© MASTERCHEF/STAR
BUZZ

MasterChef: Ο Μπόμπαινας δεν έχει πει την τελευταία του λέξη

Μια μεγάλη ανατροπή συνέβη στο διαγωνισμό αλλά προτού προλάβει να στεριώσει, τη διαδέχθηκε μια δεύτερη. Με κομμένη την ανάσα, οι τηλεθεατές πήγαν απ’ την ακραία χαρά στην απόλυτη ξενέρα, καταλήγοντας με υψωμένο το φρύδι της καχυποψίας.

Ήταν τόσο άσχημα τα πιάτα των έξι υποψηφίων προς αποχώρηση στο τελευταίο επεισόδιο του MasterChef που οι κριτές αντί να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα από το καλύτερο προς το χειρότερο, μέχρι να μείνει στο πλατό ο παίκτης που αποχωρεί, εκτόξευσαν απευθείας την τελική ετυμηγορία σε φάση νοκ-άουτ: το πιάτο αντιγραφής με τις περισσότερες και πιο καίριες αστοχίες ήταν εκείνο του Μπόμπαινα. Ο Δημήτρης Ταϊρίδης ήταν πλέον εκτός διαγωνισμού.

Ήταν μία καλή απόδειξη ότι το MasterChef γνωρίζει τους κανόνες ενός καλογραμμένου ριάλιτι: μας κόπηκε η ανάσα. Όχι, επειδή υπήρχε κάποιος από τους θεατές του σόου που εκείνη τη στιγμή λυπήθηκε με την αποχώρηση ενός τόσο διχαστικού και δόλιου παίκτη, αλλά επειδή κανείς πραγματικά δεν το περίμενε. Ήταν μια μεγάλη ανατροπή που έτσι αστραπιαία όπως ανακοινώθηκε, χωρίς να προηγηθεί σασπένς συνοδεία μουσικής υπόκρουσης, έμοιαζε με εκτέλεση εν ψυχρώ της πιο τηλεοπτικής περσόνας που έχει φέτος ο διαγωνισμός

Ένα μείγμα χαράς και απορίας πλημμύρισε αυθόρμητα κάθε σαλόνι που ήταν συντονισμένο στο πρόγραμμα εκείνα τα δευτερόλεπτα. Δεν κράτησε όμως πολύ: μια δεύτερη ανατροπή διαδέχτηκε την πρώτη εξίσου αστραπιαία, ακυρώνοντας την αποχώρηση, όπως και την ανακούφιση όλων μας στη σκέψη ότι θα γλιτώσουμε από τα παιχνίδια και τους χειρισμούς ενός βαθιά αντιπαθητικού ανθρώπου, που μπήκε στον διαγωνισμό «διαβασμένος» για να φτιάξει όνομα (και ακολούθως να ανοίξει ξανά την ψαροταβέρνα στην Καισαριανή – γιατί όχι;).

Η μεγάλη ανατροπή

Ο Βασίλης Βαλέχας, επίσης υποψήφιος για αποχώρηση αλλά και ένα από τα φαβορί για πεντάδα, δήλωσε οικειοθελή αποχώρηση, επικαλούμενος επαγγελματικούς λόγους και συγκεκριμένα την αδυναμία του να παραμείνει στον διαγωνισμό επειδή ρίσκαρε τη θέση του στο εστιατόριο. Όπως εξήγησε, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού ήταν ανένδοτος και του έθεσε deadline για την επιστροφή του, αλλιώς θα έχανε τη δουλειά.

Το ζήτημα ήταν ότι η ανακοίνωση αυτή ήρθε αμέσως μετά το όνομα του παίκτη που αποχωρεί. Έτσι, ο Δημήτρης Ταϊρίδης, που ήταν έτοιμος να αποχαιρετήσει τους κριτές, έκανε ένα βήμα πίσω στη σειρά των υποψηφίων και συνειδητοποίησε –όπως και όλοι μας– ότι είναι τελευταίος παίκτης που τυπικά αποχώρησε από τον διαγωνισμό, άρα μετά τον Βαλέχα εκείνος είναι που επιστρέφει. Λίγα λεπτά μετά, οι κριτές το επιβεβαίωσαν επίσημα.

Από τη χαρά και την απορία πήγαμε (τσουπ!) στην ξενέρα και εκεί που οι περισσότεροι τηλεθεατές βρέθηκαν να μονολογούν «μα πότε θα γλιτώσουμε από αυτόν τον άνθρωπο», δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ύψωσαν κριτικά το φρύδι και αναρωτήθηκαν: μήπως η παραγωγή του MasterChef γνώριζε εκ των προτέρων αυτή την εξέλιξη, γι’ αυτό και η ανακοίνωση μιας τόσο τρανταχτής αποχώρησης έγινε μια κι’ έξω;

Αντιδράσεις στην αποχώρηση Μπόμπαινα

Αντιδράσεις στην επιστροφή Μπόμπαινα