ΣΙΝΕΜΑ

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια των φετινών βραβείων Όσκαρ θα είναι η Nova

Η συνδρομητική πλατφόρμα πρωταγωνιστεί σε όλες τις premium κατηγορίες με συνολικά 15 υποψηφιότητες.

Πριν από μερικές ημέρες, ανακοινώθηκαν και επίσημα οι υποψηφιότητες όλων των κατηγοριών για τα φετινά Βραβεία Όσκαρ. Μεταξύ της 27ης Ιανουαρίου και της 1ης Φεβρουαρίου, 9.847 μέλη της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών μπορούσαν να ψηφίσουν τις 276 ταινίες που ήταν επιλέξιμες για τα 94α ετήσια Βραβεία Όσκαρ.

Η Ακαδημία τείνει να προτιμά βιογραφικές ταινίες, σοβαρά δράματα και ιστορικά έπη. Αυτό δε σημαίνει πως μία υπερπαραγωγή όπως το Spider-Man: No Way Home που μόνο του, σχεδόν, αναζωογόνησε τις χαμηλές πωλήσεις των εισιτηρίων στις αίθουσες, ή η ταινία του No Time to Die του James Bond, μεγάλο χιτ ακόμα και για τα ασθενικά ταμεία της χώρας μας, δε θα μπορούσαν να εισχωρήσουν.

Οι τελικές αποφάσεις, έκρυβαν κάποιες εκπλήξεις, η αγωνία για τα τελικά αποτελέσματα θα είναι φυσικά τεράστια, αλλά το μόνο σίγουρο των φετινών Όσκαρ είναι πως μεγάλη νικήτρια θα είναι η Nova, καθώς οι ταινίες που έρχονται σε Ά τηλεοπτική προβολή και αποκλειστικά στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova απέσπασαν συνολικά 15 υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Όσκαρ σε όλες τις premium κατηγορίες.

7 υποψηφιότητες για το Belfast, ανάμεσα τους, Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας

Το Belfast, του Kenneth Branagh, έχει κερδίσει 7 υποψηφιότητες: Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Kenneth Branagh, Καλύτερης Ταινίας, Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Judi Dench, Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Ciaran Hinds, Καλύτερου Ήχου και Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού.

Η κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης νουβέλας της Elena Ferrante από τη σκηνοθέτιδα Maggie Gyllenhaal, The Lost Daughter, είναι υποψήφια για 3 βραβεία: Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για την Olivia Colman, Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Jessie Buckley και Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.

Η πολυαναμενόμενη ταινία του James Bond, No time to Die, απέσπασε 3 υποψηφιότητες στις τεχνικές κατηγορίες Ήχου και Οπτικών Εφέ, καθώς επίσης και στην κατηγορία Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού. Το Four Last Days έλαβε μία υποψηφιότητα στην κατηγορία Πρωτότυπου Τραγουδιού και το Spider-Man: No Way Home έλαβε μία υποψηφιότητα για τα
Οπτικά Εφέ.

Τι κοινό έχουν όλες οι παραπάνω ταινίες, εκτός από το γεγονός πώς θα διεκδικήσουν το χρυσό αγαλματίδιο; Όλες αποτελούν μέρος του προγράμματος καναλιών Novacinema για το 2022 και το 2023.