Chris Pizzello / AP
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Jessie J διαγωνίζεται σε κινέζικο ριάλιτι. Γιατί;

Από κριτής στο βρετανικό 'Voice', παίκτρια στο κινέζικο 'Singer'.

* Update: H Jessie J ήταν η νικήτρια του ‘Singer’.

Γνωρίσαμε την Jessie J από το ‘Price Tag’, ένα από τα χειρότερα τραγούδια που έχω ακούσει ποτέ, και το αρκετά καλύτερο ‘Do It Like a Dude’. Στη συνέχεια είχε μία σταθερή πορεία από χιτάκια μέχρι το 2014 και τη συνεργασία με την Ariana Grande και τη Nicki Minaj στο υπερεπιτυχημένο ‘Bang Bang’. Τα τελευταία χρόνια ήταν coach στο βρετανικό, αλλά και στο αυστραλέζικο ‘Voice’.

Από το 2014 υπήρχε μία πτώση στην καριέρα της, αλλά ξέραμε ότι ετοιμάζεται για το καινούριο της άλμπουμ ‘R.O.S.E’, από το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει 3 σινγκλς. Μάλλον δεν το ξέραμε όμως, όσοι θα έπρεπε να το ξέρουμε -τα singles δεν πέρασαν ποτέ σε διψήφιο εκατομμύριο- γι αυτό η Jessie προέβη σε δραστικά μέτρα. Δήλωσε συμμετοχή σε κινέζικο ριάλιτι. Και από την προηγούμενη εβδομάδα είναι η πρώτη ιντερνάσιοναλ παίκτρια του ‘Singer’.

Στο πρώτο λάιβ παρουσίασε μία ακόμη εκτέλεση του ‘Ι have nothing’, μια από τις μπαλάντες που είναι η εύκολη λύση για συγκίνηση κοινού, κριτών και περάσματος σε επόμενο γύρο. Και έδωσε μια καταπληκτική ερμηνεία, δεν θα το αρνηθούμε. Τραγούδησε επίσης το δικό της ‘Domino’ και έδωσε την καλύτερη ερμηνεία που μπορείς να δώσεις σε αυτό το τραγούδι.

Αν και το ‘Singer’ είναι ακόμα στην πρώτη του εβδομάδα, η Jessie δείχνει να το πάει καλά.

Το ερώτημα όμως που τριβελίζει το μυαλό μας είναι το:

τι φά;

Αν είσαι ήδη διάσημος και πας σε διαγωνισμό ταλέντων, είσαι καταδικασμένος στην αποτυχία. Η μόνη εξαίρεση στον κανόνα ήταν η Curly Sue, που κέρδισε πέρσι το αμερικάνικο ‘Voice’. Ήταν όμως ιδιαίτερη περίπτωση, αφού ήταν ηθοποιός ως παιδί και μετά διαγωνίστηκε ως ενήλικη στο τραγούδι. Και πάλι η καριέρα της δεν θα χει συνέχεια, αλλά τουλάχιστον, αφού πήγε που πήγε, βγήκε νικήτρια.

Η Jessie J είναι επίσης κατά κάποιο τρόπο ιδιαίτερη περίπτωση, αφού πήγε σε κινέζικο talent show, και ως γνωστόν η Κίνα είναι άλλος κόσμος.

Αν βγει νικήτρια ή αν καθίσει αρκετά στο σόου, ώστε να τη μάθει το κοινό, θα ανοιχτεί σε μια αγορά που ούτε την φανταζόταν. Ταυτόχρονα προκαλεί τη Δύση να ξαναασχοληθεί μαζί της, ενώ το νέο της άλμπουμ βρίσκεται προ των πυλών.

Αν όμως δεν βγει νικήτρια ή φύγει γρήγορα, η συμμετοχή της θα είναι αυτό που θα γραφτεί στην ταφόπλακα της καριέρας της.

Αν κρίνουμε από το παρακάτω ποιητικό τραγούδι, η J πρόσφατα πέρασε μια δημιουργικο-ψυχολογική κρίση. Στις σειρές έχουμε δει πολλές φορές πρωταγωνίστριες να μετακομίζουν στην Ιαπωνία, όταν δεν έχουν τίποτα να χάσουν (εντάξει συγγνώμη για αυτό, δεν θέλω να πω ότι Ιαπωνία και Κίνα είναι το ίδιο πράγμα, καταλαβαίνετε πως το εννοώ). Η Robin του ‘Himym’, η Shoshanna του ‘Girls’ και η Rachel του ‘Master of None’ είναι τρεις που μου έρχονται στο μυαλό, αλλά θα υπάρχουν κι άλλες. Η ιστορία βέβαια δείχνει ότι δεν κάθονται πολύ.

Ας της ευχηθούμε καλή επιτυχία, είμαστε σίγουροι ότι ακούει.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Τι γίνεται όταν πρώην διάσημοι ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία από τη ζωή;