HOMELAND

Homeland S07E05: Οι Ρώσοι είναι φίλοι μας

Όσα χοουμλαντίσια είδαμε σε άλλο ένα επεισόδιο της έβδομης σεζόν του Homeland, με τίτλο “Active Measures”.

Πήγαμε καλά σε αυτό το επεισόδιο. Και πήγαμε συνολικά καλά γιατί είχαμε εξέλιξη σε όλα τα ανοιχτά μας μέτωπα, είχαμε κλασική δράση Homeland με παιχνίδι κατασκόπων και επιτέλους μπήκε στο τραπέζι και θέμα ξένων μυστικών υπηρεσιών, κάτι που αν με ρωτάς θεωρώ έξοχο για την εξέλιξη της σειράς. Άσχετα αν γίνεται με αφορμή σχετικά πρόσφατα περιστατικά.

Η Carrie επιτέλους λειτουργεί σαν Carrie σε όλα τα επίπεδα, ο Saul θύμισε τον παλιό καλό Saul και στην υπόθεση Wellington έχουμε το twist που θα έπρεπε να είχαμε μυριστεί γιατί δεν είναι δα και τόσο κακούλης.

Πάμε να δούμε τι έγινε στα τρία βασικά μέτωπα και φυσικά στο πολυαγαπημένο μας spin off.

Από τη Ρωσία με αγάπη

Ξεκινάω με αυτό το case γιατί πάρα πολύ μου αρέσει. Την ώρα που η Keane και ο Wellington ανησυχούν μην ξεκληριστεί το έθνος στην κηδεία των πεσόντων του φιάσκου του περασμένου επεισοδίου, ο Saul επιμένει – αφού έχει σιγουρευτεί ότι δεν το έκανε ο O’ Keefe – ότι είναι δουλειά των Ρωσικών μυστικών υπηρεσιών η όλη υπόθεση με το fake new που οδήγησε τη χώρα σε κρίση.

Γι’ αυτό το λόγο επισκέπτεται έναν παλιό γνώριμό μας. Τον Ivan, που έχουμε να τον δούμε από το τέλος της πέμπτης σεζόν. Αφού ανταλλάσουν μερικές αβρότητες στο υπέροχο τοπίο στο οποίο συναντιούνται, ο Saul αρχίζει να του κάνει ερωτήσεις για να δει κατά πόσο οι Ρώσοι είναι πίσω από όλο αυτό.

Κι ενώ ο Ivan δείχνει να μην έχει πραγματικά σχέση με το γεγονός, ο Saul επιμένει ότι ίσως είναι κάποιος που να μην είναι υπό τον έλεγχο της Ρωσικής κυβέρνησης. Δύο ενδιαφέροντα σημεία αξίζουν την προσοχή μας εδώ:

α) ο Saul βάζει να ερευνήσουν την Kira, την σύντροφο του Ivan γιατί προφανώς του παραφάνηκε ύποπτο το χαμόγελό της στο σπίτι.

β) ο τύπος που έβγαζε τις φωτογραφίες του παιδιού στο χειρουργείο είναι ο Costa Ronin, ο οποίος έχει παίξει τον Ρώσο στο The Americans. Μπλόφα του casting director για να πιστέψουμε κι εμείς ότι είναι Ρώσοι ή απλό κλείσιμο ματιού; Θα δείξει.

Το μυαλό της Keane στροφάρει τελικά

 

Είναι τουλάχιστον ιδιοφυές από μεριάς Keane το να φέρει στην ίδια τελετή τις χήρες των νεκρών πρακτόρων του FBI και ειδικά εκείνη που ο άνδρας της δολοφονήθηκε εν θερμώ αφού πρώτα είχε πυροβολήσει το γιο της οικογένειας. Σε όλο το επεισόδιο παρακολουθούμε μια κατάσταση εκρηκτική και το κλίμα που καλλιεργείται προμήνυε καταιγίδα στην Virginia.

Αυτή τελικά αποφεύχθηκε από την Πρόεδρο η οποία με το πλάνο της και την προσωπική της συμμετοχή, έσωσε την πατρίδα για τον εαυτό της και τη χώρα. Αυτό πάλι, δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση την άποψη του κόσμου για εκείνη, όσο συμπαθής κι αν προσπάθησε να γίνει στο διάγγελμα που ακολούθησε την τελετή.

Ποια διάολο είναι η Simone Martin;

 

Ακόμα περισσότερη συνωμοσία, ακόμα περισσότερα ποπ κορν για εμάς αδέλφια. Η Carrie μαζεύει μια ομάδα πρώην – νυν κατασκόπων να την βοηθήσουν στην αποστολή και ανάμεσά τους υπάρχει ο Anson, ένας tough guy που για κάποια περίοδο εχμ έκανε σεξ με την Carrie παράλληλα με τον γάμο του και μοιάζει να είναι ο Yes guy της Carrie σε κάθε συντηρητικό όχι που λέει ο αγαπημένος της Dante.

Μισό λεπτό να πούμε λίγο για το ζευγαράκι μας. Ο Dante την προσέχει περισσότερο από κάθε άλλον. Και είναι ξεκάθαρο το φλερτ ανάμεσα στους δύο σε κάθε τους ατάκα, σημαντική και μη. Είναι βέβαιο ότι σε κάποιο επόμενο επεισόδιο κι αν εξακολουθήσει αν εμφανίζεται ο Anson, θα έχουμε ένα μικρό cockfight για τα μάτια της Carrie αλλά ο Dante έχει ξεκάθαρα το προβάδισμα. Το θέμα είναι τι θα γίνει όταν θα της λέει “όχι” κι εκείνη δεν θα τον ακούει.

Στο θέμα μας τώρα. Η σύντροφος του Wellington ξεμοναχιάζεται από τους Μυστικούς Πέντε και την ανακρίνουν ελαφρώς σύντομα για το αν μετέφερε εκείνη τα χρήματα για να σκοτωθεί ο στρατηγός. Η ιδέα άλλωστε είναι να βάλουν έναν κοριό στην τσάντα της και να ακούσουν την ομολογία του ίδιου του Wellington. Αλλά έλα που εκείνη τρέχει κοντά του κι αντί να του πει ότι την φίμωσαν και την έδειραν, τον καβαλάει.

Ο Wellington προφανώς δεν είναι ενήμερος για τον θάνατο του στρατηγού και η Simone Martin λειτουργεί για χάρη κάποιας υπηρεσίας που θέλει την εκτροπή της κυβέρνησης. Κι εδώ Ρώσοι; Κάποιοι άλλοι; Θα δείξει. Το θέμα είναι ότι η Carrie δεν μπορεί να αποκαλύψει τον MAX και ότι έχει κοριούς στο σπίτι του Wellington. Και όταν ο Dante της (ξανα)πει ότι έχουν αρκετά στοιχεία για να ενοχοποιήσουν τον Wellington, θα πρέπει είτε να εμπιστευτεί τον Dante με το μυστικό της είτε να βρει μια άλλη λύση.

Οι περιπέτειες του MAX S01E05

Χορτάσαμε MAXαρο σε αυτό το επεισόδιο. Στην αρχή μας τον παρουσίαζαν σαν απλά τον οδηγό, λίγο αργότερα την έκανε τη γκάφα του με τον έναν κοριό που δεν δούλευε αλλά εξακολουθεί να είναι ο πιστός σύμμαχος της Carrie σε κάθε βρωμοδουλειά της και εκείνος που την βγάζει κάθε φορά ασπροπρόσωπη. Είναι εκείνος που της περνά τα κακά μαντάτα για την εξέλιξη της πλοκής στο σπίτι του Wellington.

Κρατάω την αμηχανία του στο sex που αναγκάστηκε να παρακολουθήσει μέσω κάμερας αυτός ο 40 χρονών παρθένος. Αλλά και το αστειάκι με το Ζιρτέκ που πήρε το μεσημέρι σε σχέση με το χαπάκωμα της Carrie.

Το μόνο που δεν θέλω να γίνει είναι να δώσει στεγνά τον MAX για τις κάμερες στο σπίτι του Wellington και να βρει τον μπελά του.

Αντί επιλόγου

Η ατάκα “Information Warfare” που ακούμε από τον Saul, είναι μια φράση που επαναλαμβάνεται και στους τίτλους έναρξης της σειράς αυτή τη σεζόν. Κάτι που υποδεικνύει την σημασία που είχε αυτή η φάλτσα είδηση από το νοσοκομείο και ότι θα μείνουμε στο θέμα για αρκετό καιρό.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.