ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

To ‘Happy!’ είναι η πιο καμμένη κόμικ μεταφορά του χειμώνα

Καμμένος πρώην αστυνομικός κάνει team-up με τον φανταστικό φίλο ενός κοριτσιού που έπεσε θύμα απαγωγής.

Λοιπoν άκου εδώ τι γίνεται. Εχουμε τον Νικ Σαξ, ο Νικ είναι ένας αλκοολικός πρώην μπάτσος και νυν εκτελεστής, ο οποίος έχει απογοητευτεί από τη ζωή γενικά, τα ξέρουμε, τελοσπάντων ο Νικ περνά τις μέρες του βουτηγμένος στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Σε κάποια φάση τρώει μια σφαίρα και γλιτώνει στο τσακ η ζωή του, όμως όταν ξυπνά ξανά, μπορεί να βλέπει έναν μπλε φτερωτό μονόκερω που λέγεται Χάπι. Συμβαίνουν αυτά.

Περίμενε, ως εδώ είναι το απλό κομμάτι.

Ο Χάπι εξηγεί στον Νικ πως δεν είναι απλά ένας μπλε, φτερωτός μονόκερως. Ο Χάπι είναι ο φανταστικός φίλος ενός μικρού κορίτσιου την οποία έχει απαγάγει ένας μανιακός ντυμένος Αγιος Βασίλης, και ήρθε στον Νικ για να ζητήσει βοήθεια να σώσει τη φίλη του. Ετσι τώρα ο αλκοολικός πρώην μπάτσος νυν εκτελεστής θα πρέπει να συνεργαστεί με έναν φανταστικό μπλε, φτερωτό μονόκερω για να σώσουν ένα μικρό κορίτσι.

 

ΟΚ; ΟΚ. Αν όλα αυτά ακούγονται σα να δραπέτευσαν από τις σελίδες κάποιου παρανοϊκού κόμικ τότε είναι επειδή αυτό ισχύει. Το κόμικ, είναι δημιουργία του θρύλου της ένατης τέχνης, Γκραντ Μόρισον, ο οποίος έχει γράψει μερικά από τα πιο επιδραστικά κόμικς της τελευταίας 30ετίας («Invisibles» και το ιστορικό run «New X-Men» που επανακαθόρισε τους μεταλλαγμένους για τον 21ο αιώνα). Και το καστ επίσης αφήνει υποσχέσεις για κάτι αληθινά απολαυστικό: Ο Κρις Μελόνι (του «Law & Order: SVU» αλλά θεοπάλαβα ξεκαρδιστικός στο «Wet Hot American Summer») παίζει τον Νικ, ενώ η φωνή του Χάπι είναι ο διάσημος κωμικός Πάτον Οσβαλτ.

Θα περάσουμε φίνα με αυτό. Και ελπίζουμε να έχει επιτυχία, ώστε να πάρουν σειρά κι άλλα κόμικς του Μόρισον – μια τηλεοπτική μεταφορά του «Doom Patrol» θα έκανε ό,τι άλλο υπερηρωικό υπάρχει αυτήν τη στιγμή να κρυφτεί από ντροπή.

1Η ΣΕΖΟΝ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY, COSMOTE CINEMA 4HD

Δες όλο το ένθετο όπως δημοσιεύτηκε στο Έθνος της Κυριακής: