MASTERCHEF 5

Ο σωσίας του Λεωνίδα Κουτσόπουλου είναι η μέχρι τώρα ατραξιόν του MasterChef 5

Η εκπληκτική ομοιότητα του Τεό Καλτσίδη με τον κριτή του MasterChef δίνει έξτρα ενδιαφέρον στον φετινό διαγωνισμό.

Σε κάθε σεζόν του MasterChef υπάρχει κάποιος παίκτης, o οποίος καταφέρνει να ξεχωρίσει με το «καλημέρα». Όχι απαραίτητα για τις μαγειρικές του ικανότητες, αλλά για τη συνολικότερη παρουσία του μπροστά στους κριτές. Από τις ατάκες και το χιούμορ του, μέχρι την εμφάνισή του, μπορεί να έχει αυτό το «κάτι», το οποίο να κάνει αμέσως γκελ στο κοινό.

Αν κάποιος έβλεπε τα πρώτα λεπτά του δευτεριάτικου επεισοδίου του MasterChef 5, θα καταλάβαινε γιατί ο Τεό Καλτσίδης μπήκε αυτόματα στην παραπάνω κατηγορία. Ο παίκτης από τη Θεσσαλονίκη και καταγωγή από τη Ρωσία έμοιαζε εκπληκτικά στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, με αποτέλεσμα οι τρεις κριτές να μη μπορούν να συγκρατήσουν τα γέλια τους, βλέποντάς τον.

Η ομοιότητα παίκτη-κριτή ήταν τέτοια που αμέσως το Twitter πήρε «φωτιά», με δεκάδες σχόλια να κάνουν λόγο για «αδέρφια χωρισμένα στη γέννα» ή για «τον τέλειο σωσία». Ακόμα κι ο ίδιος ο Κουτσόπουλος βλέποντας ξανά το απόσπασμα από την τηλεόρασή του, τρόλαρε τον εαυτό του με ένα χιουμοριστικό tweet.

Όπως ήταν λογικό, μετά την εμφάνιση του Τεό στον πάγκο του MasterChef 5 ξεκίνησαν οι συγκρίσεις με τον «θείο Λεωνίδα». Ωστόσο, σχεδόν σε όλες τις «κατηγορίες» ήταν μέσα. Μπορούσε να κάνει το κλασσικό σήκωμα φρυδιού όπως ο σεφ (μάλιστα κουνούσε και τα δύο), φορούσε ζιβάγκο, ένα αγαπημένο ρούχο του Κουτσόπουλου, ενώ αποκάλυψε πως μπορεί και να τραγουδήσει, με τον «Λεώ» να του επιτρέπει να του κάνει τις δεύτερες φωνές.

Όπως είπε ο Τεό Καλτσίδης στο video που του ετοίμασε η παραγωγή, εργάζεται σε λούνα παρκ στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο είναι φαρμακοποιός και μαγειρεύει από τα επτά του, καθώς πρόσεχε και τα άλλα τρία μικρότερα αδέρφια, όσο η μητέρα τους εργαζόταν. Παράλληλα, δήλωσε ζωόφιλος (όπως και ο Κουτσόπουλος) έχοντας στο σπίτι του περίπου 15 συγκατοίκους, από σκυλιά και ψάρια, μέχρι παπαγάλους (αυτό θύμισε κάτι από φάρσα Φουσέκη στους παλαιότερους).

Εκτός από την ομοιότητά του με τον σεφ, το χιούμορ και η ετοιμολογία του, ήταν δύο στοιχεία που δεν τον άφηναν να περάσει απαρατήρητος. Σε σημείο μάλιστα που επισκίασε τους άλλους τρεις διαγωνιζόμενους, με τους οποίους μαγείρευε εκείνη την ώρα. «Θα μπορούσατε να μοιράζεστε τα ρεπό με τον Κουτσόπουλο ή να βρίσκεται ο ένας στο μαγαζί του στην Αθήνα και ο άλλος στη Γλυφάδα», σχολίασε ο Κοντιζάς σε κάποια φάση, ενώ και ο σεφ Λεωνίδας συμπλήρωσε πως «είναι ο πιο όμορφος παίκτης που έχουμε δει μέχρι στιγμής στα MasterChef».

Από την πλευρά του ο διαγωνιζόμενος είπε πως συνέχεια τον μπερδεύουν με τον σεφ στο δρόμο, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει επιτυχία και στο αντίθετο φίλο, λόγω της ομοιότητάς του με τον Κουτσόπουλο.

Όσον αφορά τώρα το πιάτο που ετοίμασε για τους κριτές, αυτό ήταν παραδοσιακά χινκάλια από τη Ρωσία με αλμυρή σάλτσα βανίλιας, ωστόσο είχε αρκετές αστοχίες. Δεν ξέρουμε αν οι κριτές θα ήταν το ίδιο επιεικείς με άλλον παίκτη σε αντίστοιχη περίπτωση. Με τον Τεό, όμως, να έχει πάρει πάνω του αρκετό τηλεοπτικό χρόνο, του έδωσαν μια ευκαιρία και με δύο «ναι» και ένα «όχι» (από τον Πάνο Ιωαννίδη) τον πέρασαν στην επόμενη φάση.

Μένει να δούμε αν εκεί αν καταφέρει με το πιάτο του και όχι με την ομοιότητά του με τον Κουτσόπουλο, να μπει στο σπίτι του MasterChef. Σίγουρα πάντως τόσο η παραγωγή, όσο και το κοινό θα ήθελαν να τον δουν να συνεχίζει.