GAME OF THRONES

House of the Dragon: Έρχεται επιτέλους ο εμφύλιος των Targaryen;

Έχουμε νεότερα για το prequel του ‘Game of Thrones’ και είναι αυτά ακριβώς που θέλαμε να ακούσουμε.

Η ιδέα για το prequel του ‘Game of Thrones’, ‘House of the Dragon’, που θα κάνει πρεμιέρα κάποια στιγμή μέσα στο 2022 με 10 επεισόδια, φαίνεται ότι βασίστηκε στο κόνσεπτ του σεναριογράφου και παραγωγού Bryan Cogman σχετικά με τη δυναστεία των Targaryen που καταγράφεται αναλυτικά στο βιβλίο ‘Fire & Blood’. Αφού η δική του πρόταση – στη μορφή τουλάχιστον που τη συνέλαβε – δεν πήρε το πράσινο φως, ο Cogman πέρασε στη δημιουργική ομάδα της σειράς ‘Lord of the Rings’ που θα δούμε από το Amazon, και τη σκυτάλη ανέλαβαν ως showrunners ο συν-δημιουργός του ‘Colony’ Ryan Condal και ο βετεράνος σκηνοθέτης των ‘GoT’ μαχών Miguel Sapochnik.

Η διαδικασία για το casting του ‘House of the Dragon’ είχε ήδη ξεκινήσει από τον περασμένο Ιανουάριο, με την παραγωγή να αναζητά τότε τον Aegon τον Κατακτητή και τις δύο αδελφές-συζύγους του, Visenya και Rhaenys. Δεν είναι σαφές εάν ο λόγος που δεν έχουμε νεότερα για τα συγκεκριμένα castings είναι η πανδημία ή ότι η παραγωγή δεν έχει καταλήξει ακόμα στις επιλογές της, γνωρίζουμε πάντως ότι η διαδικασία προχωράει κανονικά και για επόμενους ρόλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Entertainment Weekly, πηγές λένε ότι η σειρά σκοπεύει πιθανώς να καλύψει τον διάσημο Χορό των Δράκων – τον εμφύλιο πόλεμο δηλαδή που ξέσπασε ανάμεσα στους Targaryen και χώρισε το Westeros στα δύο. Με το show να εμπνέεται από το ‘Fire & Blood’ που χρονολογεί 150 περίπου χρόνια της δυναστείας των Targs δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια ακριβώς στιγμή και χαρακτήρες θα εστιάσει, θα έβγαζε νόημα ωστόσο εάν η σειρά χρησιμοποιούσε τις πρώτες μία ή δύο (ή και παραπάνω) σεζόν της προετοιμάζοντας τα γεγονότα του εμφυλίου. Ο Χορός των Δράκων είναι, μάλιστα, ένα από τα αγαπημένα μέρη της ιστορίας του Westeros για τον συγγραφέα της σειράς βιβλίων ‘A Song of Ice and Fire’, George R.R. Martin, ο οποίος είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι θα ήθελε να δει κάποιο από τα prequels που εξέταζε τότε το HBO να παρουσιάζει τον εμφύλιο.

Δεν αποκλείεται ωστόσο το ‘House of the Dragon’ να γίνει μία ανθολογικού τύπου σειρά που θα απεικονίζει κάποια διαφορετική περίοδο των Targaryen ανά σεζόν.

Εάν το HBO πάντως προχωρήσει με τον Χορό των Δράκων, τα κομβικά πρόσωπα των γεγονότων είναι τέσσερα: Ο Viserys I, ο πολυαγαπημένος πέμπτος βασιλιάς που όλοι μνημονεύουν για την ειρήνη και την ευημερία που επικράτησε κατά την ηγεμονία του, η Rhaenyra Targaryen, η κόρη του Viserys I που μεγάλωσε ως επιλογή του για τη διαδοχή, η φιλόδοξη δεύτερη σύζυγος του Viserys I, Alicent Hightower, και μητριά της Rhaenyra, και ο μικρότερος αδερφός της Rhaenyra, Aegon II, που διεκδίκησε τον θρόνο από την αδερφή του προκαλώντας εμφύλιο πόλεμο.

Όλα τα επεισόδια του ‘House of the Dragon’ θα γραφτούν σύμφωνα με πηγές από τον Condal, ενώ ο Sapochnik που γύρισε τα αγαπημένα επεισόδια ‘Battle of the Bastards’ και ‘Winds of Winter’ θα σκηνοθετήσει σίγουρα τον πιλότο. Αναμένεται να σκηνοθετήσει και κάποια από τα επόμενα επεισόδια.

Ποια εποχή της HBO άνοιξε το ‘How to Make It in America’ πριν λήξει άδοξα; Ποια ισπανόφωνη σειρά του δικτύου σου έχει αδίκως ξεφύγει; Τι έκανε το ‘The Jinx’ για το true crime και πώς το ‘Game of Thrones’ επέτρεψε στην HBO να περάσει στο πιο ευρύ πρόγραμμα που είχε ποτέ της; Όλες οι απαντήσεις σε πολύ περισσότερες ερωτήσεις στο νέο μας podcast!