NETFLIX

Heartstopper: Η νέα αγαπημένη σειρά των κριτικών στο Netflix

Η νέα σειρά του Netflix έχει σκορ 100% στο Rotten Tomatoes και έρχεται με αιφνίδια Olivia Colman.

Το Netflix δεν περνάει εύκολα τελευταία. Μόλις έχασε 200.000 συνδρομητές για πρώτη φορά στην ιστορία του και τώρα εξετάζει το ενδεχόμενο να λανσάρει φθηνότερες συνδρομές με διαφημίσεις. Στο τέλος θα εφεύρουν και την τηλεόραση οι μπαγάσηδες.

Την ίδια στιγμή βέβαια το Netflix μόλις έκλεισε τη διανομή του Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths, τη νέα ταινία που σκηνοθετεί και γράφει ο Alejandro G. Inarritu μαζί με τον Nicolás Giacobone – ήδη οσκαρική ομάδα από το Birdman – και έχει μερικές από τις πιο πολυσυζητημένες σειρές αυτή στιγμή στον πλανήτη.

Το γιγάντιο Bridgerton, το Anatomy of a Scandal, το Selling Sunset, και πλέον το Heartstopper – μία από τις πιο επιτυχημένες στην κριτική σειρές στην ιστορία του ορίτζιναλ προγραμματισμού για το Netflix (η σειρά είναι επίσης στο Top 10 δώδεκα χωρών στο global chart, αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο chart ανανεώνεται κάθε Τρίτη και για παράδειγμα δεν περιλαμβάνει ακόμα την Ελλάδα όπου το Heartstopper χώθηκε στο Top 10 μας προχθές). Για την ακρίβεια έχει σκορ 100% στο Rotten Tomatoes.

το Heartstopper του Netflix

Η σειρά βασίζεται στο webcomic και τη σειρά από graphic novels της Alice Oseman που η ίδια διασκευάζει για το Netflix, και ακολουθεί τον Charlie Spring (Joe Locke). Την πρώτη μέρα στο Truham Boys School μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ο Charlie ανυπομονεί για μία διακριτική συνάντηση με τον Ben Hope (Sebastian Croft), έναν συμμαθητή του που ζητά να παραμείνουν οι συναντήσεις τους μυστικές γιατί δεν έχει κάνει ακόμα coming out.

Όταν όμως ο Charlie ορίζεται να κάτσει δίπλα στον Nick Nelson (Kit Connor), έναν δημοφιλή παίκτη ράγκμπι που τον περνά ένα χρόνο, τον ερωτεύεται αμέσως.

Το Heartstopper δεν είναι υψηλών production values σειρά. Για την ακρίβεια φέρνει λίγο σε after school special. Όμως είναι τόσο γλυκό και άκακο, τόσο υγιές στην απεικόνιση των LGBTQ σχέσεων μεταξύ νεαρών ατόμων, τόσο μακριά από τις τραγωδίες που έχουμε συνηθίσει να εκτυλίσσονται στις queer ιστορίες, που είναι αδύνατο να μη σε κερδίσει έστω σε κάποιο επίπεδο. Και έρχεται πακέτο και με αιφνίδια Olivia Colman!

Η σειρά του Netflix έρχεται να προστεθεί σε πρόσφατες δουλειές όπως το Love, Simon ή το Young Royals, όπου το ερωτικό ενδιαφέρον του πρωταγωνιστή δεν είναι κάποιος νταής που κρύβει τη σεξουαλικότητά του και εκφράζει τα καταπιεσμένα του συναισθήματα με επιθετικότητα, όπου κανείς από τους έφηβους χαρακτήρες δε σεξουαλικοποιείται, κανενός η σεξουαλικότητα δε φετιχοποιείται, και η έμφαση είναι σε μικρές στιγμές όπως το πρώτο άγγιγμα ή το πρώτο φιλί.

Επίσης, ενώ κάποιοι από τους χαρακτήρες έχουν ψυχικά τραύματα, αυτά δεν καταλήγουν να τους καθορίζουν όπως συμβαίνει συνήθως, και το δράμα της υπόθεσης δεν προέρχεται από κάποιο mean girl που τους κάνει κακό αλλά από προβλήματα όπως τη δυσκολία του να ανοίγεσαι ή την απομάκρυνση από φίλους.

Όσο για την Colman που υποδύεται τη μητέρα του Nick, παρότι η δημιουργική ομάδα θεωρούσε αδιανόητο το να δεχτεί την πρότασή τους στο επίπεδό της, η ηθοποιός διάβασε τα σενάρια και τα βρήκε υπέροχα, ενώ παράλληλα θα είχε την ευκαιρία να δουλέψει ξανά με έναν παλιό, αγαπημένο της συνεργάτη, τον Euros Lyn που την είχε σκηνοθετήσει στο Broadchurch.