Getty Images
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η παράξενη σχέση του Macaulay Culkin με τον Michael Jackson

Το αίνιγμα μιας 'φιλικής σχέσης' που παραμένει αναπάντητο.

Σήμερα ο Macaulay Culkin γίνεται 40 ετών. Προετοιμάζεται για μια ακόμα τηλεοπτική εμφάνιση, στο νέο ‘American Horror Story‘ του Ryan Murphy, ενώ απολαμβάνει τη συμβίωση στο πλευρό της πανέμορφης ηθοποιού Brenda Song.

Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά την πρεμιέρα τής πρώτης ταινίας ‘Home Alone’, η εποχή που ήταν ο πιο αναγνωρίσιμος προέφηβος του πλανήτη, έχει παρέλθει οριστικά. Κάποιες από τις σκιές του παρελθόντος του, όπως το οριστικό ‘διαζύγιο’ που έχει πάρει από τον πατέρα και μάνατζερ του (που αρνείται κάθε επαφή μαζί του) και η γνωριμία του από τον Michael Jackson, παραμένουν δισεπίλυτα αινίγματα. Στην περίπτωση του πατέρα βέβαια, τα πράγματα είναι σαφή: Ο άνθρωπος που ‘ξεζούμισε’ την εφηβεία του Macaulay Culkin, στα μάτια του έχει πάψει προ πολλού να θεωρείται πατέρας.Στην περίπτωση του Michael Jackson, επί σειρά ετών ‘φίλου’ του, τα ερωτηματικά παραμένουν.

Μια φιλία χωρίς χρώμα

Γνωρίστηκαν το 1991, με τον Culkin να συμμετέχει σε μια ‘uncensored’ εκδοχή του videoclip του ‘Black or White’, υποδυόμενος μια πιο ‘rock’ εκδοχή του Kevin McCallister, πλάι σε έναν καταπιεστικό πατέρα. Στην πάροδο των ετών, ο Culkin επισκέφθηκε αρκετές φορές τη Neverland, το κτήμα του Michael Jackson που έμοιαζε με κρησφύγετο του Peter Pan. Η Neverland ήταν ένας προορισμός που δεν θύμιζε σε τίποτα τις επαύλεις των mega-stars του Hollywood, ήταν ένας τόπος ατέλειωτου παιχνιδιού. Ήταν και το σημείο που χάρισε στον Michael Jackson ένα αιώνιο στίγμα κακοποιού ανηλίκων, μέσα από σχετικές καταγγελίες παιδιών με τα οποία έκανε ‘παρέα’.

Macaulay Culkin, ένας φίλος

“Θα ξεκινήσω με μια ατάκα, δεν είναι μόνο ατάκα, είναι η απόλυτη αλήθεια: δεν έκανε απολύτως τίποτα κακό σε ‘μένα. Επίσης δεν τον είδα ποτέ να κάνει οτιδήποτε άσχημο, οτιδήποτε σχετικό με αυτό που τον έχουν κατηγορήσει. Πιστεύω πως σε αυτή την χρονική περίοδο, όπου αυτός ο άνθρωπος έχει απεβιώσει και υπάρχουν ενήλικες που τον καταγγέλουν μέχρι σήμερα για σεξουαλική κακοποίηση, είναι η στιγμή για να τοποθετηθώ. Αν πραγματικά είχα παρατηρήσει οτιδήποτε ανάρμοστο, θα το ομολογούσα δημοσίως. Αλλά όχι, δεν είδα ποτέ τίποτα κακό, δεν έκανε ποτέ κάτι κακό” δήλωσε μεταξύ άλλων σε πρόσφατη συνέντευξη του στο βρετανικό Esquire ο Macaulay Culkin.

Οι ‘καταγγελίες’ αναφέρονταν φυσικά στο ντοκιμαντέρ ‘Leaving Neverland’, όπου οι Wade Robson – James Safechuck οι οποίοι τον γνώρισαν μέσα στη Neverland ως παιδιά, τον περιέγραψαν on camera ως τον δεσμώτη των καθημερινών τους βασανιστηρίων. Προηγουμένως, το 2005, ο Jackson είχε κατηγορηθεί και για τον βιασμό υπό την πρόκληση μέθης σε ένα 13χρονο αγόρι. Η υπόθεση αυτή είχε ολοκληρωθεί με την αθώωση του. Ο Culkin είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης. Ήταν η τελευταία φορά που συναντήθηκαν δημοσίως πριν από τον θάνατο του Michael Jackson, το 2009.

Μια σκοτεινή εποχή

Στην ίδια συνέντευξη βέβαια, ο Culkin παραδέχτηκε πως υπήρξαν αρκετές στιγμές στη ζωή του που τις έζησε υπό το σκοτάδι των σκληρών ναρκωτικών. Ο Macaulay Culkin υπήρξε εθισμένος σε ναρκωτικά και παυσίπονα και όπως έχει αυτοπροσώπως παραδεχτεί, ποτέ δεν μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης. Συγκεκριμένα, έχει πει: “Κάποτε έπαιζα με την φωτιά, ας το πούμε έτσι. Την ίδια στιγμή όμως, ποτέ δεν μπήκα σε αποτοξίνωση.Ποτέ δεν ένιωσα την ανάγκη να ‘καθαρίσω’ με αυτό τον τρόπο. Υπήρξαν μια-δυο στιγμές που έπιασα τον εαυτό μου σε κακή κατάσταση και…(αυτό αρκούσε για να ξεκόψω). Αν δεν είχα υπάρξει χρήστης ναρκωτικών, δεν θα ήμουν το άτομο που είμαι σήμερα”, δήλωσε μεταξύ άλλων στο βρετανικό Esquire.

Ήταν δυο ‘καλοί φίλοι’

Ο Macaulay Culkin ποτέ δεν έκρυψε πως μετά το ‘μπαμ’ της κινηματογραφικής του φήμης, πέρασε πολύ σκοτεινά χρόνια. Τα εξίσου σκοτεινά χρόνια του Michael Jackson, ειδικότερα από το δεύτερο μισό των 90s μέχρι και τον θάνατο του, είναι γνωστά και παραμένουν άσβηστα από την συλλογική μνήμη του Hollywood. Ήταν δυο ‘καλοί φίλοι’, ο Culkin και ο Jackson, με παρόμοια σκοτάδια, που κάποτε βοήθησαν ο ένας τον άλλον. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.