© Amazon Prime
LORD OF THE RINGS

Lord of the Rings: Αναλύουμε καρέ-καρέ το νέο τρέιλερ του Rings of Power

Από το Forodwaith και το Lindon, μέχρι την Galadriel και τον Gil-galad, αποκωδικοποιούμε το τρέιλερ του Lord of the Rings: The Rings of Power που περίμεναν όλοι να δουν.

Το πρώτο μεγάλο τρέιλερ του Lord of the Rings: The Rings of Power έκανε πρεμιέρα κατά τη διάρκεια του Super Bowl και εμείς είμαστε εδώ για να το αναλύσουμε.

Δες αμέσως τώρα το τρέιλερ του Lord of the Rings: The Rings of Power και συνέχισε μαζί μας στη φρενίτιδα της αποκωδικοποίησής του:

 

Μία πόλη των Ανθρώπων

Lord of the Rings: The Rings of Power

Η έναρξη έγινε με εικόνες που θυμίζουν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της τριλογίας Lord of the Rings του Peter Jackson. Την είσοδο του Argonath, ή αλλιώς Gates of Argonath, ή Pillars of Kings που έστεκαν στα βόρεια σύνορα της Gondor, δύο τεράστια αγάλματα με το ένα τους χέρι υπερυψωμένο.

Εκείνα τα αγάλματα ήταν έργα των Ανθρώπων, άρα μπορούμε να περιμένουμε το ίδιο και εδώ. Τούτη η πόλη όμως δεν είναι η Minas Tirith, αλλά κάποιο άλλο ανθρώπινο βασίλειο. Γιατί να μην πρόκειται για τη νησιώτικη χώρα της Numenor και πιθανώς για το λιμάνι της Romenna;

Νομάδες κυνηγοί

Lord of the Rings: The Rings of Power

Δεν ξέρουμε πολλά για τα πλάσματα με τα κέρατα στην πλάτη, είναι όμως τα ίδια που έχουν ήδη παρουσιαστεί στο άρθρο του Vanity Fair: «Νομάδες κυνηγοί που περιφέρονται στα χωράφια της Μέσης Γης».

Τα Harfoots, οι πρόγονοι των Hobbits

The Rings of Power

Hobbits δεν υπήρχαν ακόμα στη Δεύτερη Εποχή της Μέσης Γης, υπήρχαν όμως οι πρόγονοί τους, τα harfoots (ένα από τα τρία είδη που έγιναν αργότερα η μία φυλή των μοντέρνων hobbits, μαζί με τα stoors -βλέπε Smeagol- και τα fallohides). Τα harfoots ήταν το πολυπληθέστερο από τις τρεις οικογένειες πλασμάτων και αυτά που κυρίως έκαναν αργότερα αποικία στο Shire, με τα πιο σπάνια fallohides ως ηγέτες.

Το harfoot που γνωρίσαμε στο τρέιλερ υποδύεται η Megan Richards, ένα «αξιαγάπητο, φιλοπερίεργο» πλάσμα σύμφωνα με το άρθρο του Vanity Fair. «Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι άλλο υπάρχει εκεί έξω; Υπάρχουν θαύματα σε αυτόν τον κόσμο πέρα ​​από την περιπλάνησή μας. Το νιώθω», την ακούμε να λέει.

Οι showrunners της σειράς Patrick McKay και JD Payne έχουν εγγυηθεί πως τα hobbits δε θα εμφανίζονταν στη Δεύτερη Εποχή -μία σωστή απόφαση γιατί αλλιώς η συμβολή τους δε θα έμοιαζε τόσο αναπάντεχη στα γεγονότα του Lord of the Rings στην Τρίτη Εποχή- αλλά έχουν κατασκευάσει μία κουλτούρα για τα harfoots που «ευδοκιμεί στη μυστικότητα και την αποφυγή του εντοπισμού».

Οι περιπέτειες της Galadriel

The Rings of Power

Το Lord of the Rings: Rings of Power βρίσκει την Galadriel στον ρόλο του αρχηγού του Βόρειου Στρατού. Η αποστολή της είναι να εξαλείψει κάθε ίχνος του κακού που κόστισε τόσες πολλές ζωές, συμπεριλαμβανομένου του αδελφού της Finrod, κατά τη διάρκεια της τυραννίας του Morgoth στην Πρώτη Εποχή.

Όταν τη βλέπουμε για πρώτη φορά στο teaser, σκαρφαλώνει σε έναν παγωμένο βράχο του Forodwaith, γνωστό και ως Northern Waste, προσπαθώντας να εντοπίσει και να καταστρέψει τυχόν υπολείμματα του Morgoth, ή και του Sauron που είχε κρυφτεί μετά την πτώση του αφέντη του.

Lord of the Rings: The Rings of Power

Κρατά μάλιστα το στιλέτο που κρατά και στην αφίσα της από τη σειρά, ένα όπλο με μοτίβα από χρυσά και ασημένια σχήματα φυτών. Αυτό θα μπορούσε να συνδέεται με τα δύο μαγικά δέντρα που έδωσαν κάποτε στη γενέτειρα της Galadriel τον κύκλο ημέρας/νύχτας, αλλά θα μπορούσε να είναι και προμήνυμα της τελικής κυριαρχίας της στο Lothlorien, ένα δάσος γνωστό για τα δέντρα του με χρυσά και ασημένια φύλλα.

Lord of the Rings: The Rings of Power

Αργότερα βλέπουμε κάποιον να αποκαλύπτει τα ξωτικίσια αυτιά της τραβώντας της τα μαλλιά, και γνωρίζοντας πως οι δρόμοι της θα διασταυρωθούν με τον Halbrand στις Sundering Seas, έναν ανθρώπινο, ορίτζιναλ χαρακτήρα της σειράς που θα προσπαθήσει να δραπετεύσει από το παρελθόν του, μπορούμε να υποθέσουμε πως πρόκειται για τη συνάντησή τους.

The Rings of Power

Υπάρχει επίσης ένα πλάνο με τη Galadriel να ιππεύει μαζί με στρατό, γιατί τι θα ήταν μία σειρά Lord of the Rings χωρίς ιππείς να διασχίζουν τα λιβάδια της Νέας Ζηλανδίας;

Lord of the Rings: The Rings of Power

Τα υπόλοιπα Ξωτικά του Lord of the Rings: Rings of Power

Ο Arondir

Arondir

Arondir

Silvan ξωτικό, κάτοικος των ανατολικών δασών της Μέσης Γης, και βοηθός στη διατήρηση της ειρήνης σε περιοχές που κατοικούνται κυρίως από θνητούς. Είναι πολύ κουλ με το τόξο και το τσεκούρι του, και μπράβο του.

Ο Gil-Galad

Lord of the Rings: The Rings of Power

Αυτός ο Βασιλιάς των Ξωτικών κυβερνά από το πολυτελές βασίλειο του Lindon κατά τη διάρκεια μεγάλου μέρους της Δεύτερης Εποχής και ήταν μεταξύ των ηγετών που ηγήθηκαν της εξέγερσης εναντίον του Sauron.

Lindon

Γνωρίζουμε ότι ο Elrond και η Galadriel θα συναντηθούν στο Lindon, άρα γιατί να μην είναι αυτό το βασίλειο που βλέπουμε στο παραπάνω στιγμιότυπο;

Ο Elrond

The Rings of Power

Ο Elrond είναι το πολιτικά έμπειρο μισοξωτικό που αναδεικνύεται στο προσκήνιο στην κοινωνία των ξωτικών ως ένας από τους ηγέτες που βοήθησαν στην πτώση του Sauron. Σκοπός του είναι να επαναδημιουργήσει τη συμμαχία μεταξύ των ξωτικών της Δύσης και των νάνων της Moria, της νεκρής μητρόπολης που είδαμε στην τριλογία του Lord of the Rings. Στη σειρά η Moria, ή αλλιώς Khazad-dûm, είναι ένα ακμάζον βασίλειο.

Ο Finrod;

Lord of the Rings: The Rings of Power

Αδερφός της Galadriel που πέθανε σε μάχη της Πρώτης Εποχής. Εάν είναι αυτός στο απόσπασμα τότε μιλάμε για flashback.

Ο Πρίγκιπας Durin IV

The Rings of Power

Ο Owain Arthur υποδύεται τον Πρίγκιπα Durin IV. Αν και εξακολουθεί να είναι πρίγκιπας κατά τη διάρκεια του The Rings of Power, ο Durin IV γίνεται τελικά Βασιλιάς και μάχεται κατά τη διάρκεια της Τελευταίας Συμμαχίας Ξωτικών και Ανθρώπων. Κατά συνέπεια το χρονοδιάγραμμα του Durin πέφτει αργότερα στη Δεύτερη Εποχή, πιο κοντά στην εποχή του Isildur δηλαδή, ο οποίος θα εμφανιστεί επίσης στη σειρά. Εφόσον οι ιστορίες της Galadriel και του Elrond λαμβάνουν χώρα χιλιάδες χρόνια πριν, η συμπερίληψή του ίσως υπονοεί μία αφήγηση πολλαπλών timelines, ή κάποια πολύ μεγάλη σύμπτυξη γεγονότων.

Η Πριγκίπισσα Disa

Disa

Η γυναίκα που τραγουδάει είναι η πριγκίπισσα των Νάνων, Disa, που υποδύεται η Sophia Nomvete. Δεδομένου ότι είναι πριγκίπισσα και ο Durin IV είναι πρίγκιπας, είναι πιθανό να έχουν κάποια σχέση γάμου ή αίματος.

Στη φωτιά

The Rings of Power

Ένα μικρό, δασύτριχο πλάσμα που μοιάζει αρκετά με το harfoot της Megan Richards απλώνει το χέρι του σε έναν ηλικιωμένο άνδρα με άγρια ​​μαλλιά και γένια, όσο βρίσκονται σε ένα λάκκο από φλεγόμενα συντρίμμια. Γνωρίζουμε πως η πλοκή του Rings of Power θα ξεκινήσει με εκείνη και έναν φίλο να συναντούν «έναν μυστηριώδη χαμένο άνδρα του οποίου η καταγωγή υπόσχεται να είναι ένα από τα πιο δελεαστικά αινίγματα της σειράς». Μήπως πρόκειται για αυτήν εδώ τη συνάντηση;

The Rings of Power

Είναι επίσης πιθανό να πρόκειται για αυτούς τις δύο φιγούρες που δίνουν τα χέρια στο τέλος του trailer, ειδικά εφόσον ο χαρακτήρας της harfoot έχει αναφερθεί ως πρόθυμος να βοηθήσει τον καθένα που έχει ανάγκη, ακόμα κι αν φαίνονται ασυνήθιστοι και περίεργοι.

Το POP για τις Δύσκολες Ώρες μπαίνει σε mood Μέσης Γης και συνεχίζει το αφιέρωμα One Ring to Rule Them All για τις εμβληματικές ταινίες του Peter Jackson και το έργο του J.R.R. Tolkien! Άκουσε εδώ το πρώτο μας επεισόδιο για τη Συντροφιά του Δαχτυλιδιού και συνέχισε με το Two Towers παρακάτω: