ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Καλλιτεχνικό τρολάρισμα

Στην αφίσα της νέας σεζόν “Mad Men” ο Don Draper πέφτει και οι περαστικοί βγάζουν τον καλλιτέχνη μέσα τους.

H 5η σεζόν της αγαπημένης σειράς ξεκινά στις 25 Μαρτίου και το AMC γέμισε τους δρόμους της Νέας Υόρκης (και της υπόλοιπης Αμερικής ίσως, δεν ξέρουμε, δεν έχει σημασία) με το σχετικό πόστερ, το οποίο έχει την εξής ιδιομορφία:

Είναι σχεδόν άδειο.

 

Δείχνει απλά μια φιγούρα ενός άντρα που πέφτει, σε ευθεία αναφορά στους τίτλους αρχής της σειράς, οι οποίοι με τη σειρά τους συμβολίζουν την πτώση του Σιωπηλού, Στιβαρού Άντρα (οι Don Draper του κόσμου) ή/και του Αμερικάνικου Ονείρου όπως άνθισε στα ‘60s και μαράθηκε στην πορεία.

Τελοσπάντων, τι μας νοιάζουν όλα αυτά θα  μας πεις. Διάφορα γκρουπ  από αυτά που βγαίνουν και γκρινιάζουν για βίαιες σκηνές στις αγαπημένες σου ταινίες και από αυτά που ευθύνονται που ο Jack Bauer έλεγα πάντα μόνο “dammit” βγήκαν και άρχισαν τη μίρλα, ότι το πόστερ εκμεταλλεύεται την εικονογραφία της 11ης Σεπτεμβρίου δείχνοντας έναν άντρα να πέφτει κι ότι είναι “too soon” κλπ.

Θα αναφωνούσαμε “έλεος”, αλλά ευτυχώς το κοινό ανέλαβε να κάνει την κατάσταση καλύτερη, ρίχνοντάς το στο τρολάρισμα. Το καλλιτεχνικό τρολάρισμα. Με την αφίσα να μπαίνει στο επίκεντρο των συζητήσεων τις περασμένες μέρες, πολλοί άνθρωποι είχαν προφανώς μαζικά την ίδια ιδέα: Να γεμίσουν το αχανές λευκό της με άλλα στοιχεία ώστε ο άντρας πλέον να μην πέφτει στο κενό, αλλά να κάνει, εχμ, άλλες δραστηριότητες.

Το νεοϋορκέζικο site Gothamist μάζεψε τα καλύτερα, και ύστερα ζήτησε από τους αναγνώστες του να συνεισφέρουν κι εκείνοι, είτε με φωτογραφίες που θα έπαιρναν από τον υπόγειο, είτε με τη δύναμη των υπολογιστών τους.

Mad Men 

Φανταστικά πράγματα. Η 5η σεζόν του “Mad Men” ξεκινάει, αν δεν το έχεις εμπεδώσει ως τώρα, στις 25 Μαρτίου.