AP Photos
ΣΙΝΕΜΑ

Η ‘Νύφη του Φρανκενστάιν’ ξαναγίνεται ταινία, ευχαριστούμε τον ‘Αόρατο Άνθρωπο’

Πώς ένα παρατημένο project πήρε ξανά ζωή.

Δεν ξέρω αν έχετε κόλλημα με τα B movies ή γενικά ποια είναι η σχέση σας με αυτά, αλλά κάποια μου ταιριάζουν τόσο πολύ σε αισθητική που δεν μπορώ παρά να χαίρομαι όταν η ιστορία τους ξαναρίχνει τις ματιές που τους αξίζει. Και αυτό συμβαίνει τώρα. Μία παραγνωρισμένη αντιηρωίδα έρχεται να συστηθεί ξανά στο κοινό και ελπίζουμε με τρομακτικό (αλλά και ανθρώπινο) τρόπο.

Το άσχημο εδώ ήταν ότι αυτό το project καιρό αλλά είχε παγώσει. Η Universal ήθελε εδώ και χρόνια να τη γυρίσει τη ‘Νύφη’, καθώς και άλλες ταινίες με διάσημα τέτοια ρετρό τέρατα, αλλά κάτι συνέβη το καλοκαίρι του 2017 που τα κατέστρεψε όλα. Συνέβη η ‘Μούμια’ με τον Tom Cruise. Ήταν τέτοια η παταγώδης αποτυχία της που ανέβαλε όλο το σχέδιο της εταιρείας, το λεγόμενο ‘Dark Universe’.

Το 2020 όμως ήρθε ο ‘Αόρατος Άνθρωπος’, μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες να κάνει την Universal να αναρωτηθεί “βρε λες;”. Και έτσι ξαναέδωσε ζωή σε ένα “τελειωμένο” μεγαλεπήβολο project.

Ο παραγωγός, David Koepp, ο οποίος έγραψε το σενάριο της ‘Νύφης του Φρανκενστάιν’, αποκάλυψε σχετικά με την ταινία που έρχεται:

“Αυτό ήταν ένα απ’ τα πράγματα που έκανα κατά τη διάρκεια της καραντίνας -έφερα πίσω τη ‘Νύφη του Φρανκενστάιν’ σε ένα μέρος όπου πάντα ήθελα να είναι. Η Universal ήταν πολύ γενναιόδωρη που μου επέτρεψε να προσπαθήσω ξανά κι αυτό το λέω γιατί είχαν “μαζευτεί” μετά το φιάσκο του Dark Universe. Λοιπόν, όχι φιάσκο, αλλά έστω απογοήτευση. Έχω λοιπόν μια version τώρα της ταινίας και έχουν κι αυτοί μια version που μας αρέσει πολύ. Νομίζω ότι μιλούν με σκηνοθέτες αυτήν την περίοδο.”

frankenstein φρανκενστάιν μπορις καρλοφ ρετρο AP Photos

Αρχικά, οι πληροφορίες έλεγαν ότι η ταινία προετοιμαζόταν να βγει στις αίθουσες τον περσινό Φεβρουάριο. Έγραφαν τότε, ότι σκηνοθέτης θα ήταν ο Bill Condon, ο σκηνοθέτης του ‘Beauty and the Beast’. Τον Φρανκενστάιν θα υποδυόταν ο Javier Bardem και τη νύφη η Angelina Jolie. Αρκετά φιλόδοξο project δηλαδή. Και ήταν πολύ κοντά στο να το υλοποιήσουν. Είχαν προχωρήσει στη δημιουργική διαδικασία, ήταν έτοιμοι να μπουν στο στούντιο, όταν τέσσερις μήνες μετά τα πάγωσαν όλα. Αιτία η εντυπωσιακή θα λέγαμε αποτυχία του ‘Mummy’, κυρίως εμπορικά, η οποία τρόμαξε τους παραγωγούς και ανέβαλε τα σχέδια τους. Στη συνέχεια όλο αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο της Universal, το ‘Dark Universe’ καταργήθηκε.

Όλα δείχνουν ότι τώρα ο Bill Condon δεν θα αναλάβει ξανά τη σκηνοθεσία και ότι η εταιρεία ψάχνει άλλον σκηνοθέτη για να του αναθέσει την ταινία. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε προς τα πού κοιτάνε, σε ποιον προσανατολίζονται.

Το σίγουρο είναι ότι η ‘Νύφη του Φρανκενστάιν’ είναι ένα από τα πολλά project που σχετίζονταν με τα ‘Universal Monsters’, πριν πάρει την απόφαση η εταιρεία να μην τα γυρίσει τελικά. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και μια ταινία τύπου ‘Frankenstein’ που παράγεται από τον James Wan, μια νέα ταινία ‘Dracula’ σε σκηνοθεσία της Karyn Kusama και ένα reboot του ‘Λυκάνθρωπου’ με τον Ryan Gosling στον πρωταγωνιστικό ρόλο.