© Star TV
ΡΙΑΛΙΤΙ

MasterChef 7: Αυτοί είναι οι παίκτες που θέλουμε να πάνε μακριά στον διαγωνισμό

Ο Μότο-μότο, ο αδερφός του Βαλάντη και μια παίκτρια που δε μασάει τα λόγια της. Σταχυολογούμε τις πιο δυνατές (τηλεοπτικά και μαγειρικά) συμμετοχές του φετινού MasterChef.

Δε γίνεται, όλο και κάποιος Μπόμπαινας θα κρύβεται μέσα στους επιλαχόντες του διαγωνισμού, σχολιάζουν μεταξύ τους οι φαν του MasterChef, αν και για να είμαστε δίκαιοι ο ουρανός φαίνεται προς το παρόν καθαρός: τουλάχιστον από το υλικό των auditions, έχουν εμφανιστεί μάγειρες χωρίς τουπέ ή έπαρση, δίνοντας την εικόνα ότι θα κυλήσει μια σεζόν άνευ τοξικότητας. Βέβαια, ποιος άνθρωπος δείχνει τον πραγματικό του εαυτό στο πρώτο ραντεβού;

Παραθέτουμε μια πρώτη εκτίμηση για τους παίκτες που «έγραψαν καλύτερα στον φακό», ποντάροντας ότι θα είναι οι πρωταγωνιστές του διαγωνισμού για φέτος. Όχι, μόνο από άποψη μαγειρικής, αλλά και τηλεοπτικής σημασίας, αφού στην τελική κανείς δε νοιάζεται για ένα τέλειο ψήσιμο στο λαβράκι, όταν τα μαχαίρια ακονίζονται backstage.

Παναγιώτης, ο αδερφός του Βαλάντη

Επαγγελματίας μάγειρας, με εμπειρία στις κουζίνες αλλά και σωστό mentalite: ότι η μαγειρική, σε όσο εξελιγμένο επίπεδο κι αν φτάσεις, παραμένει στην ουσία μια πράξη φροντίδας που προϋποθέτει να αγαπάς αυτό που κάνεις. Η audition του Παναγιώτη είχε ένα εξαιρετικά ψημένο χτένι και μπόλικα δάκρυα συγκίνησης, αφού η συζήτηση από τους κριτές οδηγήθηκε όλως τυχαίως στα παράπονα που κρατάει μέσα του από τον πατέρα του. Μιας που πιάσαμε τα οικογενειακά, ο φετινός παίκτης του MasterChef είναι αδερφός του Βαλάντη.

Τι να περιμένουμε: Πρώτον να φτάσει πεντάδα, δεύτερον, να λειτουργήσει σαν ασπίδα στην τοξικότητα που έχουμε συνηθίσει να αναπτύσσεται μεταξύ των παικτών στο ριάλιτι. Φαίνεται ισορροπημένος.

Μαρία, η ορθά-κοφτά-σταράτα

«Πρέπει να κερδίσει εκείνος που έχει μεγαλύτερο όνειρο και πείσμα να αναπτυχθεί μαγειρικά», είχε απαντήσει στην κάμερα του ριάλιτι, όταν ρωτήθηκε για το άγχος που νιώθει βλέποντας τον αδερφό της να αγωνίζεται δεύτερη φορά για την είσοδο στο σπίτι. Εκείνη είχε πάρει εξαρχής τη λευκή ποδιά και το ύφος της θα μπορούσε να παρεξηγηθεί ως αυστηρό, ανταγωνιστικό, ακόμη και προς τον δίδυμο αδελφό της. Αλλά καμία σχέση. Η Μαρία δείχνει το προφίλ της καθαρής μαχήτριας που ζητάει το MasterChef – έχει σκληρό στομάχι, αίσθημα δικαιοσύνης και ορθή-κοφτή έκφραση.

Τι να περιμένουμε: Να πρωταγωνιστήσει γρήγορα σε καβγάδες, μόλις βρεθεί άτομο που θα την παρεξηγήσει (ή θα την υποτιμήσει). Στα χαρτιά είναι από τη Λευκωσία, στη λαϊκή συνείδηση μοιάζει με κρητικιά έτοιμη για βεντέτα.

Νίκος Κ., ο Μότο Μότο

Το παρατσούκλι είναι από τον ιπποπόταμο του animation Μαδαγασκάρη: το μπρίο, τη φόρα και το νάζι μοιράζεται με το παιδικό καρτούν ο Νίκος, ο οποίος με ηλικία μόλις 20 ετών αποτελεί τον νεότερο παίκτη του φετινού MasteChef. Επαγγελματικά είναι φωτογράφος μόδας, αλλά αγαπάει τη μαγειρική και έχει επίγνωση των δυνατοτήτων του. Δε θα φτάσει κορυφή, αλλά θα δώσει το καλύτερο του εαυτού του.

Τι να περιμένουμε: Ένα αντίβαρο στο mansplaining που πάντα ελλοχεύει σε ένα ριάλιτι με παίκτες στη συντριπτική πλειοψηφία τους άνδρες, ώστε να μη ζήσουμε ξανά «μάχες μεταξύ παντελονάτων» (βλ. MasterChef 2020-2021).

Αριστοτέλης, πατέρας από τα 17

Το τελευταίο ανακοινωθέν όνομα, εκείνο που έκλεισε την πόρτα στο σπίτι του MasterChef, ήταν εκείνο του Αριστοτέλη – μια σπάνια περίπτωση ανθρώπου που είναι πατέρας από την τρυφερή ηλικία των 17 ετών, έχοντας αναλάβει μόνος του την ανατροφή του παιδιού (ένα παράδειγμα που ανατρέπει το μοντέλο μονογονεϊκής οικογένειας που έχουμε συνηθίσει), με άφθονη ενέργεια και πηγαίο χαμόγελο, ενώ σε χρόνο dt μπορεί να αλλάξει το κλίμα και να τον πάρουν τα ζουμιά, όπως συνέβη στην audition.

Τι να περιμένουμε: Έντονα συναισθήματα σε ανύποπτο χρόνο και περισσότερα ζουμιά.

Δώρα, η περίπτωση

Δούλευε σε διάφορα πόστα της εστίασης, μέχρι που μπήκε στην κουζίνα και ένιωσε σαν το σπίτι της. Έχει βιώσει την απαξίωση στον επαγγελματικό τομέα επειδή είναι μικρή στο μάτι και γυναίκα, οπότε το MasterChef είναι η ευκαιρία να πάρει το αίμα της πίσω. Τώρα που επιλέχθηκε από τον διαγωνισμό, όμως, η μεγαλύτερη πρόκληση για την ίδια είναι η συγκατοίκηση, όπως εξήγησε στην κάμερα. Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση χαρακτήρα που φαίνεται ότι θα φέρει content.

Τι να περιμένουμε: Τα περισσότερα memes.