ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο Joffrey Baratheon επιστρέφει στην τηλεόραση, ας μην τον διαλύσουμε αυτή τη φορά

Μετά από 6 χρόνια απουσίας, ο Jack Gleeson αφήνει τα ποτάκια στα αθηναϊκά μπαρ και κάνει ξανά τηλεόραση.

Μετά το πανηγυρικό επεισόδιο του ‘Game of Thrones’ όπου είδαμε τον Joffrey Baratheon επιτέλους να ψοφολογάει, ο Jack Gleeson που τον υποδυόταν αποφάσισε να σταματήσει την υποκριτική.

«Παίζω από τα 8 μου», είχε εξηγήσει τότε στο Entertainment Weekly με αφορμή το τέλος του Joffrey. «Απλά σταμάτησα να το διασκεδάζω όπως το διασκέδαζα. Τώρα υπάρχει η προοπτική να το συνέχιζα βιοποριστικά, ενώ τώρα ήταν κάτι που πάντα έκανα για ψυχαγωγία με φίλους μου, ή το καλοκαίρι για πλάκα. Το διασκέδαζα. Όταν κάτι αρχίζεις να το κάνεις βιοποριστικά, αλλάζει η σχέση σου μαζί του. Δεν είναι ότι το μισώ, απλά δεν είναι αυτό που θα ήθελα να κάνω».

Πριν ακόμα κιόλας ολοκληρώσει τα γυρίσματα του ‘Game of Thrones’, είχε ήδη προετοιμάσει το έδαφος σε συνέντευξή του με τον Independent, όπου είχε τονίσει ότι ήθελε να επιστρέψει στην ανωνυμία επειδή «το lifestyle που έρχεται με το να είσαι ηθοποιός σε επιτυχημένη σειρά δεν είναι κάτι που με τραβάει». Σίγουρα, επίσης, δεν θα είχε βοηθήσει και τρομερά το γεγονός ότι είχε γίνει ο πιο χαστουκισμένος άνθρωπος στην Ιντερνετική Ιστορία.

Ο Gleeson που εκείνες τις ημέρες είχε επιστρέψει από φιλανθρωπικό ταξίδι του στην Αϊτή με τον οργανισμό Goal, είχε εμπνευστεί από τη δράση και σκόπευε να χρησιμοποιήσει τη δημοσιότητά του σε αντίστοιχες.

Οι δημόσιες εμφανίσεις του έκτοτε υπήρξαν ελάχιστες, αν και όλα δείχνουν ότι στο μεταξύ έκανε ζωάρα. Έγραφε και έπαιζε σε μικρές θεατρικές παραστάσεις, χόρευε Mariah Carey σε wrestling shows με ρόμπες και μουστάκια και έκανε στριφτά τσιγάρα σε αθηναϊκό μπαρ.

Έξι χρόνια μετά την αποχώρησή του όμως, ο Joffrey της καρδιάς και της χλεύης μας θα κάνει ένα διάλειμμα από την αφάνεια και θα συμμετάσχει στην κωμωδία της Sara Pascoe, ‘Out of Her Mind’. Η κωμικός έχει δηλώσει κατενθουσιασμένη με το καστ που έχει συγκεντρώσει (εκτός από τον Gleeson και την ίδια, θα δούμε μαζί την Cariad Lloyd του ‘Peep Show’ και την υποψήφια για βραβείο Olivier, Juliet Stevenson), ενώ το BBC έχει περιγράψει την κωμωδία ως «εξερεύνηση του σπαραγμού, της οικογένειας και του πώς να τα αντιμετωπίσεις».

Το ‘Out of Her Mind’ έχει στόχο να ανατρέψει το κλασικό φορμάτ των sitcoms, συνδυάζοντας εκκεντρικούς χαρακτήρες, animation και επιστημονικές εξηγήσεις.

Joffrey, υποσχόμαστε να είμαστε καλύτεροι. Απλώς αυτή τη φορά, προσπάθησε να περιορίσεις τους αποκεφαλισμούς.

***

Δέκα χρόνια μετά το τέλος του ‘Lost’, η ομάδα του POP για τις Δύσκολες Ώρες επιστρέφει στο Νησί. Στην 4η σεζόν της σειράς τα πράγματα ξεφεύγουν (με την καλή έννοια). Τα Flash-forwards, νέοι χαρακτήρες εισβάλουν στο νησί, και η μυθολογία κεντράρεται με απόλυτη επιτυχία στα πρόσωπα του δράματος. Επίσης, The Constant!