ΛΙΣΤΕΣ

Μαθήματα εκδίκησης από τις ταινίες του Liam Neeson

Aπό το "Taken" μέχρι το πιο πρόσφατο "Ψυχρή καταδίωξη" o Liam Neeson δεν ποιεί την νήσσαν.

Τίποτα καινούριο δεν συμβαίνει στην παγωμένη πόλη Kehoe μέχρι που ο γιος του Νελς, ενός ταπεινού οδηγού εκχιονιστικού μηχανήματος του δήμου, δολοφονείται μετά από εντολή του Viking, του τοπικού Βαρόνου ναρκωτικών. Ο Νελς, που υποδύεται ο Liam Neeson (καταλάβατε ήδη που το πάει η ταινία) αποφασίζει τότε να ξεπαστρέψει έναν έναν ολόκληρο το καρτέλ.

Με αφορμή την καινούρια ταινία του Liam Neeson ‘Ψυχρή καταδίωξη’, που κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Spentzos Film, σας προτείνουμε λοιπόν τρόπους να εκδικηθείτε και εσείς όσους σας έχουν καταστρέψει τη ζωή.

ΠΕΙΤΕ ΜΙΑ ΨΑΡΩΤΙΚΗ ΑΤΑΚΑ

Θέλετε να εκδικηθείτε κάποιον που σας έκλεψε την κοπέλα, τη σύζυγο ή την κόρη σας (έναν κακό γαμπρό στην τελευταία περίπτωση); Κοιτάξτε τον στα μάτια και πείτε του “Άφησέ την, αλλιώς θα κοιτάζεις πίσω σου για όλη σου τη ζωή”, όπως είπε ο Neeson στο ‘A walk among the tombstones’.

ΑΡΧΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

“Δεν έχω λεφτά, έχω όμως κάποιες πολύ συγκεκριμένες δεξιότητες. Δεξιότητες που έχω αποκτήσει έχοντας πίσω μου μια πολύ μεγάλη καριέρα. Δεξιότητες που με κάνουν εφιάλτη για άτομα σαν κι εσένα”. Η τηλεφωνική απειλή από το ‘Taken’ είναι ίσως η πιο badass στιγμή ταινίας Neeson χωρίς να υπάρχει καν δράση.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ

Πριν την επιβίωση του Leonardo DiCaprio με την αρκούδα, ο Neeson είχε επιβιώσει πάλι εναντία σε όλες τις πιθανότητες στην παγωμένη Αλάσκα στο ‘The Grey’. Χτύπα κι άλλο Θεέ, φώναξε στην παγωνιά και τον είδε ο Θεός και τον φοβήθηκε.

ΘΑ ΤΗ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΑ

“Δως μου ένα λεπτό και θα είμαι καλός. Αν μου δώσεις μία ώρα, είμαι τέλειος. Αν μου δώσεις έξι μήνες, είμαι αήττητος”, λέει ο Neeson στο ‘A-Team’. Τα λαϊκά ρητά δεν έχουν βγει χωρίς λόγο και ο εκδικητής μας το ξέρει καλά αυτό. Γι αυτό και σχεδιάζει την εκδίκηση με χειρουργική ακρίβεια και δεν τον νοιάζει ο χρόνος που θα περάσει, αλλά το αποτέλεσμα.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Στην ‘Ψυχρή καταδίωξη’ ο Liam Neeson είναι ένας απλός πολίτης που δεν έχει “συγκεκριμένες δεξιότητες εξ αιτίας της πολύχρονης καριέρας του” όπως είχε στις περισσότερες ταινίες του. Τώρα το μόνο που έχει ως δεξιότητα είναι ό,τι έχει διαβάσει πολλά αστυνομικά μυθιστορήματα. Και είναι αρκετό. Για badass στιγμές από λογοτεχνία μπορείτε να πάρετε ιδέες και από αυτό το παλαιότερό μας άρθρο.

‘Ψυχρή καταδίωξη’ (Cold Pursuit) κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Spentzos.

ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΙΖ

Πόσο Liam Neeson είσαι;