ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

“Jean, ήταν απλώς ένα όνειρο”: O Apocalypse ορμάει στους X-Men κι έχουμε τρέιλερ

Το πρώτο τρέιλερ του νέου X-Men έπους "X-Men: Apocalypse" με Μάικλ Φασμπέντερ, Τζένιφερ Λώρενς και Όσκαρ Άιζακ.

Έχω αρχίσει να εκτιμώ πολύ αυτό που κάνει ο Μπράιαν Σίνγκερ και η ομάδα του στο X-Men franchise. Θέλω να πω, δεν θα διεκδικήσει ποτέ τίποτα δάφνες μεγαλείου, δε θα έχεις κριτικούς να τρελαίνονται α λα “Mad Max: Fury Road” και δε θα έχεις το σχεδόν εξαντλητικό hype της Marvel ή των “Star Wars”, όμως συνειδητοποιώ βλέποντας αυτό το τρέιλερ πως είναι σαν μια ανάσα σιγουριάς μέσα σε έναν χολιγουντιανό τυφώνα.

Δηλαδή, με το ρυθμό στον οποίο πλέον έχει μπει ο Σίνγκερ μετά την επιστροφή του στο franchise, μοιάζει να κάνει πλέον μια ταινία ανά διετία. Ούτε να έχεις το περίμενε τριετίας και πάνω, ούτε την κούραση του “πάλι αυτοί μπροστά μου;” που θα είχαμε αν οι ταινίες έρχονταν πιο γρήγορα. Διετία είναι ό,τι πρέπει. Το “Days of Future Past” ήταν μια ωραιότατη, διασκεδαστική περιπέτεια, είχε τη σκηνάρα με τον Quicksilver, είχε τους ωραίες χαρακτήρες της, είχε το χαμούλη της, τέλος, διάλειμμα, ανάσα, και τώρα πάμε ξανά.

Όπου ‘ξανά’, ιδού, το τρέιλερ του “X-Men: Apocalypse”, όπου οι X-Men έρχονται αντιμέτωποι με τον Πρώτο Μεταλλαγμένο.

 

Καθόλου κακό, ε.

Όλοι οι αγαπημένοι της προηγούμενης ταινίας είναι εδώ, τώρα που έχουμε ξεμπερδέψει για τα καλά με τα υπόλοιπα timelines, και περνάμε απλά, καθαρά κι όμορφα στην Επόμενη Περιπέτεια. Ο Όσκαρ Άιζακ, ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς του κόσμου αυτή τη στιγμή, ντύνεται ατυχώς σαν κάτι που μοιάζει να βγήκε από το “Power Rangers” αλλά που όμως έχει το δικό του επιβλητικό χαρακτήρα, πχ σε ένα σημείο έχει γίνει γίγαντας επειδή μπορεί, οπότε ποιος είμαι εγώ για να τον κοροϊδέψω.

Ο Apocalypse έρχεται μαζί με τους 4 καβαλάρηδές του, το οποίο μπορεί να το ξέρεις από τη Βίβλο αλλά όπως μας ενημερώνει το τρέιλερ, η Βίβλος το πήρε από τον Apocalypse (πώς σου φάνηκε) και τα βάζει με τη γνωστή αρμάδα ’60s ηρώων του κινηματογραφικού X-σύμπαντος: Τους άσπονδους φίλους Τσάρλς Εξέιβιερ και Μαγκνέτο (των Τζέιμς ΜακΑβόι και Μάικλ Φασμπέντερ) σε μια διαρκή πορεία προς το απόλυτο σχίσμα, την Μυστίκ που στις ταινίες παίζει κεντρικό ρόλο επειδή το franchise σκόνταψε πριν λίγα χρόνια πάνω στην απόλυτη a-lister του 2015, Τζένιφερ Λόρενς, τον Quicksilver της καρδιάς μας, καθώς και διάφορους άλλους ήρωες που επανεισάγονται εδώ όπως την Τζην Γκρέι (την παίζει η Σόφι Τέρνερ της Σάνσα Σταρκ), τη Τζούμπιλι, τη Σάιλοκ και τη Στορμ.

 

Η ταινία, κατά τον Μπράιαν Σίνγκερ, θα εξετάζει τα βαθύτερα νοήματα και την προέλευση των μεταλλάξεων, “κάτι που πάντα με ιντρίγκαρε όταν σκεφτόμαστε για τους Θεούς μας και την ιστορία μας, και τα θαύματα και τις δυνάμεις”. Όλα αυτά είναι πολύ ενδιαφέροντα Μπράιαν αλλά το βασικό είναι ότι ένας γιγάντιος Όσκαρ Άιζακ μπορεί να μαζεύει μεταλλαγμένους στη γροθιά του.

Το “X-Men: Apocalypse” έρχεται τέλη Μαϊου. Και, σε μια απίστευτη εξέλιξη για τα σημερινά δεδομένα της βιομηχανίας, δεν ξέρουμε πότε και αν και τι σίκουελ θα έχει.