NETFLIX

Είδα τη νέα horror σειρά του Netflix και δεν κοιμήθηκα όλη νύχτα

To 'Haunting of Hill House' είναι ένα απόκοσμο αριστούργημα που δεν σε αφήνει σε ησυχία.

Το ‘The Haunting of Hill House’ (ή αλλιώς ‘Οι Δαίμονες του Χιλ Χάουζ’) είναι η καινούρια πρωτότυπη σειρά του Netflix, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίου του 1959 της Shirley Jackson, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα τρόμου του 20ου αιώνα. Πρωταγωνιστεί ο Michiel Huisman, που τον ξέρουμε από το ‘Game of Thrones’, αλλά και η Carla Gugino, πρωταγωνίστρια του ‘Gerald’s Game’. Σκηνοθέτης ο έμπειρος στο είδος Mike Flanagan.

Μια οικογένεια με πέντε παιδιά μένει σε ένα σπίτι βικτωριανής εποχής, που το υπερφυσικό πλανάται στην ατμόσφαιρα και κάνει αισθητή την παρουσία του συνεχώς. Τα γεγονότα κλιμακώνονται μέχρι ένα τραγικό βράδυ που τους κάνει να τραπούν σε φυγή. Το παρελθόν και το παρόν εναλάσσονται στην αφήγηση, όπως και η οπτική γωνία του κάθε παιδιού στα γεγονότα. Όποιος κι αν μου είπε για αυτή τη σειρά, να τον κεράσω ένα burger. Βασικά ξέρω ποιος μου είπε, ο Χρήστος Χατζηιωάννου που πήγε λέει σε ένα φοβερό event και είδε το πρώτο επεισόδιο. Ας του δώσουμε μια πάσα:

“Δεν πήγα απλά σε ένα φοβερό event αγαπημένη Ναστάζια. Πήγα στην παγκόσμια πρώτη της σειράς που οργάνωσαν η WIND και το Netflix για μερικούς λάτρεις του νέου τρόπου να βλέπουμε τηλεόραση, της WIND VISION. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για να μας ανακοινώσουν την στενότερη συνεργασία της WIND με το Netflix αλλά και τις καινοτομίες που έρχονται για τη WIND VISION, όπως η δυνατότητα πληρωμής της συνδρομής Netflix χωρίς τη χρήση πιστωτικής μέσω του λογαριασμού WIND. Και αφού μάθαμε πόσο απλό είναι να βλέπουμε Netflix με το πάτημα του κουμπιού ‘Netflix’ στο χειριστήριο της WIND VISION, αποφάσισαν να προβάλλουν σε αποκλειστικότητα, λίγο πριν την official παγκόσμια πρεμιέρα, την σειράρα για την οποία θα τους πεις εσύ Ναστάζια, ως ειδικότερη. Πίσω στην Ναστάζια αφού πρώτα σας πω ότι tweetαρε μέχρι και ο Stephen King για την σειρά. Δες τι έγραψε”.

 

Ευχαριστούμε για τα σχόλια Χρήστο και Stephen. Πάμε τώρα να πούμε για τη σειρά.

ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Η ΜΠΟΥΚΙΑ

Ήταν Σάββατο βράδυ. Προμηθεύτηκα την κατάλληλη παρέα, το κατάλληλο junk food, την κατάλληλη πικέ κουβέρτα και υπό τον κατάλληλο αμυδρό φωτισμό, πάτησα το play. Μην κάνετε το λάθος να πατήσετε το play μόνοι σας. Το ‘The Haunting of Hill House’ δεν αστειευεται με τον τρόμο του. Στο Hill House δεν θα δείτε κάτι ανάλογο με το ‘Gerald’s Game’ ή το ‘Ιt’, που ο τρόμος τους αντέχεται. Στο Hill House θα κρύβετε το πρόσωπό σας και θα πιάνετε τον ώμο του διπλανού σας σε κάθε σκηνή.

ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΒΑΨΩ ΜΑΥΡΑ

Η κόκκινη πόρτα φαίνεται να κλείνει το μεγαλύτερο μυστήριο του Hill House. Μαθαίνεις για την ύπαρξή της από την αρχή της σειράς και ξέρεις ότι κάθε φορά που αναφέρεται δεν είναι για καλό. Κάθε horror που σέβεται τον εαυτό του έχει μια πόρτα που δεν πρέπει να ανοιχτεί.

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ

Καθώς έβλεπα το ‘Haunting of Hill House’ συνειδητοποιούσα ότι η διάρκεια είναι κάτι που λείπει από τις ταινίες τρόμου. Στα 10 επεισόδιά της η σειρά δεν σταμάτησε να σε εκπλήσσει, να σου δείχνει πώς οι χαρακτήρες κατέληξαν στις επαγγελματικές και προσωπικές επιλογές της ζωής τους και τον τρόπο που επηρεάστηκαν οι μεταξύ τους σχέσεις από τα γεγονότα, που συνέβησαν στο Hill House. Έτσι δεν αναρωτιέσαι ποτέ “μα γιατί να κατέβει ο ήρωας σε εκείνο το υπόγειο;”, “γιατί να ανοίξει εκείνη την μυστηριώδη πόρτα;”, “γιατί να επιστρέψει στο στοιχειωμένο σπίτι;”. Οι πράξεις των ηρώων αιτιολογούνται και οι ίδιοι οδηγούνται αναπόφευκτα σε επιλογές, που έχουν ορίστει από το παρελθόν τους.

*Απόλαυσε τo ‘The Haunting of Hill House’ (Οι Δαίμονες του Χιλ Χάουζ) και ακόμα περισσότερο πρωτότυπο περιεχόμενο του Νetflix για 12 μήνες ΔΩΡΟ, με τη WIND VISION. Η προσφορά ισχύει μέχρι 31/10/18.