ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Και ξαφνικά, το ‘Yellowstone’ είναι το μεγαλύτερο χιτ στην καλωδιακή μετά το Walking Dead

There's a new sheriff in town (κυριολεκτικά).

ΝΑΙ ΡΕ ΨΥΧΑΡΑ KEVIN COSTNER. Μα είχα επενδύσει ποτέ στην επαναφορά της καριέρας του Costner; – αναρωτιέμαι εδώ και κάποια λεπτά. Όχι, αλλά ούτε σ’ αυτήν του Michael Keaton είχα επενδύσει και υπήρξε μία από τις αγαπημένες μου στιγμές της τελευταίας πενταετίας. Καλοκαίρια και χειμώνες στο Star και το MEGA Cinema ήταν αυτά, θα σέβεσαι.

Πριν καν ολοκληρωθεί η 1η σεζόν του τον ερχόμενο Αύγουστο, το ‘Yellowstone’ ανανεώθηκε για δεύτερη με συνοπτικές διαδικασίες από το Paramount Network. Η σειρά ακολουθεί τον Costner και την οικογένεια του χαρακτήρα του, Josh Dutton. Ως ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ράντσου βοοειδών στις Ηνωμένες Πολιτείες, έρχεται σε συχνή αντιπαράθεση με όσους βρίσκονται στα σύνορά του – μια πόλη που μεγαλώνει, την περιοχή των Ινδιάνων, το πρώτο εθνικό πάρκο της Αμερικής. Αυτά την ίδια στιγμή που γύρω του οι συμμαχίες αλλάζουν, οι πληγές παραμένουν ανοιχτές και οι φόνοι άλυτοι.

Αν είσαι γνώριμος με τη δουλειά του υποψηφίου για Όσκαρ σεναριογράφου, Taylor Sheridan, στα ‘Sicario’, ‘Hell or High Water’ ή στο ‘Wind River’ όπου δοκίμασε και τις σκηνοθετικές του δυνάμεις για πρώτη φορά, τότε ξέρεις ότι δεν υπάρχει δημιουργός αυτή τη στιγμή πιο αφοσιωμένος στο νεο-γουέστερν απ’ αυτόν. Ίσως ούτε και οι αδελφοί Κοέν. Η «ανεπίσημη Τριλογία Συνόρων», όπως είχε ονομάσει τις τρεις ταινίες του, είχαν έντονο το στοιχείο της κοινωνικής αδικίας και του αποτυχημένου αρχηγού οικογένειας που ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Το ‘Yellowstone’ κινείται στους ίδιους τόνους, αλλά ως σειρά έχει τον χρόνο να εμβαδύνει περισσότερο.

Μετά από μια πρεμιέρα 5,3 εκατομμυρίων τηλεθεατών που έσπασε το ρεκόρ του δικτύου της (και ως Paramount Network και ως Spike TV όπως είχε μετονομαστεί για μεγάλη περίοδο) και σύμφωνα με το έγκυρο Deadline, η σειρά έγινε στην πορεία το πιο επιτυχημένο show στην καλωδιακή μετά το ‘Walking Dead’, με πολύ καλά ποσοστά στο δυναμικό κοινό και στις γυναίκες.

Η 1η σεζόν του ‘Yellowstone’ θα τελειώσει στις 22 Αυγούστου.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.