ΣΙΝΕΜΑ

Έχεις λιγότερο από 15 μέρες για να παίξεις στην επόμενη ταινία του Keanu Reeves

Δεν είναι φάρσα: Παίξε air guitar στο παρακάτω κομμάτι, στείλε το βίντεο και μπορεί όντως να εμφανιστείς στο 'Bill & Ted 3'.

Το ‘Bill & Ted Face the Music’ σε σκηνοθεσία του Dean Parisot που μας έδωσε το αγαπημένο μας ‘Galaxy Quest’, θα βάλει τον Bill (Alex Winter) και τον Ted (Keanu Reeves) να συνθέσουν επιτέλους εκείνο το πολυπόθητο τραγούδι που θα σώσει τον κόσμο. Με μία παγίδα όμως: Όπως τους ενημερώνει ένας επισκέπτης από το μέλλον, θα έχουν μόλις 1 ώρα και 18 λεπτά για να το κάνουν. Διαφορετικά η ζωή όπως την ξέραμε ως τώρα θα καταστραφεί.

Ο Reeves και ο Winter είχαν τελειώσει με τα γυρίσματα του νέου ‘Bill & Ted’ πριν τον ερχομό της πανδημίας, οπότε η ταινία είναι προς το παρόν ακόμα προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Αύγουστο. Εξακολουθούμε να μην ξέρουμε πώς νιώθουμε για τον ξυρισμένο John Wick στο μεταξύ, αλλά ας είναι.

Αν ανυπομονείς για την επιστροφή των δύο κολλητών φίλων και θα ήθελες να συνυπάρξεις μαζί τους στην ταινία, τώρα έχεις την ευκαιρία να κάνεις την προσπάθειά σου στο www.partyonwithbillandted.com. Χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για την πλοκή της ταινίας, η παραγωγή σε προσκαλεί να ακούσεις το demo ενός τραγουδιού που έχει ανεβάσει στο site και να γυρίσεις ένα βίντεο με τον εαυτό σου να το παίζει. Αν δεν έχεις μουσικά όργανα ή δεν ξέρεις να παίζεις κάποιο, δεν χρειάζεται! Υπάρχει πάντα η air guitar. Όταν είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, ανέβασε το βίντεο στο site μέχρι τις 20 Μαΐου. Υπόψιν: Εάν έχεις απομονωθεί στο σπίτι με συγγενείς ή φίλους λόγω της καραντίνας, είναι και αυτοί ευπρόσδεκτοι στο βίντεο.

Όπως εξήγησε ο συν-σεναριογράφος της ταινίας Ed Solomon στο Collider, η συμμετοχή του κόσμου ήταν μια ιδέα που είχαν εξαρχής. Τώρα που κοντεύουν να τελειώσουν με το post-production είναι έτοιμοι να την προχωρήσουν:

«Θέλουμε ποικιλία και θέλουμε να νιώσει ο κόσμος ελεύθερος να χρησιμοποιήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του. Υποθέτω σε έναν ιδανικό κόσμο θα είχαμε ένα εύρος από looks – ανθρώπους με διαφορετικά μουσικά όργανα, ανθρώπους χωρίς αυτά. Ανθρώπους από το σήμερα και ανθρώπους από το παρελθόν. Ακόμα και από το διάστημα τώρα που το σκέφτομαι. Παρεμπιπτόντως, δεν εννοώ να ντυθούν όπως κάποιο διάσημο πρόσωπο της ιστορίας (φαντάζομαι ότι θα είχαμε 1800 Abe Lincolns σε αυτή την περίπτωση), αλλά πιο πολύ, εάν σας υποκινεί η ατμόσφαιρα, θα θέλαμε πολύ να συμπεριλάβουμε ανθρώπους που φαίνονται να είναι από διαφορετικές ιστορικές περιόδους».

Ο Reeves στο μεταξύ που είχε εκδηλώσει εδώ και χρόνια την επιθυμία του να επιστρέψει στο franchise, πρέπει να θυμίζει ακόμα στους δημοσιογράφους ότι παίζει τον Ted και όχι τον Bill.

Εκτός από τον Reeves και τον Winter, στην ταινία θα δούμε και την Samara Weaving που ξεχωρίσαμε στο ‘Ready Or Not’ και βρίσκουμε αυτές τις μέρες στο ‘Hollywood’ του Netflix.

Αυτή τη στιγμή, το ‘Bill & Ted Face the Music’ είναι προγραμματισμένο για τις 21 Αυγούστου, ενώ το ‘John Wick 4’ μεταφέρθηκε για τον Μάιο του 2022.