HOUSE OF THE DRAGON

House of the Dragon: Ποια είναι η σημασία του αυγού που δώρισε ο Daemon στη Mysaria

Σε ποιον δράκο ανήκει το αυγό που έκλεψε ο Daemon στο House of the Dragon και τι σχέση έχει με τη Daenerys;

Στον κόσμο του Westeros, όπως έγραψε ο George R.R. Martin στο Fire & Blood, το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε το House of the Dragon, η τοποθέτηση ενός αυγού δράκου στην κούνια κάθε νεογέννητου Targaryen είχε γίνει κοινή πρακτική. Η ελπίδα ήταν πως ο αναβάτης και ο δράκος θα αναπτύσσονταν ο ένας δίπλα στον άλλον, ενισχύοντας έτσι τον δεσμό τους.

Στα Leavesden Studios όπου γυρίστηκε μεταξύ άλλων τοποθεσιών το House of the Dragon, υπάρχει μία αποθήκη που στεγάζει όλα τα αυγά δράκου που δημιουργήθηκαν για τη σειρά – άλλα είναι μαύρα και άλλα μωβ, άλλα είναι πεντακάθαρα και άλλα έχουν βρύα στο κάτω μέρος τους.

Ένα από αυτά τα αυγά είδαμε να δωρίζει ο Daemon Targaryen στην ερωμένη του Mysaria στο επεισόδιο The Rogue Prince του House of the Dragon, με αποτέλεσμα να εξοργιστεί το παλάτι. Τα αυγά είναι ανεκτίμητα και οι δράκοι είναι η βασικότερη αιτία της υπεροχής των Targaryen. Χωρίς αυτούς, όπως είχε πει κάποτε η Daenerys, οι Targs θα ήταν όπως όλοι οι άλλοι. Άρα ο Daemon δεν μπορεί να χαρίζει αυγά στην ερωμένη του σα να είναι δαχτυλίδια.

Για να δούμε όμως, τι μπορούμε να περιμένουμε από τους δράκους στην πρώτη φάση του House of the Dragon, τι σημασία έχει το συγκεκριμένο αυγό που πήρε ο Daemon και πώς μπορεί να συνδέεται με τη Daenerys Targaryen.

Οι δράκοι που θα δούμε στο House of the Dragon

House of the Dragon Ο Caraxes του Daemon Targaryen
Ο Caraxes του Daemon Targaryen

Μέχρι στιγμής στο House of the Dragon έχουμε δει ή ακούσει για τους εξής δράκους: Τον Caraxes του Daemon, τη Syrax της Rhaenyra, τον Balerion του οποίου το κεφάλι κοσμεί απλώς ένα από τα κελάρια του Red Keep ως ένας εκ των δράκων που κατέλαβε το Westeros με αναβάτη τον Aegon τον Κατακτητή – με τελευταίο ιππέα τον Viserys της σειράς – και τη Vhagar που έχει απλώς αναφερθεί ως τώρα, έναν ακόμη δράκο που βοήθησε να καταληφθεί το Westeros, με πρώην αναβάτισσα τη σύζυγο-αδερφή του Aegon, Visenya, και νυν αναβάτισσα τη μικρή Laena Velaryon.

Μέχρι το τέλος του House of the Dragon όμως θα έχουμε δει 17 δράκους. Δες εδώ ποιοι είναι και γνώρισέ τους καλύτερα.

Ποιου δράκου είναι το αυγό του Daemon

House of the Dragon Ο Belarion του Aegon του Κατακτητή
Ο Belarion του Aegon του Κατακτητή

Το αυγό που έκλεψε ο Daemon και πήρε μαζί του μέχρι το Dragonstone ανήκει στη Dreamfyre. Μία λεπτή, γαλάζιας απόχρωσης δράκαινα με ασημί σημάδια που άλλοτε ίππευε η Rhaena Targaryen, που δεν πρέπει να μπερδέψεις με τη Rhaenyra Targaryen, ή τη Rhaenys Targaryen, ή την άλλη Rhaenys Targaryen, ή ακόμα και την άλλη Rhaenys Targaryen (δύσκολα τα πράγματα, το ξέρω). Καθώς η καβαλάρισσά της δεν ζει πια, η Dreamfyre φυλάσσεται στο Dragonpit μέχρι να βρεθεί, αν βρεθεί νέος ή νέα κάτοχος.

Ενώ η συγκεκριμένη δράκαινα παίζει μεγάλο ρόλο σε τουλάχιστον ένα κρίσιμο γεγονός που είναι πιθανό να παρουσιαστεί στο House of the Dragon, το παρελθόν της σε σχέση με τη Rhaena είναι ίσως ακόμα πιο ενδιαφέρον. Τόσο ενδιαφέρον που θα μπορούσε να είναι δικό του spin-off (προχώρησε με δική σου ευθύνη).

Ας εξετάσουμε όμως και το μακρινό μέλλον που μπορεί να έχει η Dreamfyre. Υπάρχουν βάσιμες θεωρίες που επιμένουν ότι τρία από τα πολλά αυγά της Dreamfyre που είχαν κλαπεί από τους Targaryen – όχι και με τόσο διαφορετικό τρόπο από αυτόν που διέταξε ο Daemon – είναι τα ίδια αυγά που έγιναν γνωστά στο Game of Thrones για τη γέννηση των δράκων της Daenerys: τον Drogon, τον Rhaegal και τον Viserion.

Πώς μπορεί να συνδέεται το αυγό με τη Daenerys

House of the Dragon

Όπως αποκαλύφθηκε στο Fire & Blood, το βιβλίο όπου βασίζεται το House of the Dragon, η Dreamfyre που ανήκε στη Rhaena Targaryen, την εγγονή του Aegon του Κατακτητή, είχε χαρίσει πολλές παρτίδες αυγών ανά τα χρόνια στους Targs.

Το 54 A.C. (After the Conquest, που σημαίνει μετά την κατάκτηση του Aegon), περίπου 60-70 χρόνια από την ιστορία του House of the Dragon δηλαδή, τρία από αυτά τα αυγά κλάπηκαν από την ερωμένη της Rhaena, την Elissa Farman. Τα πήγε στο Essos όπου πιστεύεται ότι τα πούλησε σε έναν Άρχοντα της Θάλασσας, και δεν τα είδε ξανά ποτέ κανείς.

Λέγεται πως τα αυγά της Daenerys μεταφέρθηκαν από το Asshai όπου πιστεύεται ότι είχε ταξιδέψει η Elissa. Ο αριθμός τους φαίνεται να είναι επίσης μία σκόπιμη και ενδεικτική επιλογή. Και αν είναι τα ίδια τρία αυγά που έλαβε η Dany; Είχε ειπωθεί κιόλας η προειδοποίηση ότι μακριά από το Dragonstone τα αυγά θα μετατρέπονταν σε πέτρα, γεγονός που ταιριάζει με τον τρόπο που παρουσιάστηκαν στη Mother of Dragons.

Το εάν το House of the Dragon πρόκειται να βρει τρόπο να το επιβεβαιώσει ή όχι στη διάρκειά του, θα το δούμε.