© Star TV
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ίσως η φετινή Φάρμα να είναι η μόνη που αξίζει

Στον ρόλο παρουσιαστή ο αχτύπητος θείος Λεωνίδας και από κάτω μια παρέα παικτών που δείχνει κάτι παραπάνω από ιδανική για ριάλιτι. Όπως όλα δείχνουν, η Φάρμα φέτος θα έχει ζουμί.

Η παρουσία του αγαπημένου θείου Λεωνίδα με τιράντες και γαλότσες μέσα στα έλατα να περιμένει τους παίκτες στρώνοντας τραπέζι με ντόπια προϊόντα, ήταν από μόνης του αρκετή για να σταματήσεις το ζάπινγκ, εχθές βράδυ. Δεν ήταν εξωτερική δοκιμασία από το γνωστό ριάλιτι μαγειρικής. Ήταν η πρεμιέρα της νέας Φάρμας, μετά την εξαγορά του τηλεοπτικού προϊόντος από το Star, και οι εικόνες που έφταναν στους δέκτες έρχονταν από ένα σημείο της ορεινής Αρκαδίας, συγκεκριμένα από το όρος Μαίναλο. Με χαμόγελο και μια κάποια προσοχή, οι παίκτες έβγαιναν πρώτη φορά στον φακό.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, φέτος δεν υπάρχουν διάσημοι ανάμεσα στους συμμετέχοντες, και αυτό ήταν ξεκάθαρα στα θετικά.

Τα δεδομένα της βραδινής ζώνης τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, έχουν δείξει ότι ο κόσμος βαριέται άμα παρακολουθεί πρόσωπα που φοβούνται να τσαλακωθούν, πρόσωπα που έχουν δηλώσει συμμετοχή για να κερδίσουν παραπάνω διασημότητα και είναι από πριν διαβασμένα να αποφεύγουν τις παγίδες για να μη χαλάσει η εικόνα τους. Η κατάσταση αυτή, μεταξύ άλλων, είχε ρίξει και τα νούμερα του MasterChef.

Δεν πετυχαίνεις εύκολα περιπτώσεις όπως του Στράτου Τζώρτζογλου, που είχε αφήσει τις απρόοπτες εκρήξεις του on camera – οπότε, καλύτερα να ψάξεις φρέσκο υλικό.

Και με μια πρώτη ματιά, το κάστινγκ στη Φάρμα δείχνει κάτι παραπάνω από ιδανικό.

Είναι στρατηγικά μελετημένο για να βγούνε φτυάρια – κυριολεκτικά και μεταφορικά. Στο θαρραλέο team που αποφάσισε να αφήσει την αστική ζωή για μερικούς μήνες, επιχειρώντας να επιβιώσει σε συνθήκες περασμένου αιώνα με στόχο το έπαθλο (να τονίσουμε ότι με την ανάληψη της Φάρμας από το Star, το concept έχει επιστρέψει σε πιο σκληροπυρηνικά δεδομένα, σε σημείο που μέσα στο σπίτι δεν υπάρχει ούτε παροχή νερού, ούτε ρεύμα), περιλαμβάνονται εξαιρετικές περιπτώσεις ατόμων από τελείως διαφορετικούς κόσμους:

Υπάρχουν οι αποφασισμένοι για τη νίκη αγρότες με τα ροζιασμένα χέρια που όμως είναι λες και δήλωσαν συμμετοχή στο Αγρότης μόνος ψάχνει, υπάρχει ο γαλήνιος Γιώργος Τσάμης που «έχει επιλέξει συνειδητά να είναι vegan τα τελευταία χρόνια» και δηλώνει εξ αρχής ότι δεν θα ανεχθεί μάτσο συμπεριφορές, υπάρχουν άτομα-μπαρούτια όπως ο Σπύρος Αθανασίου τα οποία από το πρώτο επεισόδιο έδειξαν ότι «δεν σηκώνουν πολλά-πολλά» και «μα το Θεό, άμα ήμουν εγώ αρχηγός, θα τους είχα γονατίσει, όπως και «κουλές», απίθανες προσωπικότητες, όπως στην ουσία χρειάζεται να υπάρχουν σε κάθε ριάλιτι για την αναγκαία κωμική εκτόνωση.

Τέτοια περίπτωση είναι η Μαρία Περπινιά, που αναμφισβήτητα έκλεψε την παράσταση στο πρώτο επεισόδιο. Ένας χαρακτήρας-ανοιχτό βιβλίο, μία αληθινή αλέγκρα που ήρθε στη Φάρμα «για να ξαποστάσει» και, συνειδητοποιώντας σοκαρισμένη ότι δεν υπάρχει καζανάκι, έσπευσε απευθείας να γεμίσει με νερό τα μπιτόνια για ώρα ανάγκης. Τη λες υπερκινητική, τη λες πολυλογού, αλλά είναι αδύνατο να την πεις βαρετή.

Και μιας και αναφερόμαστε στα πιο juicy φρούτα της ομάδας, μέσα στην ομάδα υπάρχει ένας κλαριντζής-μουσικός από τα Τρίκαλα (Γιώργος Γιαννούλας, γνωστός και ως Ζήκος) αλλά και ένας τύπος που επαγγέλλεται μάνατζερ τελετών και ταυτόχρονα μοντέλο (;).

Πρόκειται για τις συστάσεις του πρώτου επεισοδίου, βέβαια, όσο ακόμη τα ψυγεία είναι γεμάτα και τα χαμόγελα ακμαία.

Όπως προβλέπεται, οι παίκτες θα χωριστούν σε δύο ομάδες και καθημερινά θα καλούνται να ανταποκριθούν σε δοκιμασίες δύναμης, αντοχής και δεξιότητας. Αυτά πέρα από τις αναγκαίες εργασίες που απαιτούνται για τη διαβίωσή τους σε υψόμετρο 1.200 μέτρων: να κουβαλούν νερό από το ποτάμι, να ανάβουν ξύλα για να ζεστάνουν το νερό ή να μαγειρέψουν, να καθαρίζουν τους στάβλους και να προσέχουν τα κατσικάκια, τα άλογα και τα υπόλοιπα ζωντανά.

Ανάμεσα σε αυτά, μάλιστα, υπάρχουν και δύο φραγκόκοτες που ακούνε στο όνομα Πάνος και Σωτήρης. Όπως καταλαβαίνετε, θα έχουμε guest εμφανίσεις.