Εurokinissi Αντώνης Νικολόπουλος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Ελλάδα δίδαξε -και- drive-in: Θεοδωρίδου, τσιφτετέλια και ζεϊμπέκικο

Μας λείπουν οι συναυλίες του καλοκαιριού, ήδη έχουμε αποχαιρετήσει όλα τα μεγάλα μουσικά φεστιβάλ, που αναβάλλονται για του χρόνου, λόγω κορονοϊού. Όμως ο Δήμος Γλυφάδας και η Νατάσα Θεοδωρίδου φρόντισαν να μη μας λείψει η διασκέδαση, σκαρώνοντας μια drive-in συναυλία!

Στην πρώτη drive-in συναυλία στην Ελλάδα, η αοιδός τραγουδούσε με παράπονο “Δεν ήσουν έρωτας, δεν ήσουν έρωτας, δεν ήσουν έρωτας εσύ ήσουν γολγοθάς” και το ντέρτι ξεχείλιζε γλυκά ανάμεσα στις παρέες που την παρακολουθούν ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Λίγο πιατικό και μια φιάλη ‘κομπλέ’ έλειπαν, για να θυμηθούμε ξανά παλιά, ορίτζιναλ ατμόσφαιρα μπουζουκιών.

Κι αν δεν έχουμε ζήσει συναυλίες του καλοκαιριού: Από τα Rockwave festival και τα Release festival μέχρι την Ταράτσα του Φοίβου, τα καλοκαίρια μας έμοιαζαν με ταινίες του σινεμά, από εκείνες που τις ζεις ξανά και ξανά μέσα από τις αναμνήσεις σου. Η covid-free(;) εποχή που ζούμε μετά την καραντίνα, δεν είναι εφικτό να συμπεριλάβει ξανά συναυλίες, τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει εμβόλιο για τον κορονοϊό ή κάποια δραστική θεραπεία. Όμως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να γίνονται συναυλίες. Καλωσορίσατε στον κόσμο του drive-in.

Το σινεμά με drive-in είναι μια κούκλα, ένας μαγικός τρόπος για να παρακολουθήσεις ταινία και να ζήσεις τον αρχέτυπο μύθο του ‘αγόρι βγαίνει ραντεβού με κορίτσι-αγόρι παίρνει το κορίτσι από το σπίτι και ζουν ένα βράδυ περιπέτειας και πάθους στο αυτοκίνητο του’. Ενδεχομένως να μη χρειάζεται να κάνεις και τίποτα από τα παραπάνω, αν το μόνο που θέλεις είναι να δεις μια ωραία ταινία με ένα φίλο ή μια φίλη.

‘Μη γυρίσεις ξανά’: Αλλιώς να το ακούς σε Drive-in (#not)

Όσο για το ενδεχόμενο της διεξαγωγής μιας drive-in συναυλίας στην Ελλάδα, είχαμε τις αμφιβολίες μας για το πόσο μπορεί να λειτουργήσει το format του “είμαστε μια μάζα ανθρώπων και χορεύουμε/τραγουδάμε το ίδιο τραγούδι” σε ένα περιβάλλον με αυτοκίνητα. Η Νατάσα Θεοδωρίδου όμως τόλμησε και εμφανίστηκε στο Δημοτικό Στάδιο της Γλυφάδας (κάτω από το Γκολφ Γλυφάδας), σε μια drive-in συναυλία που διήρκεσε δυο ώρες. Το live έγινε στο πλαίσιο πολιτιστικού φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας και διήρκεσε συνολικά δυο ώρες.

Όλοι εσείς που λέτε πώς θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2021 για να απολαύσουμε ξανά συναυλίες, μετά από αυτό μπορείτε να αποστηθίσετε τα λόγια του άσματος “Δεν ήσουν έρωτας, εσύ ήσουν γολγοθάς” και να αναμένετε αντίστοιχες κινήσεις πιθανότατα από τραγουδιστή που εκτόξευσε το ζεϊμπέκικο πάνω από την trap. Το centre stage των καλοκαιρινών συναυλιών του 2020 έχει κατά κύριο λόγο ελαφρολαϊκά. Είτε το θέλουμε, είτε όχι.