ΣΙΝΕΜΑ

“Κι εγώ πίστευα κάποτε στα σύνορα”: Δες το πρώτο τρέιλερ για το ‘Amerika Square’

Δείτε πρώτοι το τρέιλερ και την αφίσα της ταινίας του Γιάννη Σακαρίδη με τον Γιάννη Στάνκογλου και τον Μάκη Παπαδημητρίου.

Τζαζ, τατουάζ και σύγχρονη Αθήνα.

Στο πρώτο τρέιλερ για την πολυαναμενόμενη ‘Amerika Square’ του Γιάννη Σακαρίδη, η σημερινή καθημερινότητα πρόκειται να φέρει 4 ανθρώπους σε σύγκρουση με τον εαυτό τους, με τους γύρω τους, και με την ηθική τους. Ένα καίριο φιλμ βασισμένο στο βιβλίο ‘Η Βικτώρια Δεν Υπάρχει’ του Γιάννη Τσίρμπα από τις εκδόσεις Νεφέλη, που αγγίζει θεματικές σημαντικές, με τρόπο ευθύ και σκληρά αναγνωρίσιμο, η ‘Amerika Square’ έκανε πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (όπου και απέσπασε το βραβείο FIRPESCI) με συμμετοχές σε πολλά ακόμα διεθνή Φεστιβάλ.

Μα περισσότερο από κάθε διάκριση, η σημασία του φιλμ έχει να κάνει με τα θέματα που αγγίζει. Όπου με φόντο την πολύβουη Πλατεία Αμερικής, τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται και βλέπουν τις ζωές τους να αλλάζουν καθοριστικά.

Δες το τρέιλερ:

Στην ‘Amerika Square’, ο Μπίλι (Γιάννης Στάνκογλου) και ο Νάκος (Μάκης Παπαδημητρίου) είναι φίλοι από παιδιά, όμως έχουν εξελιχθεί σε δύο διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες. Ο Νάκος, ζει ακόμα με τους γονείς του, μισεί τους ξένους που έχουν κατακλύσει το μόνο πράγμα που του δίνει ταυτότητα, τη γειτονιά του. Εκεί, ο Μπίλι, ένας rock n’ roll σαραντάρης με το δικό του μπαρ και το παράνομο tattoo studio στο πατάρι, παρατηρεί τις αλλαγές στο τοπίο μέχρι που μια αναπάντεχη ερωτική ιστορία βομβαρδίζει τον μικρόκοσμο του.

Η Τερέζα (Ξένια Ντάνια), μια μπλεγμένη στα δίχτυα της μαφίας Αφρικανή τραγουδίστρια, θέλει να καλύψει ένα παλιό tattoo και η χημεία μεταξύ τους είναι ακαριαία. Παράλληλα, ο Τάρεκ (Βασίλης Κουκαλάνι), ένας απελπισμένος πρόσφυγας από τη Συρία με τη 10χρονη κόρη του, απευθύνεται όπου μπορεί για να φύγει από τη χώρα. Όσο ο Νάκος καταστρώνει σχέδιο εξολόθρευσης μεταναστών, η τύχη υφαίνει τη δική της πλοκή και φέρνει τις μοίρες των ανθρώπων κοντά, όσο μακριά κι αν γεννήθηκαν.

Δείτε πρώτοι και την αφίσα της ταινίας:

*Το ‘Amerika Square’ βγαίνει στις αίθουσες στις 23 Μαρτίου από τη Feelgood.