του Xbox One και τα περιφερειακά του, οτιδήποτε δηλαδή θα έχει κυκλοφορήσει μέχρι αυτό να βγει στην αγορά. Παιχνίδι χωρίς περιορισμούς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Phil μας.

 

GEARS OF WAR 4

Πριν βουτήξουμε στα παιχνίδια, να πούμε κι αυτό, που στην τελική τα αφορά και ανακοινώθηκε την ώρα του Gears. Όσα αποκλειστικά games της Microsoft έχουν την «ταμπέλα» Xbox Play Anywhere (XPA εφεξής), αυτό σημαίνει ότι (ισχύει για ψηφιακές αγορές από το store της MS): Θα κυκλοφορούν σε Xbox One και Windows 10, θα είναι cross-buy (στην ίδια τιμή θα αποκτάς και τις δύο εκδόσεις), αλλά και cross-play (τα saves και τα achievements θα μεταφέρονται από το Xbox One στο PC και το αντίστροφο, ενώ ορισμένα games θα επιτρέπουν το online multiplayer ανάμεσα σε Xbox One και PC).

Πάμε επιτέλους στο Gears of War 4, που είχε οπλάρες, γραφικάρες και gameplay demo. Είναι XPA και θα κυκλοφορήσει σε Xbox One και PC στις 11 Οκτωβρίου 2016. A, ρε Marcus Fenix, γέρασες κι εσύ.

 

FORZA HORIZON 3

Είναι πανέμορφο (XPA κι αυτό), open-world, υπόσχεται μεγάλο roster οχημάτων, μας πάει βόλτα στην Αυστραλία, αγαπάει τις off-road καταστάσεις και τα buggies, διαθέτει co-op mode για 4 παίκτες, αναπτύσσεται από την Playground και κυκλοφορεί σε Xbox One και PC στις 27 Σεπτεμβρίου. Τι είναι; Οποιαδήποτε άλλη απάντηση πέραν της ‘Forza Horizon 3’ είναι χάσιμο χρόνου.

 

RECORE

Σειρά του γλυκύτατου Recore (XPA λέμε). Έχω μεγάλη περιέργεια να δω πως θα εξελιχθεί τούτο δω. Κυκλοφορεί στις 13 Σεπτεμβρίου σε Xbox One και PC.

 

FINAL FANTASY XV

FF σε παρουσίαση της Microsoft; Ναι, κι όμως. Το παιχνίδι κυκλοφορεί στις 30 Σεπτεμβρίου στο Xbox One αλλά και στο PS4, κι εδώ θα δεις ένα boss battle. Πω πω, τι χερούκλα είναι αυτή;

 

INSIDE

Αποτελεί τη συνέχεια του ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ Limbo, θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουνίου στο Xbox One και στις 7 Ιουλίου σε PC (μέσω Steam).  Δεν μπορεί να μην είναι καλό, δεν μπορεί.

 

WE HAPPY FEW

Αυτό εδώ έρχεται από τους δημιουργούς του Contrast το οποίο ήταν ωραιότατο σχεδιαστικά και καλλιτεχνικά, μετριότατο παικτικά. Το μόνο σίγουρο είναι πως το We Happy Few δείχνει κι αυτό όμορφο. Ας ελπίσουμε να είναι το ίδιο καλό και σε επίπεδο gameplay. To παιχνίδι έρχεται στις 26 Ιουλίου μέσω του προγράμματος Xbox One Preview, και λίγο αργότερα θα το δούμε και σε PC.

 

GWENT

Η περίφημη πολωνική ομάδα ανάπτυξης CD Projekt RED (Witcher ντε) ακούει τους οπαδούς της, αυτό δεν αμφισβητείται. Έτσι, πήρε το ανάλογο feedback και δημιούργησε το Gwent, ένα card game που θα έχει single player, multiplayer και cross-play ανάμεσα σε PC και κονσόλες. Πρώτα θα το δούμε σε Xbox One και PC, αργότερα στο PS4.

 

TEKKEN 7

Περίπτωση FFXV. Ξενίζει να το βλέπεις σε παρουσίαση της Microsoft αλλά δεν θα χαλάσουμε τώρα τις καρδιές μας, μια οικογένεια είμαστε. Το Tekken 7 αναμένεται στις αρχές του 2017 σε Xbox One, PC (έκπληξη) και PS4, θα έχει και νέο story mode. Μισό, τι δουλειά έχει εδώ ο Akuma του Street Fighter; Με πληροφορούν ότι έχει κάνει ήδη ντεμπούτο στην arcade έκδοση.

 

DEAD RISING 4

Θα κυκλοφορήσει σε Xbox One και PC και μας είπαν να το περιμένουμε την περίοδο των Χριστουγέννων του 2016. Βέβαια, με τέτοιο αιματοκύλισμα, είναι αρκετά μακριά από τη γιορτή της αγάπης.

 

SCALEBOUND

Βαθιά υπόκλιση στην τρέλα και το ταλέντο του Hideki Kamiya (DMC), κι ένα ακόμα XPA game για Xbox One και PC. Στο demo, είδαμε ένα τεράστιο καβούρι με αδύναμα σημεία, ένα boss fight απ’ αυτά που φωνάζουν Kamiya από την Ιαπωνία. Το 2017 θα είναι η χρονιά αυτού του φιλόδοξου action RPG (co-op έως και για 4 άτομα).

 

SEA OF THIEVES

Πειρατές, συνεργατικό παιχνίδι, ναυμαχίες, το πλοίο μπάζει νερά και η ομάδα πρέπει να δουλέψει αρμονικά. Είναι XPA και μοιάζει σαν η Rare να έχει καμακώσει λαβράκι, αλλά ακόμα περιμένουμε ημερομηνία κυκλοφορίας. Α, εσείς που παίζετε πάνω στη σκηνή, ΣΚΑΣΤΕ ΛΙΓΟ.

 

STATE OF DECAY 2

Μα, κι εσείς XPA; Φυσικά. Θα μας επισκεφτεί κάποια στιγμή εντός του 2017, σε ένα open-world ζόμπι game όπου η επιβίωση θα είναι πιο ζόρικη υπόθεση παρά ποτέ. Το co-op 4 παικτών είναι της μόδας, θα το δούμε κι εδώ.

 

HALO WARS 2

Microsoft χωρίς Halo, έστω και Wars, προκοπή δεν κάνει. Έτσι, η συνεργασία 343 Industries και Creative Assembly θα μας φέρει το εν λόγω παιχνίδι, του οποίου η beta έγινε διαθέσιμη μετά την press conference και θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουνίου. Αν όλα πάνε καλά, θα κυκλοφορήσει στις 21 Φεβρουαρίου 2017.

 

Σύντομη αποτίμηση. Πολλά και δυνατά games, αυτό είναι το καλό. Από την άλλη, δεν ξέρω πόσο θα αποδώσουν, για την ακρίβεια αν θα το αποδεχτούν οι gamers, αυτές οι αλλεπάλληλες κυκλοφορίες κονσολών. Για να δούμε…