ΜΟΥΣΙΚΗ

Les Négresses Vertes την Παρασκευή 6 Μαρτίου στο Gagarin 205

Celebrating the 30th anniversary of 'Mlah'.

Μια χαρισματική και θορυβώδης μπάντα που γεννήθηκε στα εργατικά προάστια του Παρισιού στα 80s, μέσα από το εμβληματικό cabaret Zingaro, την punk και gypsy σκηνή της εποχής, και παραμένει, μέχρι και σήμερα, μία από τις πλέον εμβληματικές παγκοσμίως.

1988 Το Αlternative Rock βρίσκεται στην κορύφωσή του και οι Les Négresses Vertes κυκλοφορούν το ‘Mlah’. Ένα ιστορικό album που ανοίγει με έναβαλς, για να εξελιχθεί σε καταιγισμό, με το post-punk μανιφέστο ‘Zobi la mouche’, το ‘Voila l’été’, το ‘Sous le soleil de bodega’, το ‘Face à la mer’!

1992 – Στα τέλη της χρονιάς οι Les Négresses Vertes επισκέπτονται την Αθήνα και το θρυλικό Ρόδον Club, στη μία και μοναδική τους ως σήμερα εμφάνιση, η οποία έχει μείνει ιστορική.

Όσοι τους έχουν δει στη σκηνή, θυμούνται ακόμα την ενέργεια, το συναίσθημα, το πάθος και το δημιουργικό fusion μουσικών ειδών.

2020Την Παρασκευή 06 Μαρτίου, οι Les Négresses Vertes επιστρέφουν στην Αθήνα, για να γιορτάσουν μαζί μας στο Gagarin 205, την 30η επέτειο του MLAH’.

Το remix του William Orbit στο ‘Zobi’, τους άνοιξε την πόρτα της Μεγάλης Βρετανίας, όπου έδωσαν ιστορικές συναυλίες, με αποκορύφωμα την εμφάνισή τους στο Reading Festival του 1989, δίπλα σε ονόματα όπως οι New Order, Billy Bragg, The Pogues, Green on Red, Swans, Νew Model Army.

O τραγικός χαμός του τραγουδιστή Helno το 1993 ήταν μια κρίσιμη καμπή στην ιστορία του συγκροτήματος, την οποία κατάφεραν να ξεπεράσουν και να συνεχίσουν, εξερευνώντας νέες μουσικές κατευθύνσεις και συνεργασίες, όπως αυτές με τους Massive Attack για το καταπληκτικό remix του ‘Face à la mer’, και τον Howie B στην παραγωγή του album ‘Trabendo’.

Από το 2018 περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο της MLAH Tour,

και την Παρασκευή 06 Μαρτίου θα είναι στο Gagarin 205, για να γιορτάσουν μαζί μας τα 30 χρονια απο το album που προσδιόρισε ένα ολόκληρο μουσικό είδος.

Tην επόμενη μέρα, Σάββατο 07 Μαρτίου, οι Les Négresses Vertes θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, στο Club του Μύλου.

Προπώληση εισιτηρίων:
Αθήνα
Viva.gr | Reload Stores | Seven Spots | Bιβλιοπωλεία Ευριπίδης | Τεχνόπολη | Fairplay (Αγ. Δημητρίου 13, Κηφισιά) | Tηλεφωνικά: 11876
Link ηλεκτρονικής προπώλησης

Θεσσαλονίκη :
123tickets.gr | Classic cafe bar Διώροφον | (Κερασούντ
ος 81, Καλαμαριά, τηλ. 2310 453 998) | Dizzy Dolls (Λαδάδικα) | Σάρωθρον (Λαδάδικα)
Link ηλεκτρονικής προπώλησης:

Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ (προπώληση / ταμείο)

Fb event: Les Negresses Vertes live στην Ελλάδα 2020!