MASTERCHEF

MasterChef: 5 αψυχολόγητες ενέργειες του Γιώργου – και η εξήγησή τους

Αν δεν κατακτήσει τον τίτλο του Master Chef, ο Γιώργος Λασκαρίδης έχει σίγουρα στο τσεπάκι αυτόν του Master Plan.

Ο Γιώργος Λασκαρίδης είναι ένας από τους πιο πολυσυζητημένους παίκτες τους φετινού Master Chef. Όπως και στην περίπτωση της Κατερίνας Λένη, έτσι και σε αυτή του Γιώργου, υπάρχουν άτομα που τον στηρίζουν θερμά και άλλα που δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν.

Δεν είμαστε εδώ για να πάρουμε το μέρος κάποιου, αλλά για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους. Η απόφαση του Γιώργου να δώσει την κάρτα ασυλίας στη Μαρία ήταν αυτή που έβαλε “φωτιά” τόσο μέσα στο παιχνίδι, όσο και στις συζητήσεις έξω από αυτό.

Η Μαρία ήταν μία από τις παίκτριες, τις οποίες ο Γιώργος ήθελε πολύ να βγάλει εκτός Master Chef. Την ώρα, λοιπόν, που οι κριτές τον ρώτησαν αν θα κάνει χρήση της κάρτας ασυλίας του για τελευταία φορά, αυτός αποφάσισε να αφήσει τον Τζον με τη Ντέμη να μονομαχήσουν και “έσωσε” τη Μαρία. Μια απόφαση που για πολλούς χαρακτηρίστηκε αψυχολόγητη, χωρίς κανένα απολύτως νόημα.

Έβγαλε εκτός παιχνιδιού τη Ντέμη

Ο Γιώργος είναι έξυπνος παίκτης. Για την ακρίβεια, είναι πονηρός παίκτης. Ξέρει τι κάνει, πότε το κάνει και κυρίως γιατί το κάνει. Βγήκε από το παιχνίδι (έστω και για λίγες ώρες), ξαναμπήκε και γνωρίζει πολύ καλά τη στρατηγική που θέλει να ακολουθήσει. Η – για πολλούς – αψυχολόγητη ενέργειά του να “σώσει” τη Μαρία ήταν απόλυτα δικαιολογημένη. Ήθελε με αυτό τον τρόπο να διώξει από το παιχνίδι τη Ντέμη, με την οποία δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά.

Αν και στην αρχή του Master Chef οι δυο τους είχαν μια χαρά σχέσεις, στη συνέχεια η κατάσταση στράβωσε, κάνοντας τον Γιώργο να πει on camera μέχρι και ότι “θέλω να κατέβω κάτω και να τη διώξω”. Τελικά, δεν χρειάστηκε καν να κατέβει να μαγειρέψει. Ήξερε ότι ο Τζον μπορεί να τα πάει καλύτερα σε μια μονομαχία με τη Ντέμη, τους έστειλε να παλέψουν και χάρηκε περισσότερο που έφυγε εκείνη, παρά που γύρισε ο Τζον στο σπίτι.

Άλλωστε και ο Τζον έχει μπει στο στόχαστρό του και είναι ένας από τους επόμενους παίκτες που θέλει με κάποιον τρόπο, είτε μαγειρικό, είτε όχι, να τον βγάλει εκτός παιχνιδιού. Σύμφωνα με τη Μαρία, το είχε ξαναπροσπαθήσει πάντως.

Η σχέση του με την Κατερίνα

Ο Γιώργος επιλέγει τι θα δείξει μπροστά και τι πίσω από τις κάμερες. Δεν το λέμε εμείς, το έχουν πει συμπαίκτες του βγαίνοντας καλεσμένοι σε διάφορες εκπομπές.

Η σχέση του με την Κατερίνα από την αρχή του παιχνιδιού πέρασε από σαράντα κύματα. Οι δυο τους λάτρευαν να μισιούνται. Οι καυγάδες ξεκίνησαν από νωρίς, με τις φαρμακερές ατάκες του ενός προς τον άλλο να διαδέχονται η μία την άλλη.

Βέβαια, υπήρχαν και στιγμές που ο Γιώργος αποφάσιζε εσκεμμένα να της κάνει τον καλό και να πάει με τα νερά της. Όσο κι αν η Κατερίνα του έλεγε ότι “θα σε διώξω” ή “ότι είμαι καλύτερη”, εκείνος ήξερε μέσα του πως σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν αυτά που λέει. Η αυτοπεποίθησή του ξεχειλίζει, επομένως τι να τον πειράξει μια ατάκα της Κατερίνας;

“Της αρέσει να μιλάει πολύ. Εγώ τα παίρνω ως αστεία. Όλα μια χαρά. Είναι γυναίκα. Μπορεί να με γουστάρει, μπορεί να με μισεί. Ας κάνει ό,τι θέλει. Δεν θα υπήρχε ούτε μία πιθανότητα να κοιτάξω την Κατερίνα. Απλά περιμένω τον επόμενο καυγά”.

Το χαρτάκι με τα στοιχήματα

Μία από τις πλέον αψυχολόγητες ενέργειές του, η οποία οδήγησε σε ένα μοναδικό ξέσπασμά του on camera, ήταν όταν “ανακάλυψε” ότι οι συμπαίκτες του στοιχημάτιζαν για το ποιος θα αποχωρήσει από το παιχνίδι.

Οι δύο παίκτες που μονομαχούσαν για μια θέση στο Master Chef εκείνη τη στιγμή ήταν ο Ηλίας κι ο Κώστας. Οι δύο πιο στενοί φίλοι του Γιώργου στο ριάλιτι μαγειρικής. Ο Μπέλος, η Μαρία, η Κατερίνα και η Ντέμη είχαν γράψει σε αυτό το περιβόητο χαρτάκι τις προβλέψεις τους, αλλά όπως είπαν το έκαναν στα παρασκήνια. Δεν είχαν σκοπό να το δείξουν on air. Ο Γιώργος, όμως, μιας και στην προκειμένη περίπτωση “παιζόταν” η θέση των φίλων του το εμφάνισε, ξεμπροστιάζοντάς τους.

Προφανώς και ήθελε να δείξει πόσο “κακοί” είναι οι υπόλοιποι και πόσο “καλός” αυτός που το αποκαλύπτει. Δεν χρειαζόταν, όμως. Παράλληλα, ίσως ήταν μία από τις ελάχιστες (ή και μοναδική;) περιπτώσεις, στις οποίες είδαμε τον Γιώργο να ξεσπάει κάπως. Συνήθως, είτε στα καλά, είτε στα άσχημα είναι ανέκφραστος. Σχεδόν ρομποτικός. Ακόμη και τότε που αποχώρησε από το παιχνίδι.

Το φλερτ στη δοκιμασία της καντίνας

Τα άκουσε για τα καλά μετά από εκείνη τη δοκιμασία ο Γιώργος. Σχεδόν όλοι οι συμπαίκτες του νευρίασαν για το πώς συμπεριφερόταν στην καντίνα, κάνοντας συνεχώς δημόσιες σχέσεις και κοπλιμέντα στους καλεσμένους, που έρχονταν για να παραγγείλουν.

Εκείνος, βέβαια, δεν το έκανε για άλλο λόγο εκτός από το να δείξει την καλύτερη εικόνα του, έτσι ώστε να κερδίσει την εύνοιά τους στη βαθμολογία που θα ακολουθούσε.

“Ήμουν ο τέλειος καντινάς. Μου άρεσε πάρα πολύ”, ήταν τα λόγια του.

Το έξτρα υλικό εκτός χρόνου

Είναι εντελώς αψυχολόγητο να βάλει κάποιος υποψήφιος Master Chef ένα υλικό στο πιάτο του εκτός χρόνου σε κάποια δοκιμασία. Ωστόσο, μπορούν να υπάρχουν ελαφρυντικά. Εκείνη την ώρα μπορεί να κολλήσει το μυαλό του και να υπερυσχίσει το άγχος. Βέβαια, ακόμα πιο ανεξήγητο είναι το να πει κάποιος ψέμματα on camera για κάτι που έχουμε δει όλοι στην οθόνη μας. Ο Γιώργος το έκανε, λέγοντας πως “ότι έχω βάλει στο πιάτο είναι εντός χρόνου”.

Στη συνέχεια, κατάλαβε το λάθος του, είδε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να μην το έχουν αντιληφθεί οι κριτές και η παραγωγή και πηγαίνοντας το πιάτο του για να κριθεί το ομολόγησε, ζητώντας συγνώμη και αναγνωρίζοντας το λάθος του. Σοφή κίνηση, έστω και στο και πέντε.

Λέτε να σκαρφιστεί και τίποτε άλλο μέχρι να φτάσει στο τρόπαιο;