ΣΙΝΕΜΑ

Με κάποιο τρόπο, μες στην πανδημία, ολοκληρώθηκε το ‘Matrix 4’

Ένα τοπικό ρεπορτάζ από το Βερολίνο αναφέρει πως τα γυρίσματα του πολυαναμενόμενου μπλοκμπάστερ ολοκληρώθηκαν στη Γερμανία.

Το σινεμά των αδελφών Wachowski πάντα εξέφραζε μια αισιόδοξα ουτοπική κραυγή αντίστασης αλλά θα συμφωνήσουμε πιστεύω πως δεν υπάρχει τίποτα πιο φύσει αισιόδοξο από την πίστη της Lana Wachowski και του συνεργείου της, πως όχι μόνο ο κόσμος θα υπάρχει ακόμα σε ένα χρόνο από τώρα, αλλά και πως το σινεμά θα αποτελεί ακόμα μέρος της συλλογικής μας εμπειρίας.

Ύστερα λοιπόν από την αναστολή των γυρισμάτων νωρίτερα μες στον χρόνο, όταν η έξαρση της πανδημίας έκανε την πρώτη της κρούση στη Γερμανία (όπου είχε μόλις μεταφερθεί η παραγωγή, στις αρχές Μαρτίου), το ‘Matrix 4’ φαίνεται πως τα κατάφερε. Αν δεν είναι αυτό ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, τότε τι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γερμανικού PR site (ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ) LifePR, η παραγωγή του ‘Matrix 4’ ολοκληρώθηκε χτες στα Studio Babelsberg από όπου προέρχεται κι αυτή η πανηγυρική ομαδική φωτό με τη Lana Wachowski στο κέντρο.

Το ρεπορτάζ αναφέρει την είδηση με αφορμή τη μετονομασία του μεγαλύτερου stage του Studio Babelsberg, του Stage 20, σε “Rainbow Stage” προς τιμήν των Lana και Lilly Wachowski οι οποίες έχουν γυρίσει πολλά από τα πρότζεκτ τους εκεί τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των οποίων τα ‘Sense8’, ‘Speed Racer’ και ‘V for Vendetta’. Η μετονομασία του “Rainbow Stage” έγινε επίσημη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά την ολοκλήρωση του ‘Matrix 4’ το οποίο γύριζε εκεί τις τελευταίες εβδομάδες η Lana.

Μάλιστα, το curation του πρότζεκτ και του εικαστικού κομματιού αναφέρεται πως είχε αναλάβει η καλλιτέχνης Alexandra Grant, της οποίας ο σύντροφος είχε κι ένα μικρό ρόλο στην ταινία. (Το ρόλο του Neo. Ναι, ο Keanu Reeves είναι.) «Τιμώντας τη Lana και τη Lilly Wachowski θέλουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης με την παγκόσμια LGBTQ+ κοινότητα που εκτείνεται και πέραν της κινηματογραφικής βιομηχανίας» δηλώνουν οι υπεύθυνοι των Studio.

Όσο για το ίδιο το ‘Matrix 4’ αυτά που γνωρίζουμε είναι πολύ λίγα. Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss και Jada Pinkett Smith επιστρέφουν στους ρόλους τους από την ορίτζιναλ τριλογία παρέα με κάποια συναρπαστικά νέα πρόσωπα όπως τον Yahya Abdul-Mateen II (του ‘Watchmen’ και του ‘Trial of the Chicago 7’), τον Neil Patrick Harris και την Jessica Henwick του ‘Iron Fist’ και του ‘Game of Thrones’. H Henwick, έχοντας κάνει Star Wars, Marvel και ‘Game of Thrones’, συζητήθηκε πρόσφατα όταν δήλωσε πως με το ‘Matrix 4’ η Lana Wachowski «πιστεύω θα αλλάξει ξανά το industry, υπάρχουν εξοπλισμοί κάμερας που χρησιμοποιούμε που δεν έχω δει ξανά».

Στο μεταξύ ο Keanu Reeves έχοντας περιγράψει την ταινία ως ‘love story’ (κι εξάλλου μετά το ‘Sense8’ δε θα περιμέναμε και κάτι άλλο από τη Lana) εξηγεί πως «ήμουν στη Γερμανία και μετά τα πάντα έκλεισαν οπότε πέταξα πίσω στο Λος Άντζελες και έμεινα εκεί για 8 βδομάδες. Αλλά συνέχισα να προπονούμαι με τους ανθρώπους που δούλευα στο Βερολίνο, συνέχισα να κρατώ τον ρόλο ζωντανό». Όταν τα γυρίσματα ξεκίνησαν εκ νέου, πραγματοποιήθηκαν σε μια τύπου “φούσκα” με αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής. «Χάρη στο ιατρικό προσωπικό και στους COVID-19 αντιπροσώπους στον χώρο, αλλά και χάρη στην συνεργασία κάθε ενός μέλους της ομάδας, μπορέσαμε με επιτυχία να ολοκληρώσουμε την παραγωγή και να κοιτάμε στο μέλλον με αισιοδοξία», δηλώνει ο CEO των Studio Babelsberg.

Ναι, ό,τι θέλετε. Ό,τι πείτε. Πιστεύουμε ξανά. Ο κόσμος μας μοιάζει να καταρρέει αυτή τη στιγμή αλλά είναι προφανές ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί τον Δεκέμβριο του 2021 το ‘Matrix 4’ θα κυκλοφορήσει στα σινεμά. Ας χαιρετίσουμε με δάκρυα χαράς και συγκίνησης προς τη γενικότερη κατεύθυνση της Lana Wachowski κι ας δούμε ξανά την τελευταία σκηνή του ‘Sense8’ προς τιμήν ενός ακόμα γουατσοφσκικού κατορθώματος αισιοδοξίας:

Ευχαριστούμε, ‘Sense8’.

Το ‘Matrix 4’ κυκλοφορεί 22 Δεκεμβρίου του 2021, γιατί αυτό θα πει Χριστούγεννα.

Πηγή: LifePR