ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Made for Love: Ζητήσαμε εξηγήσεις από την Cristin Milioti

Κι αν ήθελες να ξεφύγεις από μια σχέση αλλά δεν ήξερες πώς; Η high concept δραματική κομεντί επιστημονικής φαντασίας(!) δεν μοιάζει με τίποτα άλλο στην τηλεόραση, κι η πρωταγωνίστρια μας εξηγεί γιατί.

Στη σειρά Made for Love του ΗΒΟ Max, που προβάλλεται αποκλειστικά στην Ελλάδα μέσα από το COSMOTE TV, μια γυναίκα αποδρά από έναν ασφυκτικό δεκαετή γάμο με έναν δισεκατομμυριούχο γκουρού της tech βιομηχανίας, αλλά ανακαλύπτει πως ο σύζυγός της έχει εμφυτεύσει μια συσκευή παρακολούθησης- που του επιτρέπει να παρακολουθεί όχι μόνο την τοποθεσία της, αλλά και τα συναισθηματικά της δεδομένα.

Αυτός ο quirky τεχνολογικός εφιάλτης βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Alissa Nutting και στηρίζει σε τεράστιο βαθμό το παράτολμο εγχείρημά του στον τρόπο που η Milioti καταφέρνει να επικοινωνεί στο θεατή αγωνία, απόγνωση αλλά και πείσμα. Είναι ένα παράτολμο high concept τόλμημα που λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό χάρη σε αυτά που φέρνει η ίδια η Milioti στην οθόνη.

Το Made for Love προβάλλεται αποκλειστικά στην COSMOTE TV.

Καθώς η Hazel παλεύει να ξεφύγει και καθώς η αφήγηση μας αποκαλύπτει εκτός χρονικής σειράς τις λεπτομέρειες αυτής της σχέσης, το Made for Love εξελίσσεται σε κάτι πραγματικά ασυνήθιστο και ξεχωριστό. Γι’αυτό θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα, από την ίδια την πρωταγωνίστρια. Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά ένα Q&Α, με 10 ερωτήσεις στην Cristin Milioti για τις ιδέες πίσω από τη σειρά, για το τι σημαίνει «σύνδεση» σήμερα, και για το πώς το Made for Love ταιριάζει με τη Μικρή Γοργόνα και το Kill Bill.

1. Ποια είναι η βασική ιδέα του Made for Love;

Νομίζω πως το Made for Love είναι για ανθρώπους που είναι απεγνωσμένοι για σύνδεση. Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα σε αυτό είναι πως αντιστέκεται στην κατηγοριοποίηση. Υπάρχει ένα στοιχείο sci-fi, υπάρχει ένα στοιχείο μαύρης κωμωδίας, υπάρχει και μια σχέση. Υπάρχουν αληθινές σχέσεις που εξερευνώνται. Ξέρω πως όταν το διάβασα πρώτη φορά, δεν είχα διαβάσει ξανά κάτι σαν αυτό. Κι επίσης, δεν είχα δει ένα δεσμό πατέρα-κόρης να εξερευνάται με αυτό τον τρόπο. Δεν είχα δει ποτέ έναν γάμο κι ένα διαζύγιο να εξερευνώνται με αυτό τον τρόπο. Οπότε είναι κάπως δύσκολο να περιγράψω τι είναι. Κι αυτό είναι ένα από τα πράγματα που το κάνει σπουδαίο.

2. Ποια είναι η Hazel;

Η Hazel είναι μια γυναίκα που βρίσκει τον εαυτό της σε απόγνωση καθώς προσπαθεί να αποδράσει από αυτό τον χειριστικό γάμο στον οποίο βρίσκεται παγιδευμένη 10 χρόνια, όπου είναι φυλακισμένη σε αυτό τον κατασκευασμένο χώρο του δισεκατομμυριούχου tech μεγιστάνα άντρα της. Κι έχει γίνει ένα είδος Stepford Wife, ένα κέλυφος του εαυτού της. Αποδρά και πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με το παρελθόν της, με τον απομακρυσμένο πατέρα της, που παίζει ο Ray Romano. Και πρέπει να βρει πώς θα αποδράσει από αυτό τον εξωφρενικά ισχυρό άντρα του οποίου ο βασικός σκοπός στη ζωή είναι να την ελέγχει, να την κάνει ιδιοκτησία του.

3. Γιατί θέλει να αποδράσει η από μια φαινομενικά τέλεια ζωή η Hazel;

Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα που εξερευνάμε είναι το πώς γνωστίστηκαν και γιατί συμφώνησε να έχει αυτή τη ζωή. Και νομίζω πως γίνεται με έναν πολύ αληθινό τρόπο, σαν να είναι η ιστορία μιας πριγκίπισσας. Είναι σαν στη Μικρή Γοργόνα, αποκτά πόδια και μπορεί να πάει να ζήσει με τον πρίγκιπα, αλλά δε μπορεί να δει ξανά την οικογένειά της και δε μπορεί να μιλήσει. Είναι αυτό, προσωποποιημένο.

Είναι σαν αυτό το όνειρο που της έχουν πουλήσει, που έχουν πουλήσει σε όλους μας, και το βλέπουμε ξανά και ξανά. Είναι ένα όνειρο τόσο αστραφτερό και μοιάζει σαν κάτι που θα ήσουν πολύ τυχερός ή τυχερή να είσαι μέρος μιας τέτοιας ζωής. Και τότε καταλήγει ένας εφιάλτης από τον οποίο δε μπορείς να επιβιώσεις. Είναι φυλακή.

4. Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία κατά την απόδραση;

Κάτι που μου έκανε εντύπωση για τη Hazel είναι πως ήταν πάντα λίγο σαν ο χαρακτήρας της Uma Thurman στο Kill Bill αν ήταν πολύ κακή στη δουλειά της. Αυτό θα συνέβαινε σε ένα αληθινό πρόσωπο που θα βρισκόταν σε μια τέτοια κατάσταση. Δε θα ήξερε ξαφνικά πώς, ας πούμε, να πετάξει ένα τσεκούρι ή να διαλύσει ένα αυτοκίνητο ή τίποτα τέτοιο. Αντέχει όπως μπορεί.

Μέρος της κωμωδίας προέρχεται από αυτό. Είναι μια γυναίκα που επιχειρεί να αφήσει πίσω αυτή τη φυλακή, μια πολύ δύσκολη απόδραση χωρίς να έχει καθόλου εφόδια και καθόλου ικανότητες. Πρέπει να χρησιμοποιήσει ακριβώς ό,τι βρίσκεται μπροστά της και τα κάνει μαντάρα σε κάθε στροφή, αλλά γλιτώνει ίσα ίσα. Νομίζω πως ήταν πολύ, πολύ αστείο.

5. Τι μπορούμε να μάθουμε από την περιπέτεια της Hazel;

Παραείναι καλή η συμφωνία για να είναι αληθινή. Δεν μου αρέσει να τα απλοποιώ όλα σε ένα μόνο συμπέρασμα, αλλά, ας πούμε, δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα. Επιστρέφουμε πάλι σε αυτό που λέγαμε πριν, τα πράγματα που μας πουλάνε, οι στόχοι που πρέπει να πετύχουμε στη ζωή μας, ή το μέγεθος των επιτυχιών ή το μέγεθος του πλούτου — είναι όλα ένα σύστημα φτιαγμένο σε έναν πύργο από τραπουλόχαρτα. Δεν ξέρω, οι άνθρωποι πρέπει να απορρίπτουν περισσότερο αυτά τα συστήματα και να ακούν αυτό που αληθινά θέλουν. Δε νομίζω πως η Hazel ξέρει ακριβώς τι είναι αυτό που θέλει.

6. Ποια ήταν η δυσκολότερη σκηνή;

Ένα από τα πιο ελκυστικά πράγματα για μένα ήταν το να μπορώ να εξερευνήσω πώς είναι κάποιος χαρακτήρας που δίνει μια ερμηνεία μέσα σε μια ερμηνεία, μέσα σε μια ερμηνεία. Αυτό είναι πολύ δελεαστικό για μένα ως ηθοποιό, το ότι αυτή η γυναίκα έπρεπε να υπάρχει κατά αυτό τον τρόπο για 10 χρόνια. Και προβάλλει αυτή την εξωτερική λάμψη όταν μέσα της απολύτως πεθαίνει. Αυτό είναι που μου άρεσε πιο πολύ να φιλμάρω.

7. Πώς βοηθάει η μη χρονική αφήγηση να καταλάβουμε καλύτερα αυτούς τους χαρακτήρες;

Νομίζω κάποιες φορές έτσι λειτουργεί η μνήμη. Όταν προσπαθούμε να ενώσουμε πράγματα στον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τις ζωές μας ή το πού βρίσκουμε τους εαυτούς μας. Νομίζω κάποιες φορές έτσι δουλεύει. Επίσης μου αρέσει πολύ αυτό ως θεατής. Μου αρέσει που υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο αποκαλύπτεται η πληροφορία.

8. Είναι η σειρά μια προειδοποιητική ιστορία για τους τεχνολογικούς κινδύνους;

Νομίζω είναι σίγουρα μια προειδοποίηση για το μέλλον. Νομίζω επίσης πως είναι οπωσδήποτε μια σάτιρα αυτού του tech μεγιστάνα τύπου ανθρώπου, αλλά επίσης δείχνει πως να, έχουμε εδώ αυτό το πράγμα που δημιουργήθηκε ώστε να ενισχύσει τη σύνδεση και στην πραγματικότητα μας πνίγει μέχρι θανάτου.

9. Υπάρχει τεχνολογία στο σόου που θα ήθελες στη ζωή σου;

Μου αρέσει κάπως η ιδέα, αλλά νομίζω θα με έκανε να νιώθω παρόμοια με το πώς κάνει τη Hazel να νιώθει στη σειρά. Η δυνατότητα να χτυπήσεις τα δάχτυλά σου και να πας οπουδήποτε θες σα να ήσουν όντως εκεί είναι πολύ δελεαστική, αλλά νομίζω πως στην πραγματικότητα θα ήταν κάτι πολύ άδειο και ψυχρό.

10. Τι ελπίζεις πως θα αποκομίσουν οι θεατές από το Made for Love;

Μου αρέσει που αυτή η σειρά παίρνει κάποια πολύ μεγάλα ρίσκα και που υπό μία έννοια ανακοινώνει τον εαυτό της πολύ έντονα. Είναι το είδος του υλικού που με ελκύει πολύ, όχι μόνο ως ηθοποιό αλλά και ως θεατή. Ελπίζω πως αυτό που θα πάρει ο κόσμος, ελπίζω πως θα δουν τον εαυτό τους μέσα σε αυτό. Νομίζω πως είναι ένας πολύ τεταμένος κόσμος, ένα πολύ τεταμένο σενάριο, αλλά στην πραγματικότητα τα πράγματα για τα οποία μιλάμε, τα πράγματα που δείχνουμε, έχουν να κάνουν με τη σύνδεση, και τους δεσμούς με τους συντρόφους μας, με τους γονείς μας, με τα τραύματά μας, με τους εαυτούς μας. Είναι όλα αυτά τα πράγματα. Μας αφορά είτε έχουμε ένα τσιπάκι στον εγκέφαλό μας είτε όχι.

*Το Made for Love προβάλλεται αποκλειστικά στην COSMOTE TV.