ΕΡΤ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Παραλία όπως την ξέραμε τελείωσε και το Twitter πενθεί

Ακόμη ένας θάνατος στη δημοφιλή σειρά της ΕΡΤ, που φαίνεται ότι αλλάζει τα δεδομένα για πάντα. Ακολοθούν spoilers.

Μετά από 85 επεισόδια και αρκετούς θανάτους πρωταγωνιστών, η Παραλία και η συγγραφική της ομάδα φαίνεται ότι επεφύλασσαν το χειρότερο δυνατό σενάριο για τους τηλεθεατές. Η Υπατία (Δανάη Μιχαλάκη) που ήταν παρούσα στη δολοφονική ενέδρα που στήθηκε στον πατέρα της, έχασε τη ζωή και φυσικά το παιδί της και το μεγαλύτερο μέρος του επεισοδίου επικεντρώθηκε στην κηδεία της και το βουβό κλίμα στα Μάταλα.

Η Παραλία στο πιο συγκλονιστικό επεισόδιο συγκέντρωσε το 7.7% της τηλεθέασης, την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος του κοινού παρακολουθεί τη σειρά μέσω ERTFLIX.

Η απώλεια της Υπατίας και οι καθόλου ψύχραιμες αντιδράσεις του κοινού

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν από την παραγωγή, η σκηνή της κηδείας ήταν μία από τις πιο δύσκολες της σειράς, καθώς διήρκησε σχεδόν μισή ημέρα κάτω από τον ήλιο, με τη Δανάη Μιχαλάκη αν και βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη να είναι χαρούμενη. Η απομάκρυνσή της από τη σειρά ωστόσο φαίνεται να έχει κοστίσει στους χρήστες του X οι οποίοι ήταν μεν προετοιμασμένοι για το τέλος, αλλά δεν το περίμεναν τόσο άδοξο, ενώ άλλοι αναρωτιούνται πώς θα υπάρξει σειρά μετά από αυτήν την εξέλιξη.

Οι αντιδράσεις για το σπαρακτικό επεισόδιο έφεραν την Παραλία ξανά στα trends του ελληνικού Twitter, καθώς αν και ήδη από το προηγούμενο επεισόδιο φαινόταν αυτή η εξέλιξη, λίγοι ήταν εκείνοι που φαντάζονταν ότι ο θάνατος θα ερχόταν τόσο άμεσα.

Ο χαμός της Υπατίας συνδυάστηκε με την επιστροφή του αδερφού της, Παύλου (Δημήτρης Κίτσος) από την Πορτογαλία και με τη σιγουριά ότι ο πατέρας της θα μείνει ζωντανός μετά από την ενέδρα που του στήθηκε στο Ηράκλειο.

Αναπόφευκτα το μυαλό όλων πήγε και στον σύντροφό της, τον Χάρη (Δημήτρης Μοθωναίος), ο οποίος δύο εβδομάδες μετά τον θάνατό της μοιάζει χαμένος, να μην μπορεί να αντιληφθεί το γιατί έχασε γυναίκα και παιδί τόσο ξαφνικά. Ο θάνατος της Υπατίας είναι ο τρίτος στα Μάταλα από το καλοκαίρι του 1969, μετά από εκείνον της κολλητής της, Ρηνιώς και της μητέρας της και πλέον ο κύκλος του αίματος μοιάζει δύσκολο να σταματήσει.

Το «αντίο» των συνεργατών της στη Δανάη Μιχαλάκη

Πέρα από το κοινό της Παραλίας, την Υπατία αποχαιρέτησαν μετά από μήνες κοινής δουλειάς και οι συντελεστές της σειράς της ΕΡΤ. Η κολλητή της στη σειρά Μαρία (Γωγώ Καρτσανά), ο πατέρας της (Αλέξανδρος Λογοθέτης) και ο τηλεοπτικός της σύντροφος (Χάρης Μοθωναίος), όλοι αποχαιρέτησαν από την Παραλία, την Δανάη Μιχαλάκη με συγκινητικά posts στο Instagram.

Την ίδια ώρα ο Alex Sid που γράφει τη μουσική της σειράς και τηλεοπτικά ζει ως χίπης στην Παραλία, συνεργάστηκε με τον Eric Burdon για το αποχαιρετιστήριο κομμάτι Don’t Ever Leave, το οποίο συνόδευσε τη στιγμή του αποχαιρετισμού της πρωταγωνίστριας της σειράς και κυκλοφόρησε παράλληλα με το χθεσινό επεισόδιο.

Και τώρα τι;

Η ΕΡΤ έδωσε σε δημοσιότητα το trailer του επόμενου επεισοδίου, το οποίο μας προϊδεάζει για όσα θα ακολουθήσουν στη σειρά με τον Διονύση Αρχοντάκη να ξυπνά από το κώμα και να μην μπορεί να πιστέψει το χαμό της κόρης του, την ώρα που ο Χάρης αγνοείται.