Invision for King Digital/AP Images Jordan Strauss
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η πολύ περίεργη περίπτωση των ξεχασμένων LMFAO

Η ιστορία των LMFAO, που κατέκτησαν τον κόσμο για δύο χρόνια, αποτελεί μία από τις πιο μυστήριες μουσικές 'αυτοκτονίες'.

Υπάρχει μια κατηγορία καλλιτεχνών, οι οποίοι κάνουν μια τεράστια επιτυχία και μετά εξαφανίζονται. Σαν πυροτέχνημα. Στην περίπτωση των LMFAO οι παγκόσμιες επιτυχίες ήταν δύο, το ‘Party Rock Anthem’ και το ‘Sexy and I know it’. Δύο κομμάτια που πριν από περίπου μια δεκαετία τα ακούγαμε και τα βλέπαμε ΠΑΝΤΟΥ.

sΤι ακριβώς συνέβη και οι διάσημοι τότε LMFAO (Laughing My Fucking Ass Off) εξαφανίστηκαν από προσώπου Γης; Πριν απαντήσουμε στο ερώτημα, ας κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο και ας νοσταλγήσουμε εκείνες τις ωραίες στιγμές της προηγούμενης δεκαετίας. To συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2006 και αποτελείτο από τον Redfoo και τον ανιψιό του (!), τον SkyBlu, οι οποίοι είχαν όνειρο να ταρακουνήσουν τον πλανήτη με την electonic dance μουσική τους.

Ο πιο γνωστός από τους δύο, ο Redfoo (αυτός με την αφάνα και τα γυαλιά) είναι γιος του Berry Gordy, ιδιοκτήτη της δισκογραφικής Motown, και έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το πάθος του γιου με τη μουσική. Ο SkyBlu από την άλλη είναι εγγονός του. Οικογενειακή υπόθεση δηλαδή. Αυτός, όμως, που έβαλε τους LMFAO στο ‘μουσικό παιχνίδι ήταν ο will.i.am, ο οποίος τους άκουσε, ενθουσιάστηκε και τους σύστησε στην Interscope, η οποία ανέλαβε την παραγωγή του πρώτου τους δίσκου.

Το ‘Party Rock’, το πρώτο τους album που κυκλοφόρησε το 2009, είχε την επιτυχία ‘I ‘m Miami Bitch’, με την οποία τους έμαθε ο κόσμος και ακολούθησαν μεγάλες συνεργασίες, όπως αυτή με τον David Guetta. Ο δρόμος είχε ανοίξει. Δύο χρόνια αργότερα ήρθε το δεύτερο (και τελευταίο) album τους, το ‘Sorry for Party Rocking’ με τα ‘Party Rock Anthem’ (σχεδόν δύο δις προβολές στο Youtube) και το ‘Sexy and I know it’.

Οι LMFAO ήταν περιζήτητοι τότε. Ο κόσμος του άκουγε σαν τρελός, ενώ μας είχαν συστήσει και τον όρο ‘shuffle’, τον οποίο ανέφεραν συνεχώς. Το 2012 εμφανίστηκαν στο ημίχρονο του Super Bowl μαζί με την Madonna και και κάπου εκεί πάτησαν φρένο. Λίγους μήνες αργότερα το συγκρότημα διαλύθηκε και τόσο ο Redfoo, όσο και ο SkyBlue πήραν διαφορετικούς δρόμους.

Εκείνη την εποχή ο Redfoo είχε αρχίσει να βγαίνει με την τενίστρια Victoria Azarenka, η οποία τότε βρισκόταν στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης. Μπορεί να χώρισαν μετά από δύο χρόνια, αλλά η σχέση τους έκανε τον Redfoo να ασχοληθεί αρκετά με το τένις και να κατέβει και σε επαγγελματικούς αγώνες.

Έκανε προπονήσεις με την Azarenka, ενώ το 2013 λίγο έλειψε να κερδίσει και τη συμμετοχή του στο US Open.

Προσπάθησε το 2016 να ασχοληθεί ξανά με τη μουσική βγάζοντας ένα solo album, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Παράλληλα, λάνσαρε τη δική του σειρά ρούχων, ενώ από το 2017 έγινε vegan και προσπαθεί να ενημερώσει τον κόσμο σχετικά με τον veganισμό.

Μέσα σε όλα αυτά, o 44χρονος σήμερα Redfoo είπε να ασχοληθεί και με τον προγραμματισμό. Έμαθε να γράφει κώδικα και πλέον συνεργάζεται με την Ethereum blockchain (κάτι σαν την bitcoin). Καθόλου άσχημα.

Όπως περιγράφει ο ίδιος τον εαυτό του, είναι ένας ‘Vegan Crypto coder tennis playing DJ Party Rocker’. Ναι, ναι. Όλα αυτά. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την ‘αλλαγή’ του έπαιξε και η σεφ Jasmine Alkouri, με την οποία ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα και αποφάσισαν να συγκατοικήσουν.

Από την άλλη, ο SkyBlue μετά τους LMFAO άλλαξε το όνομά του σε 8Sky και κάνει τα δικά του βήματα στη μουσική, δημιουργώντας κομμάτια. Πριν τέσσερα χρόνια είχε ανεβάσει και ένα συγκινητικό μήνυμα σχετικά με τη διάλυση του συγκροτήματος, το οποίο συνόδευσε από μία φωτογραφία του κοιτώντας μια αφίσα τους.

Thoughts From The 8kyIve been wanting to speak my truth about this whole LMFAO situation for a looooooooong time. Out…Δημοσιεύτηκε από 8ky στις Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016