ΣΙΝΕΜΑ

‘Imperium’: Ο Χάρι Πότερ σε οργάνωση Ναζιστών

Ο Daniel Radcliffe συνεχίζει τις δοκιμές μετά την καριέρα του ως μάγος της μεγάλης οθόνης.

Τον έχεις δει μπαμπά στο ‘Woman in Black’, ποιητή της γενιάς των Beat στο ‘Kill Your Darlings’, κερασφόρο στο ‘Horns’, romantic lead στο ‘What If’, βοηθό του γνωστού επιστήμονα στο ‘Frankenstein’ και πιο πρόσφατα, κακό της υπόθεσης στο ‘Now You See Me 2’. Σε αναμονή και για τη βερσιόν του ως πτώμα (όχι, αλήθεια) στο ‘Swiss Army Man’, για το οποίο έχουμε αν μη τι άλλο μία ενοχλητική περιέργεια να δούμε τι στο καλό μπορεί να είναι ακριβώς.

Τώρα τον περιμένουμε και ως μυστικό πράκτορα του FBI, με αποστολή την εισχώρηση σε τοπική οργάνωση Ναζιστών, με σκοπό να αποτρέψει τη δημιουργία μίας βόμβας. Το κατά πόσο θα καταφέρει να πείσει την ομάδα μένει να το δούμε. Η τελευταία σκηνή του τρέιλερ αφήνει αμφιβολίες πάντως.

Οι παραλληλισμοί με το ‘American History X’ γίνονται αβίαστα, αλλά είναι μάλλον άστοχες αφού εδώ έχουμε την οπτική γωνία ενός outsider και όχι ενός αυθεντικού Ναζιστή.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τον Radcliffe σε ακόμη έναν ρόλο μακριά από αυτόν που μας τον έμαθε. Μαζί και οι Toni Collette (‘Little Miss Sunshine’, ‘United States of Tara’) και Nestor Campbell (‘LOST’, ‘Bates Motel’).