Star.gr
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

MasterChef 4: Ο ‘μπριόζος’ Διονύσης και όλα όσα ξεχωρίσαμε στην πρεμιέρα

To MasterChef επέστρεψε εχθές στις οθόνες μας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

To MasterChef έχει καταφέρει κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένα άλλο ριάλιτι ούτε καν το ίδιο, όταν είχε προβληθεί για πρώτη φορά στο Mega πριν δέκα χρόνια. Έχει κρατήσει το κοινό του για τρεις ολόκληρες χρονιές και από ό,τι φαίνεται πάει για τέταρτη. Τον μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό έχουν παίξει οι τρεις κριτές του, o Κοντιζάς, ο Κουτσόπουλος και ο Ιωαννίδης. Πάντα ετοιμόλογοι και με χιούμορ, έχουν καταφέρει με τις ατάκες και το δέσιμο που έχουν μεταξύ τους να κερδίσουν τους πάντες. Ενώ όποιον και να ρωτήσεις, θα σου πει ότι και ένας άλλος είναι ο αγαπημένος του. 

Η δεύτερη μεγάλη επιτυχία του MasterChef είναι ότι είναι μεν ριάλιτι, αλλά είναι ένα ευγενές ριάλιτι. Όσο μπορεί. Έχουμε γράψει στο παρελθόν ότι οι διαγωνισμοί μαγειρικής δεν έχουν κανένα νόημα, επειδή εμείς οι θεατές δεν μπορούμε στην πραγματικότητα να έχουμε άποψη για το φαγητό που βλέπουμε. Γιατί το βλέπουμε. Δεν το τρώμε. Το MasterChef λοιπόν ποντάρει όλα αυτά τα χρόνια περισσότερο στις ιστορίες του, παρά στο φαγητό. Έτσι και φέτος ξεχώρισαν από το πρώτο επεισόδιο οι ιστορίες της Ντέμης και του Διονύση, για τα μηνύματα που μπορεί να περάσουν

Ποιος μας συγκίνησε περισσότερο

O Διονύσης Πρωιός μπήκε και ήταν η πιο μπριόζα ίσως φιγούρα όλων των MasterChef. Ούτε που φανταζόμασταν τη συγκίνηση που θα μας προκαλούσε λίγα λεπτά αργότερα. Για τον διαγωνισμό επέλεξε να κάνει τα αγαπημένα λαζάνια του γιου του, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ατύχημα με τη μηχανή, επειδή δεν φορούσε κράνος.

Ποια μας θύμισε χαρακτήρα από ελληνική σειρά

Ό,τι και να έλεγε η Φώτη ήταν σαν να είναι βγαλμένο από χαρακτήρα ελληνικής σειράς. Σε τέτοιο βαθμό που αναρωτήθηκα αν είναι ηθοποιός και ήταν γραμμένα αυτά που έλεγε. Η πιο ευχάριστη παρουσία της βραδιάς.

Ποιος ήταν το μαύρο πρόβατο

Για την ακρίβεια αρνί. Τέσσερα χρόνια παίζει το MasterChef θα έπρεπε να ξέρει ο διαγωνιζόμενος Γιάννης και ότι οι κανονισμοί υγιεινής είναι σούπερ αυστηροί και ότι ουδέν κρυπτόν υπό τους κριτές. Επιπλέον, ο τρόπος που έδειξε το φορμάκι της κόρης του προκάλεσε περισσότερο σήκωμα φρυδιού, παρά συγκίνηση, επειδή φάνηκε ότι έγινε επίτηδες, για να την προκαλέσει.

Ποια έκανε τη διαφορά

Η Ντέμη είναι σίγουρα εκείνη που έκανε τη διαφορά στο πρώτο επεισόδιο του MasterChef, αφού παρουσίασε ένα vegan πιάτο, μια κουζίνα και μια φιλοσοφία που δεν καλοβλέπουν οι κριτές και οι περισσότεροι θεατές του σόου. Ο βιγκανισμός είναι συνδυασμένος στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων με έναν δογματισμό. Η Ντέμη όμως όταν την ρώτησαν οι κριτές αν θα δοκιμάζει όλα τα υλικά στο MasterChef, και εκείνα που δεν ανήκουν στη vegan διατροφή δηλαδή, απάντησε πως ναι. Και όπως πολύ ωραία εξήγησε, μπορεί να τα δοκιμάζει με τον τρόπο που γίνεται και το wine tasting.

Ποιος δεν έκανε την αίτηση μόνος του

Κάμποσοι. Δεν θυμάμαι ποιοι ακριβώς, αλλά πάλι βρέθηκαν εκείνοι που δεν έκαναν την αίτηση οι ίδιοι, αλλά η οικογένεια, οι φίλοι, οι σύντροφοι. Δεν έχω καμία διάθεση να αμφισβητήσω το λεγόμενά τους, αλλά αυτό το λεγόμενο ακούγεται πια πολύ παρωχημένο και εκ προοιμίου αναληθές. Αν δεν σας αρέσει το αναληθές αγαπητοί διαγωνιζόμενοι, κρατήστε το ότι είναι απλά βαρετό για τον θεατή και τον κριτή και σας ρίχνει στα μάτια του.

Ποιος έκατσε με τη νεολαία

Ο Γιώργος ίσως είναι ο πιο δημοφιλής στη νεολαία, αφού η οντισιόν του έχει ήδη φτάσεις στις πρώτες θέσεις του YouTube. Είναι από την Κρήτη, αλλά μένει στην Ολλανδία, θέλει να κερδίσει για να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του, έχει δύο γλυκούς παππούδες, κάνει callisthenics και η οντισιόν έκλεισε με τον ίδιο να λέει στο κιου πόσο πιστεύει στον Θεό. Ο Γιώργος είναι ο Ντάνος του 2020 σαν κάτι ποστ που φαντάζονται τις πριγκίπισσες της Disney σε χίπστερ εκδοχή.