© Star TV
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

MasterChef 7: Βρήκαμε τα φαβορί για τον φετινό τελικό

Δεν είναι καθόλου απίθανο στην τελευταία ευθεία να τρέχουν μόνο παίκτες από παλιότερες σεζόν. Ποντάρουμε όμως ότι θα κρατηθούν κάποιες ισορροπίες.

Σε τελική ευθεία μπαίνει επιτέλους ο μαραθώνιος του MasterChef 7: ολοκληρώθηκε η διαδικασία με τις εισβολές των παλαίμαχων και διαμορφώθηκε εκείνη η δεκαπεντάδα που κοιτάει ευθέως το έπαθλο, χωρίς να αγωνιά για άλλες επιστροφές και ανακατατάξεις – τουλάχιστον αυτό ελπίζει.

Διόλου περίεργο που με την επιστροφή παικτών με εμπειρία τόσο στις συνθήκες του ριάλιτι, όσο και σε κουζίνες εντός και εκτός συνόρων, η σεζόν εξελίχθηκε άτυπα σε all star παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή, περισσότεροι είναι οι παλαίμαχοι (8) από τους καινούργιους παίκτες της τρέχουσας σεζόν (7).

Ανάλογα θα εξελιχθεί και το τελικό σπριντ προς το έπαθλο και τον τίτλο του MasterChef για φέτος, με κάποιους αστερίσκους βέβαια.

Παρακάτω οι προβλέψεις μας για τους παίκτες που θα φτάσουν στην τελική πεντάδα.

Γρηγόρης Γιαννόπουλος

Ένα βαθύ κόψιμο στην τελευταία δοκιμασία, το οποίο τον ανάγκασε να διαγωνιστεί για την παραμονή του στον διαγωνισμό με ένα δύσχρηστα αμπαλαρισμένο δάχτυλο, έδειξε πως ο Γρηγόρης πέρα από ταλαντούχος μάγειρας που βγάζει πανέμορφα πιάτα, είναι και πολύ πεισματάρης για τη νίκη αυτή τη σεζόν: σκαρφίστηκε κάτι που δεν απαιτούσε λεπτοδουλειά σε κοψίματα –με πρωταγωνιστή ένα steak κουνουπιδιού– και κέρδισε πρώτος (άρα και καλύτερος) τη λευκή ποδιά ανάμεσα στους τρεις διαγωνιζόμενους.

Από την πρώτη φορά που είχε εμφανιστεί στο MasterChef το 2022, φάνηκε πως πρόκειται για ένα άτομο που δεν ενδιαφέρεται για δολοπλοκίες ή στρατηγικές, ούτε για το σταριλίκι που προσφέρει το γυαλί – είναι απλά ο εαυτός του, μία κουλ φασέικη προσωπικότητα με μαγειρική φαντασία, πράγμα που δε θα μπορούσε να βρει καλύτερη περίληψη από το παρατσούκλι που του έχει μείνει: «τέκνο».

Γιώργος Πορφύρης

Ο παλαίμαχος των παλαίμαχων, ένας παίκτης από το MasterChef του ’17 που αποτέλεσε και τον πρώτο εισβολέα της σεζόν, συγκαταλέγεται αναμφίβολα στα φαβορί του διαγωνισμού για φέτος.

Είναι πηγαία ευδιάθετος και ευχάριστος στο γυαλί, ενώ κάθε φορά που πηγαίνει το πιάτο μπροστά στους κριτές επιδεικνύει ένα απίθανο ταλέντο στο μάρκετινγκ – μπορεί να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Γενικά, γράφει με άνεση στην κάμερα, έχει δείξει επίσης ότι άμα ο κόμπος φτάσει στο χτένι θα εφαρμόσει στρατηγική, αλλά τίποτα από αυτά δεν είναι ότι χρειάζονται στην ουσία.

Ήταν από τους πρώτους που επωφελήθηκαν επαγγελματικά απ’ την εμφάνισή τους στον διαγωνισμό μαγειρικής (τότε είχε φτάσει ημιτελικό), οπότε στην πενταετία που έχει μεσολαβήσει αναπτύχθηκε μαγειρικά δουλεύοντας σε ποικίλα εστιατόρια, εξέλιξη που έχει φανεί στα πιάτα φέτος. Συν τοις άλλοις, πολλοί συμπαίκτες του τον βλέπουν στον τελικό.

Ηλίας Κιαζόλι

Στο αείμνηστο MasterChef της πρώτης καραντίνας, εάν δεν είχε συμβεί εκείνη η στρατηγική κίνηση από τον Μπέλλο να μονομαχήσει με τον Ηλία, επιλέγοντας ένα καλάθι με ελάχιστα υλικά (καθώς είχε συνταγή γλυκού στο μυαλό του), πιθανότατα ο Ηλίας θα βρισκόταν μέσα στην τελική τριάδα τότε.

Είναι κάτι σαν προσωπική ρεβάνς η επιστροφή του στον διαγωνισμό, πολύ περισσότερο απ’ ότι για άλλους παλαίμαχους που επέστρεφαν, αφού όσο κουλ δείχνει, άλλο τόσο εγωιστής και πολύ πεπεισμένος για τις μαγειρικές ικανότητές του είναι.

Και δεν έχει άδικο. Στο ενδιάμεσο των δύο χρόνων, βρέθηκε σε εστιατόρια της Κύπρου να δουλεύει σε συνεργασία με τον Σταυρή. Και επέστρεψε για την κούπα.

Νίκος Τράγκας

Φαντάζομαι ότι για να κρατήσουν κάποια προσχήματα και να μην εξελιχθεί η τελική πορεία προς το έπαθλο σε ένα αμιγώς all star παιχνίδι, κάποιος παίκτης από την αρχική δομή της τρέχουσας σεζόν θα παραμείνει μέχρι την πεντάδα: οι δύο επικρατέστεροι μαγειρικά φαίνονται ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης κι ο Νίκος Τράγκας, αν και για τον πρώτο νομίζω πως σταδιακά θα αρχίσει να επιδρά η κούραση και η βαθύτερη επιθυμία του να γυρίσει σπίτι για να δει τα παιδιά του.

Και πως έχει δείξει η ιστορία, σε ριάλιτι με τόσο πιεστικούς και εντατικούς ρυθμούς, η ψυχολογία παίζει πρωταρχικό ρόλο.

Από την άλλη, ο Τράγκας έχει ήδη κερδίσει ένα τεστ δημιουργικότητας, έχει επιδείξει αποτελεσματικότητα ως αρχηγός σε ομαδικές δοκιμασίες και φαίνεται πως το άγχος δε θα αφήσει σε καμία περίπτωση να τον καταβάλλει. Δουλεύει πάντα με φαντασία και όρεξη, ακόμη κι αν νιώσει αδικημένος.

Μαρία Μπέη

© Star TV

Το πιο αγαπημένο και αχώριστο ζευγάρι στην ιστορία του MasterChef, ο Μπέλλος και η Μπέη, δεν επέστρεψαν στο πλατό για μια σύντομη guest εμφάνιση: οι δυο τους έχοντας συνεργαστεί και σε μαγειρικό επίπεδο αρκετό καιρό, προβλέπεται ότι θα προχωρήσουν με ευκολία μέχρι τις πιο ψηλές θέσεις του διαγωνισμού, σαν μια μικρή συμμαχία.

Αλλά νομίζω ότι ο Μπέλλος θα αφήσει τελικά χώρο στη Μαρία, πράγμα το οποίο θα επιθυμεί και η παραγωγή για να μη μείνει το ρόστερ του MasterChef 7 χωρίς καμία γυναίκα.

Φυσικά, και μιλάμε για μία πολύ δυνατή μαγείρισσα με λεπτεπίλεπτα στησίματα και φαντασία.