ΣΙΝΕΜΑ

Manchester United – ‘Deadpool’ σημειώσατε Χ

Η Man U και η 20th Century Fox έφτιαξαν κάποια από κοινού κάποια promotional βίντεο, αλλά δεν είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα.

Υπό κανονικές συνθήκες δε θα είχαμε καμία αμφιβολία ότι οι εξωγήινοι από το ‘Independence Day: Resurgence’ θα μπορούσαν να αφανίσουν την ομάδα της Manchester United, αλλά με τις άψυχες ατάκες που έδωσαν στους παίκτες να πουν και τον Jeff Goldblum να στέκεται μπροστά στο χειρότερο green-screen effect που έχουμε δει σε επαγγελματικά φτιαγμένο βίντεο, δεν ξέρουμε ποιος είναι ο πραγματικός χαμένος.

Ο λόγος γίνεται για κάποια βίντεο προώθησης που έφτιαξε η 20th Century Fox σε συνεργασία με τη διάσημη βρετανική ομάδα ποδοσφαίρου, με σκοπό – υποθέτουμε! – τη διαφήμιση των ταινιών του στούντιο.

Δεν μπορούμε να διαλέξουμε χειρότερο (ή καλύτερο μέσα στα άβολα χάλια που έχουν όλα;), οπότε ας ξεκινήσουμε με τον Wayne Rooney να λέει πως η ομάδα μπορεί να τα βάλει με μερικούς ξενόφερτους. Όπου ξενόφερτοι, βλέπε εξωγήινοι. Παίρνει bonus όποιος καταλάβει σωστά πού στο καλό έβαλαν τον Goldblum να κοιτάει όταν γύριζαν το βίντεο.

Συνεχίζουμε με τη στρατολόγηση των παικτών στους X-Men, μιας που με τον Apocalypse να πλησιάζει χρειάζεται νέο αίμα αν έχουν σκοπό να επιβιώσουν της μάχης. Αφού ο Professor X και ο Beast – αυτοί που κάνουν το dubbing τους δηλαδή – σκέφτονται τον David De Gea και τον Anthony Martial, καταλήγουν στον Rooney για τη φοβερή του συγκέντρωση. Το προβληματισμένο του βλέμμα και το “Apoca-who?” δεν είναι δείγματα του χαρίσματος που οδήγησε στην επιλογή του, αλλά ξέρουν αυτοί τι κάνουν (ε;).

Ανακηρύττουμε Αυτό Με Τον Deadpool το καλύτερο από τα τρία, αφ’ ενός γιατί μπορούμε και αφ’ ετέρου γιατί κανείς δεν κρατάει σκορ (αδιαφορήστε για τον τίτλο). Άδικος ο ανταγωνισμός βέβαια, γιατί ο Deadpool τα κάνει όλα καλύτερα. Αφήστε που σεναριακά (ναι, ok) είναι το πιο απλό και less is more με κάτι τέτοια.

 

Και κάπως έτσι οι διαφημίσεις που έκανε το καστ του ‘Agents of S.H.I.E.L.D.’ για την Coca Cola της Κίνας μοιάζουν αριστουργήματα.